kaymak asfaltta gelen boğuk ses ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lastik Basinçlarini Kontrol Ettir Fazla Düşük Hava Vurdurma

"vovovovovovovovo".. evet ses budur denedim yeniden :p

bu sesin aynısı benim aracımda da 100 km nin üzerine çıkınca oluyor.Arabayı yeni aldım ama lastiklerin durumu o kadarda kötü değil bende lastikleri bi değiştireyim sizin dediğiniz gibi[/quote]
Lastiklerin dış görünüşüne aldanmayın. Yollarımız bozuk, çukurlarla dolu. Taban telleri deforme olmuş, kılcal çatlamalar başlamış olabilir. Lastiklerin ekonomik ömürleri en fazla beş senedir. Lastiklerin DOD numaralarını da kontrol etmekte fayda var.

Arkadaşlar aynı ses kaymak asfaltta benim araçta da var. Rulman sesi diye şüphelendim. İyi bir ustaya gösterdim. Araca bindi ve aynı sesi oda duydu. İlk baktığı yer lastikler oldu. Bu sesin kesinlikle lastiklerden kaynaklandığını söyledi. Ben rulman sesi diye söylemiştim. Adam sonuçta her yaptığı işten para kazanıyor benim rulman sesi dememe rağmen neden ısrarla lastik sesi olduğunu söylesinki. Hem parçadan kazanacak hemde işçilikten. Yani şunu söylemek istiyorumki usta rulman değiştirse dahi aynı ses gelecek bende ses kesmedi şukadar masraf ettiğimiz halde diyecem sonuçta papaz olacaz. Yani usta bilgisinden emin olarak lastik sesidir dedi...

"vovovovovovovovo".. evet ses budur denedim yeniden :p

evvvet arkadaşlar, bu ses bende de aynı, özellikle 80 km den 90 km ye çıkarken belirgin, aracım 94 mod.astar comfort, 50.000 km. aracı 2. el olarak aldım. Üzerinde hala daha orijinal lastikleri var. Lastikler eskidi, muhtemelen lastik, değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu ses çok gıcık verici bir ses, sanki araba giderken devamlı bir yere sürdünüyor.....:hıh:

Benim kanaatim lastiklerin diş yapısından kaynaklanıyor...

Lastiklerin dış görünüşüne aldanmayın. Yollarımız bozuk, çukurlarla dolu. Taban telleri deforme olmuş, kılcal çatlamalar başlamış olabilir. Lastiklerin ekonomik ömürleri en fazla beş senedir. Lastiklerin DOD numaralarını da kontrol etmekte fayda var.[/quote]

Savas bey ben arabayi 2 ci el aldim.arac 2005 model arac 24000 km de lastiklerin durumu fena degil catlama deformasyon yok.Uzerideki lastikler orjinal lastikleri muhtemelen.Uzerindeki lastikler Continental.Daha once hic Continental kullanmadigim icin ben lastiklere kabahat buluyorum :)

Lastiklerin dış görünüşüne aldanmayın. Yollarımız bozuk, çukurlarla dolu. Taban telleri deforme olmuş, kılcal çatlamalar başlamış olabilir. Lastiklerin ekonomik ömürleri en fazla beş senedir. Lastiklerin DOD numaralarını da kontrol etmekte fayda var.

Savas bey ben arabayi 2 ci el aldim.arac 2005 model arac 24000 km de lastiklerin durumu fena degil catlama deformasyon yok.Uzerideki lastikler orjinal lastikleri muhtemelen.Uzerindeki lastikler Continental.Daha once hic Continental kullanmadigim icin ben lastiklere kabahat buluyorum :)[/quote]
Bildiğim kadarıyla Continental'ler orta kalitede lastikler. Biz eskiden bu tür sorunlarda arkadaşlarla lastik değiştirerek deneme yapardık. İmkanınız varsa başka marka lastikle bir deneme yapmanız. En azından sorununuza daha kolay cevap bulabilirsiniz.

genel olarak bir cevap vermeyi uygun görüyorum ki artık tescilli bir çözüm lastikleri değişmektir arkadaşlar. evet bende de continental vardı ses varken.. neyse yani lastik aşınınca yapıyor demek ki..

yine yazıyorum ki başka şeylere yönelmeyin.

bu sorunu çekenlerin dermanı lastikleri değişmektedir.

hangi marka lastik aldın kardeş ,öğrenebilirmiyiz ... sessiz lastik arıyoruz

Ben kesinlikle lastikten olduğuna inanıyorum. Lastikler yeni ama continental'ın ürettiği (yüksek performans H serisi) barum bravuris marka lastiklerim var. Galiba continental ve continental'ın ürettiği lastiklerde böyle bir sorun var gibi...

Geri