kemer hakkında bilgi?

burak loves opel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ark lar.ıyı forumlar.sofor emnıyet kemerı takılı olmayıpta kaza yapılınca(hızlı)hava yastıgı cıkmıyormus gıbı soylentıler duydum...dogrusu ınanmadım.sızce dogrumu?:confused:

markadan markaya değişiyor bazılarında ağırlık sensörü war bazılarında kemer sensörü war.

emniyet kemeri takılı değilse açılmıyor opelde öyle diğerlerini bilmem
kemer yoksa zaten airbag hayat kurtarmaz..

evet kemer acayip önemli

Kemer takılı değilse zaten açılmaması daha iyi bence.

bencede kemer çok önemli. önceden kemere gıcık olurdum. fakat bir kaç kez uzun yola giderken kemer takılı giddim şimdi alıştım. il sınırını çıkar çıkmaz takıyorum . kemer takmazsam camdan cıkacakmış gibi hissediyorum. bence özellikle önde oturanlar mutlaka kemer takmalı.

hava yastıgı kemer takılı değilken açılması durumda boyun kırılmasına kadar ciddi zararlar verebilir. kemer sayesinde koltukta savrulmazsınız ve hava yastıgı tam hedefine vurur.

açıkcası bu ikilemi bende yaşıyorum ve sadece yorum yapıyorum.bir çok araçta yolcu hava yastığını iptal etme bütonu var.sanırım amaç sürücü tek başına seyir ederken bir kazaya karıştığında yolcu hava yastığının açılmasını engellemek.
bu bağlamda düşündüğüm zaman hava yastığı emniyet kemerinden bağımsız çalışıyor demektir.çünkü araçta yolcu yoksa yolcu emniyet kemeri de takıl değildir..şayet hava yastığı emniyet kemerine bağlı olarak çalışıyorsa 2.hava yastığını iptal butonuna gerek yoktur.çünkü kemer takılı olmadığı için hava yastığı da açılmayacaktır.
sadece fikir yürüttüm.ne derece doğru bilemem....

emniyet kemeri takılı değilse açılmıyor opelde öyle diğerlerini bilmem
kemer yoksa zaten airbag hayat kurtarmaz..
bizim arkadas önümde direge carptı emniyet kemeri takılı degildi 2si birden acıldı airbaglerin... araba opeL cOrsa

Geri