Kiralara dur diyecek bir hükümet yokmu ?

Artık sonumuz Allaha kaldı bekleyelim ve görelim...

bi laf vardı ceza evlerinde meşurdu bi ara beklenen günler gelecekse çekilen çileler kutsaldır diye işte ondan bekleyelim görelim ama beklentilerimiz büyük olmasınki hayel kırıklıgımızda bizi öldürmesin ....

neyse bu konu uzar ben daha fazla sinir yapmadan uyuyayım artık iyi geceler burakcım..

Burak Toki'yide özelleştirip bana satsınlar..Bende tüm daireleri tanıdıklarıma satayım:) Düzen bozulmasın dimi :)

Hem kiracı -hem mal sahibiyiz yani iki tarafız bence hakkı yenen mal sahipleri...Yılda artıs bir kez yapılıyor ama kiracı mal sahibini her ay eksik yada gec hatta kirayı yatırmayarak daha cok üzüyor..

Dayım almanyada oturuyor..Burda ev tutacağım zaman sözleşmenin 1 yıllık olduğunu duyunca şunla ben bi konuşayım olurmu öyle şey dedi :) Meğer almanyada sözleşmeler 5 yıllık oluyormuş..Yani 5 yıl içinde sadece enflasyona göre zam yapabiliyormuş ev sahibi oda devlet gözetiminde...Burdaki gibi kafasına göre karaborsa değil yani..Anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında...

Burak Toki'yide özelleştirip bana satsınlar..Bende tüm daireleri tanıdıklarıma satayım:) Düzen bozulmasın dimi :)

Ahhh ahh rahmetli Kemal Sunal ın yıllar önce çektiği "Kiracı" diye bir filmi vardı.Sanırım filmde anlatılanlar halen değişmedi.Parası olan düdüğü çalıyor:(

bizim konutlarımızda kiracılarımız var...

işyerimde kirada oturuyorum...

yıllık tefe-tüfenin ortalamasına göre zam yapıyoruz yapılıyor.
Cünkü herşeyi devletin verdigi orana göre tutuyoruz yasal yolda;)

Kirscı değilde evsahibi olsaydınızda böyle konuşurmuydunuz acaba.......

Kirscı değilde evsahibi olsaydınızda böyle konuşurmuydunuz acaba.......

Yok o zaman dönerdik başka türlü konuşurduk...

Arkadaşlar,

Ev sahibi evine 1000YTL de ister 5000YTL de...mal kendisinin. arabalarımıza satarken biz de kendimize göre fiyat belirlemiyor muyuz? aynı model aynı km aynı donanımdaki arabaların hepsi aynı fiyat mı?

kiralar çok yüksek, bu doğru...

ama bunu ev sahiplerinin suçu olarak görmek yanlış...o da ne kadar kazanabilirse onu kazanmak ister...sen oraya 700 vermezsin, bir başkası gelir 1000 verir...

Zam oranlarına gelince...sözleşmenizi ona göre yapın...şu anki mevcut yasalara göre tahliye sebeplerinden biri (ev ihtiyacı, tadilat vs.) olmadığı sürece kiracıyı çıkartamıyor ev sahipleri..kafasına göre zam da yapamıyor. yaparsa yasal yollara başvurup kira tespit davası açın..

ama biraz vijdan lazım dimii..

Geri