kış lastiği...

demirkan77

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iiakşamlar, astra h 205 55 r16 kış lastiği iki tane yeterli olur mu yoksa 4 tane mi almak lazım arkadaslar??? tesekkur ederim...

güvenli sürüş ve frenleme için 4 adet kullanmalısınız

2 tane de yeter. ben hep öyle yapıyorum.

kesinlikle 4 ... kar yada ıslak zeminde normal lastik takılı olan taraf kesin atıyor, biz de bir kere sadece önlere taktık, ertesi gün gidip arkalarada aldık, çok kötü oluyor

yumusak dikkatli sürdükten sonra 2 yeterli olabilir sürücünün elinde olmayan tek şey rampa çıkmak onuda 2 lastik yaptıktan sorna 3 ve 4 e gerek kalkmaz

bu arda kış lastigi alıcam keşke yazınmı alsaydım pahalı geldi bana

nokian vardı kafamda üst modeli 180 bi alt modeli 150 lira en hesaplı kumholar var herhalde onları almak zorunda kalıcaz

4 tane daha iyi olur ama bende 2 aldım:D

1 ay filan oldu. fulda snoways era aldım. komşum lastikçi. 135 YTL ye aldım. 5 taksit.. 195/65/R15... kışın 165 ytl olcak dedi fiyatı. o yzden kışa girmeden almak biraz daha mantıklı...

geçen kış kar lastiklerim yoktu. perişan etti beni. o yüzden bu kış erkenden aldım...

4 tane almayacaksanız 2 tane alıp hiç takmayın bence boşuna arabanın dengesini bozarsınız 4 tane yazlık lastikle gezmeniz sizin için daha iyi olacaktır

4 tane almayacaksanız 2 tane alıp hiç takmayın bence boşuna arabanın dengesini bozarsınız 4 tane yazlık lastikle gezmeniz sizin için daha iyi olacaktır
dengesi nası bozuluyo ki??? tam 4 tane olması daha mantıklı ve doğru olanı bu ama 2 tane çekişin olduğu lastikleri kış lastiği takmak ne dengesini bozuyo araçta???

dengesi nası bozuluyo ki??? tam 4 tane olması daha mantıklı ve doğru olanı bu ama 2 tane çekişin olduğu lastikleri kış lastiği takmak ne dengesini bozuyo araçta???

şöyle ki
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=19696&highlight=kar+lasti%F0i
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=19624&highlight=kar+lasti%F0i

yaz günlerinde arka lastikleri farklı hamur ön lastikleri farklı hamur olan araçlar bile birçok durumda zorlanıyorlarki kışın böyle bir durumun oluşmaması imkansız

Benim de bildiğim değil yaz/kış farkı, aynı mevsim lastiklerde bile farklı marka ve profil lastiklerde farklılık olmaması tavsiye ediliyor.

Çekişe sahip lastikler sadece aracınızın aktarma alan lastiklerinin yola daha iyi tutunmasını sağlar, bu da kalkışta kolaylık sağlar doğru, ama unutmayın ki aracınız 4 tekerlek üzerinde yol alıyor, sert bir viraja girdiğinizde ön lastikler yola tutunurken arkalar yola tutunamayarak kayabilir.

Bence de 2 yerine kesinlikle 4 tane kar lastiği taktırmak gerekiyor.

Bu arada tavsiye edilebilecek, yaz lastiklerini bizim için saklayan lastikçilerden var mı acaba bildiğiniz? Ben de kış lastikleri taktıracağım ama koyacak yerim olmadığından bu tip bir lastikçiden almam lazım.

Geri