kısaca meganedcı mı ekonomik yoksa astra cdtı mı

kasa farkı,
1.9 doblo uzun yolda 1.3 cok cok az yakıyor..

bence opeli çok abartıyoruz. yorumlarımızda sanki opelden başka araba yokmuş gibi davranıyoruz. meganlarda küçümsenecek kadar kötü araba değil.

Önceki arabalarım Megane 2 1.6 ve Clio 3 1.5 Dci idi. Dolayısıyla bu konuda söz söylemeye hakkım var diye düşünüyorum. Kullandığım Megane 2 Cam tavanlı Xenon farlı Full+ tüm paketlere sahip bir HB ' idi. Megane 'ın dci 'ını kullanmadım ama benzinlisinin full versiyonuna bindiğim için malzeme kalitesi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Şşu anki Astra HB aracımla arasında dağlar kadar fark var.Astra'nın kalitesi Megane'dan birkaç gömlek üstün. Ki MEgane Full + paketler idi Astra ise Njoy. İlk defa arabaya bindiğimi hissettim.

Yakıt olarak ise Clio3 MEgane 2 HB 'in Dci ı ile aynı motora sahipti ağırlıkları da neredeyse aynıydı.Ve şunu söyleyebilirim ki Astra 1.3 Dci daha az yakıyor.Köye Clio3 'üm ile 15 Tl ye giderken Astra 1.3 CDTI ile 10 Tl lik mazot ile gidebiliyorum.Uzun yolda şüphesiz daha az yakıyor Astra. Şehir içi ise hemen hemen aynı.

Evet Megane'lar küçümsenecek bir araba değil ancak Astra ile boy ölçüşemez.Bunu her iki aracı da uzun süre kullanan biri olarak söylüyorum..

1.5 DCI 8 valf :)

megane 1.5 dci :

1461 cc / 105 hp / 240 Nm tork / 190 km/sa-max / yakıt(ş.iç-dış-ort): 5,5 - 4 - 4,5 / 1290 kg

astra 1.3 cdti :

1248 cc / 90 hp / 200 Nm tork / 172 km/sa-max / yakıt(ş.iç-dış-ort): 6,3 - 4,1 - 4,9 / 1265 kg

megane 1.5 dci :

1461 cc / 105 hp / 240 Nm tork / 190 km/sa-max / yakıt(ş.iç-dış-ort): 5,5 - 4 - 4,5 / 1290 kg

astra 1.3 cdti :

1248 cc / 90 hp / 200 Nm tork / 172 km/sa-max / yakıt(ş.iç-dış-ort): 6,3 - 4,1 - 4,9 / 1265 kg

sözün bittiği yer.

bence megane hb güzel deil arkası bence berbat olmuş konsol derseniz o da yok aşırı sade astranın hiç deilse kaportasına vursanız çöküp gitmez ama meganelar cliolar ve türevleri için bişey demeye gerek yok kağıt gibi arabalar....

Son düzenleme:
ille de astra çok da yaksa astra, astra işte astra

2004-2005 model dcı lar 8 valf 80 hp 2006 ve sonrası 16 valf 105 hp 8 valf modeller 80 hp modeller ekonomi devi ve yüksek hızda haddinden fazla yürüyor.

Annemde 1,5 dcı magane 2 hp olduğu için biliyorum opelden sonra meganenin içine oturunca içi basit geliyor ama motor, yürüyen, sorunsuzluk, ekonomi konularında çok başarılı hatta bir çok markayı cebinden çıkartabilir.

Son düzenleme:
4000 kmdeki astra istanbul şehiriçi 5.8 lt gösteriyor. yol bilgisayarımı hatalı gösteriyoki?:confused::confused:

Geri