Karter tapası

crestfallen85

Misafir
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımı bakıma götürücem, ilk kez olucak bu bakım ve okuduğum kadarıyla yağ değişiminde karter tapasının (vidasının) değişmesi gerekiyormuş. Böyle bir durum var mıdır? Gideceğim servisin durumu es geçme ihtimaline karşı kesin bilgiye ihtiyacım var. Arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Vida değişmez vidanın altında bakır bir conta var o değişir o kadar. ;)

Zaten o vida bozulduğunda tutmaz yada sızdırır bakır bir conta var o da kolay kolay bozulacak bir ürün değil. Sanmam ki bozulsun. Gerek yok ama içim rahat etsin kafam da kalmasın diyor isen değiştirin dersin değiştirirler ama gereksiz bence. ;)

Zaten o vida bozulduğunda tutmaz yada sızdırır bakır bir conta var o da kolay kolay bozulacak bir ürün değil. Sanmam ki bozulsun. Gerek yok ama içim rahat etsin kafam da kalmasın diyor isen değiştirin dersin değiştirirler ama gereksiz bence. ;)

Yardım için teşekkürler...

tapa değişmez,o resimde gördüğün gibi tapa içi O ring değişecek 50 kuruş
aldım garajda yağ değişimi yaptığımda 50 kuruş

Peki Selim bey, herhangi bi yerde bulunur mu bu parça yoksa illa ki servisten mi almak icap eder? Ona göre ilçeden ile gitmem gerekir de :) Eğer herhangi bi yerde bulunuyorsa ilçede değişirim yağı, parçaları aldım... Olmazsa ile giderim. Ha bir de hazır sizi bulmuşken, bana gönderilen yağ, mart ayı yapımı... Bildiğim kadarı ile 2 sene raf ömürleri var, yani yağ için eski diyemeyiz doğru mu?

yağ eski değil aynen, Valla eylülde hafta sonu garajda yağ filitre bakımını yaptım malzemleri almış idim hafta içi kendime hafta sonu değişeceğim dedim tapa contası aklıma geldi, kızılcahamam giderken yolda aman unutma diye kendime sanaiyden geçtim bir opel tamirci gördüm sordum var dedi 50 kuruşa verdi servise gitmedim yani,hafta sonuda dediğim gibi değiştim

Yetkili servis tapayı komple değiştiriyor. Keçesiyle, oringiyle uğraşmıyor. 5 TL'lik birşey zaten. Yetkili servise giderseniz değişen tapayıda, yazılı kağıdıda görürsünüz. Kolay Gesin.

hiç gerek yok 5tl ye cebinde kalsın

Geri