kemer hakkında bilgi?

açıkcası bu ikilemi bende yaşıyorum ve sadece yorum yapıyorum.bir çok araçta yolcu hava yastığını iptal etme bütonu var.sanırım amaç sürücü tek başına seyir ederken bir kazaya karıştığında yolcu hava yastığının açılmasını engellemek.
bu bağlamda düşündüğüm zaman hava yastığı emniyet kemerinden bağımsız çalışıyor demektir.çünkü araçta yolcu yoksa yolcu emniyet kemeri de takıl değildir..şayet hava yastığı emniyet kemerine bağlı olarak çalışıyorsa 2.hava yastığını iptal butonuna gerek yoktur.çünkü kemer takılı olmadığı için hava yastığı da açılmayacaktır.
sadece fikir yürüttüm.ne derece doğru bilemem....

yolcu tarafında iptal edilebilme özelliği yan koltuğa çocuk koltuğu bağladığınız takdirde açılmasını engellemek içindir. Amacı budur. astra h için konuşayım, isofix'mi neydi adı tam hatırlamıyorum çocuk koltuğu bağlandığında bunu algılayıp o havayastığını kendisi iptal ediyor zaten. Diğer markalarda da çocuk emniyeti için iptali mümkün, koltuğu ters bağlıyorsunuz airbag'in açılması facia olur çocuk için.

bencede kemer çok önemli. önceden kemere gıcık olurdum. fakat bir kaç kez uzun yola giderken kemer takılı giddim şimdi alıştım. il sınırını çıkar çıkmaz takıyorum . kemer takmazsam camdan cıkacakmış gibi hissediyorum. bence özellikle önde oturanlar mutlaka kemer takmalı.
emniyet kemerinin sehir icinde daha etkili olduığu uzun yolda kaza olma oranı sehir icindekinden düşük sehir icinde daha etkili sehir icindede takmanı tavsiye ederim can güvenliğin icin:rolleyes:

ya yine mi bu konuu yine mii daha önce açılmıştı aynı konu ve haftalar boyunca tarrışılmıştı ama ben yine gördüğüm bir olayı anlatiyim bir akşakam bizim evin karşısındaki kavşakta opel 2004-2005 model opel vectra transitee tam sürgülü kapınınbulunduğu yerden çarptı indim aşağıbaktım vectrada 2 hava yastığıda açılmış(arabada 2 kişi vardı) adamlaraa yüzsüzlük ederk sordumm heycanlı heycanlı cevap verdi kemerlerimiz takılı değildi dedi ve yetkili serviste bu olayı şöyle açıkladı direk sürücü koltuğunun altını gösterdi bi kutu var kablolar falan giriyo içne bu ağırlık sensörü dedi eğer koltuğa oturursan hava yastıkları aktif hale gelir dedi ayrıca zaten hava yastığıı açıldığı andan sonra şişkin kalan birşey değil1 saniya ancak tam şişkin kalıyor daha sonra yine havası iniyor büzüşüyor, emniyet kemeri takılı değilken çalışmasındaki amaç kafanı dirksyona yada daha sert bi yere çarpmaman:) ama bu da demek değil ki acımicak bi yerin hava yastığı güzel bi şamar gibi yapışır suratına o başka:D

emniyet kemeri takıl değilken airbagin açılması ölüme dahi sebebiyet verebilen ciddi yaralanmalara yol açabilir. Bu sebeple ben gördüm bişey olmuyor demektense önlemini almakta fayda var. ama ben türküm bana aids bişey yapamamış airbag mi yapacak diyosanız o da başka...

Aklımızdan bu kadar soru işaretini atmanın tek yolu var bence...Emniyet kemerini alışkanlık haline getirmek....

abi yine sorulduğunda yazmıstım yine yazayım. el kitabını açınız vebakınız düşük hızlarda hy. açılması için emniyet kemerinizin takılı olması lazım. çünkü koltuk altındaki ağırlık sensöründen baska emniyet kemeri gergisensörleri de var. emniyet kemerinizin kazadan sonra kullanılamama sebebi de o. ve ağırlık sensörü o kadar hassa birşeydeğil. bir elektronik tetik gibi düşünün ama tetiği harekete geçiren çarpmanın etkisi. çarpma anında tetik ileri doğru gidip karşıdaki elektrota deyiyor ve hy lar açılıyor.

abi yine sorulduğunda yazmıstım yine yazayım. el kitabını açınız vebakınız düşük hızlarda hy. açılması için emniyet kemerinizin takılı olması lazım. çünkü koltuk altındaki ağırlık sensöründen baska emniyet kemeri gergisensörleri de var. emniyet kemerinizin kazadan sonra kullanılamama sebebi de o. ve ağırlık sensörü o kadar hassa birşeydeğil. bir elektronik tetik gibi düşünün ama tetiği harekete geçiren çarpmanın etkisi. çarpma anında tetik ileri doğru gidip karşıdaki elektrota deyiyor ve hy lar açılıyor.
sonuçta yüksek hızda hava yastığı kemere bağlı olmaksızın açılıyor değil mi?

samet sen yinede tak güven olmaz ona..
biz hep emniyet kemeri takarız zaten arabada:D önceki arabamızdan alışkanlıkk olduu eskiden hava yastığı mı vardı?:D

Aklımızdan bu kadar soru işaretini atmanın tek yolu var bence...Emniyet kemerini alışkanlık haline getirmek....
kesinlikle verilen en güzel cevap.ben o alışkanlığı kazandım.geçen bir arkadaş kullandı aracı.ben yanına oturdum.refleks olarak sağ elimi sola dsoğru götürüp emniyet kemeri aradım.:) arkadaşım sen sapıttınmı falan dedi ama durumu açıklayınca gülüştük brasz...

Geri