kışlık lastkler ne zaman takıyoruz

Lastiği filan bir kenara koyun da arkadaşlar eksoz muayenesini mutlaka yaptırın ya değilse öpülürsünüz demedi demeyin... 835 TL cezası var ve Ankara da belli güzergah üzerinde çevirme yapılıyor ve ölçüm yapılmakta...

kış lastiğini sadece kar anlamında takmamak gerek ben 2008 yılında clio varken kış lastiği almıştık şehir içine kendim durabiliyordum fakat 3 kez aradan duramayan araç çarptı bence bütün araçlarda zorunlu olmalı

Nadir abi peki muayene yaptıranlarıda kontrol ediyorlar mı

Vallahi özellikle dizel araçları çeviriyorlardı. Muayenesi yapılan araçların evrakları var ama ne kadar doğru ölçümler yapılıyor orası ayrı. Şu ana kadar muayenesi yapılmış araçlara ceza kesildiğini görmedim.

vallahi isteyen takmaz "Kış lastiği takmayana ilk seferde 77 lira para cezası kesilerek uyarılacak. İkinci seferde yakalanan araca trafikten men cezası verilecek."

yolun ortasında aracınız kitlenirse hic aglamayın

Geçen yıllar da olduğu gibi Melik Gökçek yolları tuzladık inanmayan tadına baksın demediği sürece Ankara da kolay kolay araçlar yolda kalmaz. :)

Vallahi özellikle dizel araçları çeviriyorlardı. Muayenesi yapılan araçların evrakları var ama ne kadar doğru ölçümler yapılıyor orası ayrı. Şu ana kadar muayenesi yapılmış araçlara ceza kesildiğini görmedim.

benim araç egsoz muayenesinden geçti fakat egr ve kat iptal şekilde ki emisyon sınırlar dahilinde çıktı yolda giderken polis amıcalar kota doldurmak için geçirmesinden korkuyorum:)

Geçen yıllar da olduğu gibi Melik Gökçek yolları tuzladık inanmayan tadına baksın demediği sürece Ankara da kolay kolay araçlar yolda kalmaz. :)

abi o adamı incelemek lazım çok garip bir psikolojisi var nerden buluyor böyle lafları anlamıyorum:)ayrıca o tuz vıcık vıcık daha çok kayıyor araçta limiti aşana kadar alamıyorsunuz fakat motosiklette nasıl kaydığına araba sürücüleri şahit olsa tuz dökülmesin diye kampanya başlatırlar

Lastiği filan bir kenara koyun da arkadaşlar eksoz muayenesini mutlaka yaptırın ya değilse öpülürsünüz demedi demeyin... 835 TL cezası var ve Ankara da belli güzergah üzerinde çevirme yapılıyor ve ölçüm yapılmakta...

abi hazır konusu varken bende aklımdaki soruyu sorayım burada. geçen hafta 2013 model dizel araç aldım. ruhsatı incelerken egzos muayenesi dikkatimi çekti. egzos muayenesi kartı yok. bi kaç kişiye sordum ama araba yeni olduğu için daha muayene olmaz. ilk muayenesiyle birlikte başlar dediler. bu konuda bilgisi olan var mı ? gidip yaptırmam gerekir mi?

İlk muayene ile başlar ancak başladıktan sonra 2 sene değil her sene oluyor egzoz muayenesi :)

hayır mesela bendekinde 2011 de aldıgımda 2014 e kadar muayeleneli yazıyordu
2014 agustosda hem egzos hem motor muayenesi yaptırdım. Egzos muayene kartında
2 sene sonrasına tarih verilmiş, senin araba eski sanırım. Aracın kac senelik ?

teşekkür ettim. opele bende senede bir yaptırıyordum ancak geçen sene yaptırdığımda 2 senelik kaydetmişler karta.... belki değişmiş olabilir. opel 2001 model bu arada....

Geri