kaymak asfaltta gelen boğuk ses ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chatin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
efendim ankara da gezdim dolandım çare bulamadım.. genelde kaymak asfaltta kulaklarıma çalınan bir hayalet ses bu .. hatta kaymak asfastta 5. vites te ve 80-90 km /s hızlarında daha bir kulağıma geliyor.. ama servise götürüyorum çıkıyoruz yola kerata yok !

artık bilyalara falan baktırmayı düşünüyorum yani olur başka bir arızaya neden olur diye endişeleniyorum açıkcası..

komik bir benzetme olacak ama şu kelimeyi hangi hızla okursanız işte o hızda çıkıyor o ses;

"vovovovovovovovo".. evet ses budur denedim yeniden
:p

lastiklerin kendisi böyle bi ses çıkarıyo olabilir sanki. bi değiştirsen denesen?

son günlerde arabaya taktırdığın bir şeyler varmı acaba diye düşünüyorum. mesela eksoz, rüzgarlık, lastik veya tampon lastiği yırtılmış olabilir. bu ses sanki bir plastik parça yırtılmışta ondan geliyo gibi. iyi bi kaportacıya baktır derim. dediğine göre motordan bir problem yok gibi. olsaydı belli ederdi zaten. ya rolanti ayarsız olurdu, ya çekiş düşerdi, yada teklimi vs. gibi işte. ama böyle olunca bizde hayali yorum yapıyoruz malum.

kanala çekip egsozt sisteminede baktırın bence, oyanayan gevsemiş bir parça olabilir

Opelin bilyaları pahalıdır. Önce bilyaları bir test ettirin. Bir rot balanscıya gidip her tekeri ayrı ayrı kaldırtarak balans makinası yardımı ile tekerleri çevirtin. Sesi dinleyip ona göre karar verin. En azından pahalı bir tamire girmemek için bu basit testi yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bir dönem bende de aynı sesler vardı. Özellikle pürüzsüz asfaltta çok farkediliyordu. Lastiklerden dediler, değiştirdim, ses yok :D Ayrıca reklam yapmak gibi olmasın da lastiklerim Potenza GIII, süper konforlu, tavsiye ederim...

Belki senin sorunun da lastiklerdendir, lastiklerin eskimiş mi bi kontrol ettir, ortaya çıkar...

Savaş abinin dediğin doğru, büyük bir ihtimal tekerlek rulmanlarından geliyor...Benimde oldu, aynen her tekeri tek tek kaldırıp, makinada çevirip sesleri dinleyerek bulduk...İsterseniz usta lastiği çevirirken sizde aracınızın içine girip oturun ve dinleyin....Bu sesin aslında hiçbir zararı yok ve tamiri pahalı...Birde eğer rulmanlardan ise mutlaka ama mutlaka orijinal opel rulmanı kullanın, ben yan sanayi aldım, sesi kesmedi boşa param gitti....

Kardes araci krikoya veya lifte kaldir lift te daha iyi gorunur lastiklere bak kesinlikle lastigin bir yeri aci bir frenle biraz gitmis oraya gelince senin o vovovo sesi geliyordur sana tavsiyem yarin kaldir araci lastiklere bak veya soyle yap geldigi yer bellidir sag arka sol arka sol on sag on hangisi ise onu yedek lastiginle degistir belkide iki lastikde gitmistir dene bunu inan ses bundan baska olamaz...kolay gelsin .
Barboros Serin.

Simdi kardes aklima geldi bazen lastik patladiginda delik biraz genis ise bu uzerinde yapamazlar cikarip sicak utu dedikleri presle yapistirirlar sen hissedemezsin gozle goremezsin ama o isinan yer baska yere nazaran daha yumusak ve cok hafif sekilde balonlama olur bunu da gozle goremediginiz icin yolda bu sesile hissedersiniz zevke keder veriyorsa yarin git lastikleri degistir o ses de kesilsin ok ..
Barboros Serin..

Simdi kardes aklima geldi bazen lastik patladiginda delik biraz genis ise bu uzerinde yapamazlar cikarip sicak utu dedikleri presle yapistirirlar sen hissedemezsin gozle goremezsin ama o isinan yer baska yere nazaran daha yumusak ve cok hafif sekilde balonlama olur bunu da gozle goremediginiz icin yolda bu sesile hissedersiniz zevke keder veriyorsa yarin git lastikleri degistir o ses de kesilsin ok ..
Barboros Serin..
Barbaros Bey. Türkiye'de patlayan lastikler böyle tamir ediliyor. Delik ne kadar büyük olursa yama da o oranda büyüyor. Tamir edilip te güvenlik açısından kullanılması sakıncalı olan lastikler yollarımızı süslüyor.

Geri