Katalik konvektör konusunda yardım

Arkadaşlar,ülkemizdeki akaryakıt kalitesizliği nedeni ile araçlarımızın bazı parçalarının arızalandığını biliyoruz.(egr valfi,enjektörler,benzin pompası,elektronik işletim sistemi vs...)Bu olumsuz etkilerin katalitik konvertör üzerinde de etkili olduğunu;genelde 60.000-100.000 kilometre civarında katalizör odacıklarının büyük bölümünü tıkayarak ,egsoz gazlarının dışarı atımını zorlaştırdığı,otomobilde çekiş düşüklüğü,yüksek yakıt tüketimi, motorun sürekli yüksek hararette çalışması,son hız düşüklüğü,subaplarda aşırı zorlanma ve benzeri problemlere yol açtığını Auto show dergisinde okumuştum. Bunları önlemek için katalitik konvertör iptali öneriliyordu. Ancak iptal sonucunda artan egsoz sesi konforu olumsuz yönde etkiliyordu. Egsozcuma danıştığımda ;eskiden sökülen katalizörün yerine düz boru takıldığını,şimdi ise içinde katalizör olmayan,dışı katalizör görünümünde ve çifk katlı sac'tan imal edilen kaliteli susturucu taktıklarını,böylece egsoz ses artışı olmadığını söyledi. Aracım 140.000 kmdeyken bu uygulamayı yaptırdım.Ses artışı olmadı ve aracımda hissedilir derecede,çekişinde ve hızlanma yeteneğinde artış oldu. Taktırdığım susturucu Westar marka.
Not:Aracım Lpg li olduğu için,katalizör iptali çevre kirliliğine yol açmaz.

Son düzenleme:
Merhaba!!!

Benİm Tigra min Katalitik Konvektörü söküldü. Ben Gayet Memnunum !! Ama ekzos dan çıkan atık daha fazla koku yapıyor.

Son düzenleme:
Büyük küçük harf kullanırken daha dikkatli davran

Ama açık hava filtresini söktüm ! Oda koku yapar !

Son düzenleme:
arkadaşın kılavyesindeki sorun

valla bu arkaşın kulladıgı kalavyesindemi bir sorun var onu bilemem burada gerçekten küfür ettiyse çok ayıp küfür etmişsse olmaz arkadaşım bu foruma herkez giriyor bayan olan var aile forumu bizene nedemek olurmu yawww böyle şey

nerde küfür pardon??

bende göremedim bi değişiklik mi söz konusu

arkadaşım modetöre haber verdim birazdan gelip inceler başlıgı eger bu başlıkta olursan gelip okudugunu sol alt taraftaki sayfada bulunan üyeler kısmından görebilirsin;)

bencede bi küfür yok türkçe karakter felan olayı

Geri