205 55 16 michelin kar lastiği aldım tanesi 225 ytl çok sesiz şimdilik memnunum ama kar yağınca denemek gerekir o zaman nasıl olur bilmiyorum kullanan varsa olumlu olumsuz bilgilendirirseniz sevinirim.
Ukalalik olmasin, sadece bildigim kadariyla bilgi vereyim. Rusya da yasadigimizdan dolayi kislik lastikle ne kadar icli disli oldugumuzu tahmin edersiniz. 205/ 55 lik lastik almakla bence dogru bir secim yapmamissiniz. Kislik lastik, yazlik lastigin tam tersine genis degil, ince alinir. Genis lastik asfaltla temas halindeyken temas yuzeyini arttirmak icin avantajlidir. Ama asfaltla arasinda olusacak en ufak, kar, buz, su katmaninda dezavantaja donusur, kayma yapar.O yuzden kari, buzu daha kolay yarip asfalta ulasabilsin diye ince 180-185 lik lastikler tavsiye edilir. Onun disinda kisin buzdan ve kardan yollarin yaza gore daha engebeli ve bozuk oldugundan 55'lik yerine cok daha yuksek lastikler tavsiye edilir ki, lastigin esneme payi olsun, diskler basta olmak uzere yuruyen aksam zarar gormesin. Lastigin yan yanagini yuksek tutup, toplamda lastik genisligini ayni tutmak icinde 16 lik yerine 15 lik, hatta 14 luk jant kullanilir. Isin en enteresan tarafi 205/55/16 lik sadece lastikle 185/65/14 + 14'luk jant neredeyse ayni paraya gelir(Ebatlari yaklasik ornek olarak verdim). Boylece yazin kislik lastiklerinizde jantli bir sekilde korunur ve hem takma sokme parasindan kurtulursunuz, hemde senede iki kere takma sokmeden dolayi jantlariniz zarar gormez.Ornegin benim yazliklarim 205/55/17, kisliklarim 185/65/15 (Yanlis hatirlamiyorsam).. Marka olarakta en azindan Rusya satlarina gore en iyi, en populer iki lastik : Civili lastikte Gislaved, civisiz lastiktede Nokian....