Kasko-Zorunlu Trafik Sigortası ve İkame Araç Durumu?

LostCoder

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Koskomu yeniledim ve maddeleri okurken bir durum dikkatimi çekti benim kaskom kaza bela olması durumunda araç serviste kaldığı süre boyunca ikame araç hizmeti ve konaklama gibi durumlarda hizmet sağlıyor. Durum karşı tarafın suçlu olduğu ve karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından yada kaskosundan dosya açıldığında araç serviste kaldığı süre boyunca ikame araç durumu ne oluyor? Bunu talep etme hakkımız var mı?

Bildiğim kadarı ile evet. Neticede olay sırasında araç hareketsiz durumda.

Elbette ikame araç imkanınız ve konaklama hakkınız var ama bu süre sınırlı diye biliyorum. Mesela servise bırakılan bir aracın onarımı (yedek parça bekleme gibi) boyunca araç/otel tahsisi yok diye biliyorum. Bu hakkınızı hatalı olun veya olmayın kasko sigortanız varsa kullanabiliyorsunuz.

Ben o ikame araç kısmı kaskodan kaldırdım ve 50 TL gibi bir indirim daha yaptılar. Ben gerek görmedim ama iş yoğunluğu olanlar, hergün aracı mecbur kullananlar için iyi bir seçenek.

Benim kaskom anlaşmalı servislerde araç kaldığı süre boyunca ikame araç olayını karşılıyor. Anlaşmasız servis ve tamirhanelerde ise 7 gün yılda 2 kez karşılıyor.

Zaten Allah korusun kaza bela durumlarında karşı taraf suçlu olduğundan hiç karşıtarafın sigorta experini beklemeden kendi kaskonuzdan dosya açtırın tüm parçalar orjinalleri ile değişsin onarılsın. Sizin kaskonuz bozulmaz ilgili bedeli kasko şirketi karşıdan alır. İkame araç konusuna gelince 48 saati aşan onarımlarda size asistans hizmeti ile ikame araç klozundan faydalanmak istediğinizi söylediğinizde size en yakın kurumsal rent a car firmalarından sağlanır.

Benim kaskom anlaşmalı servislerde araç kaldığı süre boyunca ikame araç olayını karşılıyor. Anlaşmasız servis ve tamirhanelerde ise 7 gün yılda 2 kez karşılıyor.

Zaten Allah korusun kaza bela durumlarında karşı taraf suçlu olduğundan hiç karşıtarafın sigorta experini beklemeden kendi kaskonuzdan dosya açtırın tüm parçalar orjinalleri ile değişsin onarılsın. Sizin kaskonuz bozulmaz ilgili bedeli kasko şirketi karşıdan alır. İkame araç konusuna gelince 48 saati aşan onarımlarda size asistans hizmeti ile ikame araç klozundan faydalanmak istediğinizi söylediğinizde size en yakın kurumsal rent a car firmalarından sağlanır.

kendi kaskomuzdan yaptırdığımızda karşı taraf suçluyken sorgulamada aracımızda hasar kaydı çıkıyor diye biliyorum ben doğrumudur bilginizvarmı bu konuda?

kendi kaskomuzdan yaptırdığımızda karşı taraf suçluyken sorgulamada aracımızda hasar kaydı çıkıyor diye biliyorum ben doğrumudur bilginizvarmı bu konuda?

kasko yada sigorta, istediğin yerden yaptır, aracında hasar kaydı çıkacaktır. Yani gelip biri aracına çaksa, onun trafik sigortası karşılasa bile, aracında gözükecektir hasar tutarı.

Ben sadece zorunlu trafik sigortası yaptım + olarak 30 lira karşılığında çekici hizmeti de ekledim pakete. Yolda kaldığımda lastik patlıyosa yenisini takıp yoldan kurtarıyolar, motor bozulduysa sadece parçaları ben alıyorum işçilik ücretleri onlara ait ve tamirat süresince bana muadil araba tahsis ediyorlar falan değişik bir paket, kasko zaten 2 far 1 tampon hasarına 25-30bin lira hasar çıkartıp arabayı perte ayırmak için kulanılıyor, asıl amacı bu aslında :)

Geri