Karter Contası Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dakyapin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dakyapin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese selamlar,

arkadaşlar aracımın (cdx 2,0) karter içinde bulunan yağ okuma sensörü işlemini yapmıyor. bunun için bayram tatilinde karteri açıp sensörü bir kontrol etmeyi düşünüyorum bu işin püf noktaları varmı, bu karteri takarken eski conta veya yeni alacağım cantaya sıvı conta uygulaması yapayımmı doğrusu nasıldır. yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden herkese çok teşekkürler.

Şu konuya dikkat et derim vidaları sıkarken karşılıklı olarak sık derim ;)

evet dikkat edilmesi gereken önemli bir husus teşekkür ederim.

sogukken sökmeniz iyi olur..

malum aluminyum cok kolay yamuluyor.. önemli bir husus

kırmızı sıvı conta kullanılıyor diye biliyorum , kendi plastik contası ile birlikte

karteri söküp takabilirsiniz ancak öncelikle bu işlemi yaparken kendi emniyetinizi alın herşeyden önce.. bu işlemin kanal veya lift üzerinde yapılması en uygunu olur.. veya eğer kriko yardımı ile yapacaksanız aracın orjinal krikosu ile bu işlemi yapmayın yada arabalı kriko denen krikolardan alın ve sabitleme ayakları ile aracı sabitleyin.. çünkü böyle araç düşmesi yaşadık ve şansımız vardı.. kolay gelsin

karteri söküp takabilirsiniz ancak öncelikle bu işlemi yaparken kendi emniyetinizi alın herşeyden önce.. bu işlemin kanal veya lift üzerinde yapılması en uygunu olur.. veya eğer kriko yardımı ile yapacaksanız aracın orjinal krikosu ile bu işlemi yapmayın yada arabalı kriko denen krikolardan alın ve sabitleme ayakları ile aracı sabitleyin.. çünkü böyle araç düşmesi yaşadık ve şansımız vardı.. kolay gelsin

Aynen aman ha aman dikkat. Kendi başımdan bizzat geçti bu durum reno arkasın altında eksoz lastiği koptu kriko ile kaldırdım altında lastiği yenisi ile değiştirirken araç krikodan kaydı üzerime düştü ve göğüs kafesime bastı 45 dakika altından çıkamadım. Sağa sola da kıpırdama şansım da yok en sonunda krikoyu tekrar vurdum milim milim zor kaldırdım tam bir ay acısını çektim sırtım da ne kadar taş izi vardı inanın sayılmıyor idi :D

Aynen aman ha aman dikkat. Kendi başımdan bizzat geçti bu durum reno arkasın altında eksoz lastiği koptu kriko ile kaldırdım altında lastiği yenisi ile değiştirirken araç krikodan kaydı üzerime düştü ve göğüs kafesime bastı 45 dakika altından çıkamadım. Sağa sola da kıpırdama şansım da yok en sonunda krikoyu tekrar vurdum milim milim zor kaldırdım tam bir ay acısını çektim sırtım da ne kadar taş izi vardı inanın sayılmıyor idi :D

abi cok acı bir tecrübe olmuş ya :S

Sorma yeminle kendi aracının altında kalıp ölen adam olarak tarihe geçecek idim :D

Geri