kefilim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan horizon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok geçmiş olsun abi gerçekten hassas konular olsan bi dert olmasan bi dert

Paran çoksa kefil ol
Aklın yoksa şahit ol

Türkiyede de dünyada da uygulanan kefalet yöntemi müteselsilen kefalet. Silsile yoluyla sizde eşborçlusunuz. Yani borçludan hiçbir farkınız yok.

Zaten kefil olmak demek "ben bu adamı çok iyi tanırım, dürüst adamdır; borcunu öder" demek değildir; "bu borcu borcum olarak kabul ediyorum" demektir.

Bu nedenden dolayıda bankalar, zaten borcunu ödemeyen ve ödemeyecek olan borçluya değil, ona kefil olan kişiye sarar. Borçlunun evi var arabası var mühim değil; ya kefil olmayacaksınız yada ödeyeceksiniz..

Aynı dertten muzdarip olan çok tanıdığım oldu; evini arabasını satıp başkasının borçlarını ağlaya ağlaya ödediler.

Kimseye kefil olmayın demem; ama ne için borçlandığına muhakkak bakın derim. Saçma sapan birşey için, yada borçlarını ödeyebilmek için kredi çekiyorsa hiç girmeyin.. Araba yada ev için olabilir ama o durumda da araç yada ev ederinin ne kadarını talep ettiğine bakın derim. Bence enaz %65 i elinde varsa ve geri kalanını çekmek istiyorsa olunabilir.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun inşallah öder.

çok geçmiş olsun!

geçmiş olsun arkadasın halleder insallah arabandan ayrılmazsın

bu kefil olayını anlamış değilim zaten
adam ödemiyo gelip senden paşa paşa alıyolar, ne biçim iştir bu yaw
türkiyeden başka yerde var mı acaba??

kefil olmak o ödemezse ben ödeyeceğim demektir.Hemen hemen bütün dünyada mevcut bir kurumdur...

Bence bir çaresine bakın aksi halde faiz,icra masrafı ve vekalet ücreti de ödemek zorunda kalırsınız bu da size + 3.000-4.000 YTL ye patlar (15.000 YTL için)

benim babamda aynı duruma 2 kere düştü ve biz elalemin borcunu ödemekten belimizi zor doğrulttuk... madem bi kere kazık yedin.. 2. nie yaparsın be adam :D ( abi geçmiş olsun bu arada )

Geçmiş olsun.

Geri