Kışın klimayı çalıştırmak

klima gazının tembelleşmemesi için çalıştırılması gerekiyor arada bir

yaz- kış kullanırım. Kışın klimayı unutmak tabirinde(hiç kullanmamanın) bir anlamı yok.Bilakis nemi aldığı için kışında ihtiyaç oluyor zaten.

Eğer aracınız astra ise zaten kışın klimasız önünüzü göremezsiniz. Camlar buharla kaplanır. Sağolsun opel klimaların sürekli bakımlı olması için araçlarda kışın buharlanma oluşturacak tüm ayrıntıları düşünmüş....:D

Peki bir şey sorabilirmiyim.
1)Klimanın rölantide çalıştırılmasından kastınız nedir acaba?
Yani Klima tuşuna basıp çalıştırdıktan sonra, Ayarı 0 'da tutmak mı?
2)Bir de Klima çalışırken, ayarı 1-2-3-4 bunlardan her hangibirine getirdikten sonra klimanın hızı değişiyormu yoksa, klima her zaman sabit şekilde çalışırda bu ayarlar sadece içeri üflenen havanın hızını mı etkliyor?(Bu soruyu yakıt tüketimine etkisinin olup olmadığını öğrenmek merakımdan soruyorum. Yani Ayarı arttırdıkça yakıt tüketimi artıyor mu? yoksa Klima devamlı sabit çalışıyorda ayarın nerede olduğunun bir önemi yok mu diye.)
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Daha öncede yazmıştım benim klima otomatik ve ayarladığım dereceye geldiğinde devreden çıkıyor sonra tekrar devreye giriyor ben bu arada hızlanıyorum yavaşlıyorum vites değiştirmek için o ara deviri yükseltmiş oluyoruz. Sanırım bunu fabrikalar düşünmüştür.

Peki bir şey sorabilirmiyim.
1)Klimanın rölantide çalıştırılmasından kastınız nedir acaba?
Yani Klima tuşuna basıp çalıştırdıktan sonra, Ayarı 0 'da tutmak mı?
2)Bir de Klima çalışırken, ayarı 1-2-3-4 bunlardan her hangibirine getirdikten sonra klimanın hızı değişiyormu yoksa, klima her zaman sabit şekilde çalışırda bu ayarlar sadece içeri üflenen havanın hızını mı etkliyor?(Bu soruyu yakıt tüketimine etkisinin olup olmadığını öğrenmek merakımdan soruyorum. Yani Ayarı arttırdıkça yakıt tüketimi artıyor mu? yoksa Klima devamlı sabit çalışıyorda ayarın nerede olduğunun bir önemi yok mu diye.)
Teşekkürler.

1- hayır bahsettikleri araba olduğu yerde dururken motor rölantide çalışırken demek istiyorlar yani 140 la 3500 devirde yolda giderken değil araba duruken,
2- gaz aynıdır üfleme hızı değişir, yakıt tüketimini arttıran üfleme hızımıdır yoksa klimanın çalışmasımıdır onun hakkında yeterli bilgim yok.

1- hayır bahsettikleri araba olduğu yerde dururken motor rölantide çalışırken demek istiyorlar yani 140 la 3500 devirde yolda giderken değil araba duruken,

Olur mu yahu, 140'la giderken, yolun kenarına çekip arabayı mı durduracak klimayı açmak için !
Arkadaşın demek istediği: bi süreliğini vitesi boşa al, ya da debriyaja bas, motor rölanti devrine düşsün, klimayı açtıktan sonra tak vitese devam et.

soguk konumda olmalı ...

Olur mu yahu, 140'la giderken, yolun kenarına çekip arabayı mı durduracak klimayı açmak için !
Arkadaşın demek istediği: bi süreliğini vitesi boşa al, ya da debriyaja bas, motor rölanti devrine düşsün, klimayı açtıktan sonra tak vitese devam et.

arkadaşım ne alakası var, Adam demek istemişki , arabanın başına gittin , zamanın var çalıştır arabayı aç klimayı araba dururken 10 dk kliman da çalışsın, klimanı kışın 140 la giderken yüksek devirde çalıştırma sisteme zarar verisin demiş, inanılmazsınız haa nerden çıktı 140 la giderken debriyaja basıp motoru rölantiye almak, hem 140 la giderken bastın debriyaja aldın arabayı rölantiye en fazla 1 dk yola devam edersin zaten sonra araba durur, kışın klima tembelleşmesin diye 1 dklık çalıştırmanın ne faydası olacak..,

konuyu tekrar açığa kavuşturalım, konumuz klimanın çalışma prensibi değil, yazın kullandığımız klimayı kışın zaman zaman çalıştırıp tembelleşmesini önlemek, periyodik olarak 1-2 ayda bir kışın klima çalıştırmak,

arkadaşım ne alakası var, Adam demek istemişki , arabanın başına gittin , zamanın var çalıştır arabayı aç klimayı araba dururken 10 dk kliman da çalışsın, klimanı kışın 140 la giderken yüksek devirde çalıştırma sisteme zarar verisin demiş, inanılmazsınız haa nerden çıktı 140 la giderken debriyaja basıp motoru rölantiye almak, hem 140 la giderken bastın debriyaja aldın arabayı rölantiye en fazla 1 dk yola devam edersin zaten sonra araba durur, kışın klima tembelleşmesin diye 1 dklık çalıştırmanın ne faydası olacak..

He tamam, sen öyle yap, kolay gelsin

Geri