Kaporta Tampon Bölgesi Kronik Sorun

Aracınızda Tampon Birleşim Hataları Var mı?

• Evet

Oy: 31 59.6%
  • Hayır

Oy: 21 40.4%

• Kullanılan toplam oy
    52
Bende de aynısı var ama arkalarda değil önlerde bariz bir şekilde tırnaktan atıyor ve köşeler çok çirkin oluyor.

Yaptırdım bir ustaya ama 6 ay sonra gene attı. aynı yerden sanırım çaresii yok. neyapalım böyle biniyoruz işte. Oto king midir nedir her yer de de yok galiba. Varsa bir bayi listesi nette atarmısınız hangi şehirlerde var belki yolumuz düşerse iki dakka uğrar yaptırıırk.

tamponları istediğiniz kadar yaptırın en ufak bi esnemede yine kırılıcak o tırnaklar kronik bir sorun bence aracınızla barşık olun böyle ufak şeyleri takmayın kafanıza ayrıca o tamamen kaza yaptığının göstergesi olmaz ufak bi kaldırama yaslanmada bile o tırnaklar kendini kaybedebiliyor tecrübeyle sabittir

oto king eğer tamponun ayakları kırıksa yapamaz. tampon tamirinde ancak ufak ezilmeler kırıklar olursa tamponun arkasından ek koyup yapabiliyorlar. Bunu iyi bir kaportacıda yapar zaten. Ama ayaklar kırıldığında destek alabileceği yer olmadığından yapılamıyor.

:good:

işini ustasından cevap geldi ve konu noktalandı sanırım...:good: :good:

Önceden de belirttigim gibi, tampon bölgesine yandan,arkadan darbe var. Sonucta kaza sebebiyle bu duruma geldi, zaten kaza yoksa tampon benimki gibi deforme olmaz. Sorun şu ;tampon bircok noktadan monte ise şasiye ve gercekten cok saglam druyor su anda,esnemiyor bile, bu noktalar tampondamı kırıktır şaside mi? Sadece fikrinizi merak ediyorum
Kardeşim hassasiyetini gayet iyi anlıyorum. Benimle aynı kafadansın. Toplumumuzda bizler yanlış anlaşılıyoruz. Bizlerin malı kıymetli değil (bazıları öyle sanıyor) arkadaşlar, sorun olmaması gereken hatanın olmasıdır. Koskoca firmalar 3-5 kuruş uğruna basit hatalar yapmamalı. Bir tampona 850 YTL istemek marifet değil, marifet o tamponu oraya kusursuzca monte etmektir. Sonuçta para veriyoruz, çakıl taşı değil. Yani paramızın karşılığı almak istiyoruz. Paramın karşılığını alamıyorsam neden bir aylık maaşımı plastik bir tampona yatırayım, neden Opele bineyim. Ceyhun kardeşim sana acizane bir fikir vereyim, Şaşmaz'daki 2002 stopun sahibi Mustafa Bey var. Ona bir göster. Düzelip düzelmeyeceğini o sana söyler. Ankara'da kendisine bir iki ufak tefek iş yaptırmıştım. Temiz işçiliği var. İyi bir arkadaş, sana mutlaka yardımcı olacaktır.

Kardeşim hassasiyetini gayet iyi anlıyorum. Benimle aynı kafadansın. Toplumumuzda bizler yanlış anlaşılıyoruz. Bizlerin malı kıymetli değil (bazıları öyle sanıyor) arkadaşlar, sorun olmaması gereken hatanın olmasıdır. Koskoca firmalar 3-5 kuruş uğruna basit hatalar yapmamalı. Bir tampona 850 YTL istemek marifet değil, marifet o tamponu oraya kusursuzca monte etmektir. Sonuçta para veriyoruz, çakıl taşı değil. Yani paramızın karşılığı almak istiyoruz. Paramın karşılığını alamıyorsam neden bir aylık maaşımı plastik bir tampona yatırayım, neden Opele bineyim. Ceyhun kardeşim sana acizane bir fikir vereyim, Şaşmaz'daki 2002 stopun sahibi Mustafa Bey var. Ona bir göster. Düzelip düzelmeyeceğini o sana söyler. Ankara'da kendisine bir iki ufak tefek iş yaptırmıştım. Temiz işçiliği var. İyi bir arkadaş, sana mutlaka yardımcı olacaktır.

Savaş Kardeşim gerçekten çok teşekkür ederim...Söylediklerine aynen katılıyorum. Yani bu kadar yazı yazdık, almamız gereken cevaplar senin yazdıgın tarzda olmalıyken, yani şuraya git şuna göster, şundandır gibi olmalıyken, yok kafana takma yok şöyle böyle yazılara bir anlam veremedim.Tekrar teşekkür ediyorum. En kısa zamanda Şaşmazda 2002 stop'a ugramayı düşünüyorum. Ama en büyük sorun da bu vakit meselesi...Lpg taktırıcam ama hala vakit bulamadım..

Kendine iyi bak

Tampondaki birleşimlerle ilgili savaş beyin de tavsiye ettiği şaşmazdaki 2002Stop'a gittim. Kusurlu birleşimler gösterdim ve eger tırnaklar kırıksa o benim işim onu yaparım, ancak eger yerine ayarlanmadan oturtulmuşsa benim yapmama gerek yok diyerek aşağı sokaktaki doğan oto kaportada bir kontrol etmesi üzerine beni gönderdi. Doğan kaportada da tampın vidalarını gevşeterek sonra yerine iterek ki bu tırnakların kırılmadıgı anlamına geliyor, sıktı ve tampın çamurluk birleşim bölgeleri yüzde 100 olmasa da artık beni çok rahatsız etmeyecek şekilde birleştirildi. Ancak ustanın söylediği, bu tamponlar esnektir, bir ufak dokunmada hemen esner ve tekrar bu hale gelebilir dedi, bunlar böyle dedi.

Tampon sol arka birleşim

Tampon sağ arka birleşim

Bunların dışında bir kaç ufak ayar daha yaptırdım.

Bu konuyla ilgili olmasa da bu msjı okuyanların faydalanması için onlara da değineceğim.

Benim aracımın sağ ön farı değiştiği için , orjinal olan sol ön fara göre çok yeni ve parlak duruyor. Doğan kaportadaki ustaya, bu farların içini nasıl temizleriz diye sordum ve o da stop2002 yapıyor onları zaten deyip tekrar oraya cıktım.
40 ytl ye temizledi.

Temizlenmeden önceki hali

Temizlikten sonraki hali

Ancak far temizliği konusunda şunu söylemeliyim ki, önemli olan far ön camının temiz olması, mesela benim farda içi çok iyi temizlenmesine rağmen far camı biraz solduğu için istenen yakalanamadı.Resimlerde çok net değil belki ama içteki tozla, siyahlatılmış far içi bölgeleri çok temiz oldu. Ama camı soldugundan tam anlamıyla yakalanamadı.Ancak yüzde 90 oranında temizlendi.

Araç içi kol dayamayı da bir iki hafta önce taktırmış idim,bence güzel durdu;

Bu arada Svaş Mıhçı abimize saygılar,çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Geri