katalizör arızası, muayeneden kalma ve 900 tl katalizör fiyatı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RapStar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nadir ama olması gereken de bu yani araba kullanan aracına istenen şartlarda bakımını yapması...işte bu sistem oturusa döküntüler piyasadan kalkar

Ne döküntüler var, yeni son modellerden daha düzgün. Önce bilinç gerekli, bilincin olduğu toplumda sistem hemen oturur zaten. bkz: xenon :mad:

Abi aslında araç bakımı konusunda çok hassasım ama ülkemizde parça rezilliği harbiden hat safa da... oda can sıkıyor...

Birde işini bilen ustadan çok para göz adam çok ülkemizde durum böyle olunca bizde yan çizmeye başlıyoruz.

evet bugün bostancı kartal pendik sanayilerini dört döndüm maalesef sizin söylediğiniz katalizör görünümlü susturucu bizim araçlara (manifoldun orda katalizörü olan) olmuyormuş bizim sponsor opel team 500 lira fiyat çekti sanırsam başka şansım kalmadı muayeneden geçirmek için yaptırcam :/

evet bugün bostancı kartal pendik sanayilerini dört döndüm maalesef sizin söylediğiniz katalizör görünümlü susturucu bizim araçlara (manifoldun orda katalizörü olan) olmuyormuş bizim sponsor opel team 500 lira fiyat çekti sanırsam başka şansım kalmadı muayeneden geçirmek için yaptırcam :/

Yapacak bir şey yok artık en azından taksit ile alma şansınız olacak. :(

Her gecen gun daha da sıkacaklar gibi.

Yok abi ya, denk gelen geçiyor, denk gelene (çok afedersin) geçiriyorlar. Benim muayene sırasında yanımda bir hyundai accent vardı. Vatandaş mosmor bir xenon takmış ama ne farlarda mercek vardı ne de far yıkama. Geçti o haliyle. Şimdi kimbilir kimler küfrediyordur adama akşamları göz katliamı yapıyor diye.

Millet kurallara uymuyor diye derdimize mi yanalim? Kimse kusura bakmasin kurallara uymayip baskalarini goz gore gore rahatsiz edenlere, canlarini tehlikeye atanlara kufuru basiyorum, ben de baskalarini rahatsiz edersem ayni kufuru hak ettim demektir.

Eski anadol kasalarından kesilip yapılan küçük kamyonetler var.
Merak ettim bunlar hangi tür katalizatör kullanıyor ve tüv den geçiyor?

Kesme Anadol'larin zamaninda katalizor yoktu ki, ayrica o eski nesil araclara gelene kadar cesitli bahanelerle orijinal aksami sokulen nice araclar var. Kimse kusura bakmasin, insanlar masraflarini karsilayamadiklari araclari kullanmaktan vazgecerek butcelerine en uygun araclari almalidir, pahali diye araclarin orijinal aksamlarini iptal etmek care degildir. Cam filmine, cakma aksesuarlara, muzik sistemlerine, alasim jantlara nasil para buluyorsak bu tur yedek parcalara da butce ayirmak zorundayiz.

Eski anadol kasalarından kesilip yapılan küçük kamyonetler var.
Merak ettim bunlar hangi tür katalizatör kullanıyor ve tüv den geçiyor?
Bu araçlarda katalizör falan yok.olmadığı için muayenede sorunda yok.Eğer aracınızda varsa çalışır durumda olması lazım,yoksa kıllık yapan birine rastlama riskiniz var.İşin tuhafıda bu zaten çoğu araçta yok bakmıyorlar olanlarıda muayeneden geçirmeyerek sanki cezalandırıyorlar,anlamadım gitti:(

benim araçta katalizör bozulup ses yapmaya başladığı için 1,5 sene önce muayene sonrasında sahibi tarafından iptal edilmiş.

Ancak benim aracın motoru Wankel old için pistonlu motorlara göre emisyonu biraz daha fazla ve katalizör olmaksızın egzos testinden geçmesi zor. Yani TÜV'den geçirecek olsalar dahi egzos muayenesinden geçemeyecek olduğum için katalizör taktırmak zorundayım, yaklaşık 6 ay sonra. Fiyatı da 850TL, biraz yüksek.

Geri