kaza geçirdim vectra pert

arkadaşlar emniyet kemerinin takılı olmasıyla alakalı değil air baglerin patlaması.

bir çok yeni araçta. emniyet kemeri ve hava yastıkları senkronize bir şekilde çalısır. çünkü hava yastıklarının amacı kemeri takılı olan sürücü yada yolcunun kaza anında öne doğru hareketinin kemer ile engellenmesi sonucu kişinin boynunun öne doğru gitmesi ni engellemektir. kemer göğüs bölgenizi tutar hava yastığı kafanızı vucudunuzda tutar....

Burda şaşırmasının sebebi şu: yeni araçlarda airbagler emniyet kemeri takılı değilken açılmıyor. Bunun amacıda, hava yastığı açılırken yolcu ya da sürücünün kafasının ya da kolunun yastıkla kaporta arasında kalıp ezilmesi. Bunu önlemek için yeni araçların çoğunda kemersiz giderken havayastıkları iptaldir. ama eski araçlarda olmayabilir.
:(:(:(

dostum 2007 model 407 araçla kaza yaptım araç pert oldu kemer bağlı değildi ve 6 air bag de açıldı. bu araç yeni araç değilmi şimdi

çok geçmiş olsun..cana geleceğine mala gelsin..
allah kimseye yaşatmasın....

çok geçmiş olsun. İyiki maddi bir hasar var ya o telaş ve hızla bir yayaya çarpsaydin 21 yaşına kadar nasil yaşardın.

Geri