kapı kilitlenmiyor yardım......

tayfun35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Mar 2010
Mesajlar
118
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
arkadaşlar araçtan inip kapıları kilitlemek için anahtarın kapat düğmesine tıkladığımda arka sol kapı kilitlenmiyor 3 kapıda kilitleniyor arka sol kapı kilitlenmiyor. neden olabilir. bi yardım ve önerileriniz eyer kendimizin yapmak istesek nasıl yapabiliriz. :mad:
 
konu güncel !!!
 
slm merkezi kilit motoru arızalı olabilir.içeriden mandal varsa bastığınızda kilitleniyorsa büyük olasılık motor arızalı yada soketinde bir sıkıntı var demektir.
 
teknik bilgi ve beceriniz varsa eğer. kendiniz yapmak isterseniz önce kapı döşemesini sökmeniz lazım daha sonra kilit mekanizmasının yakınlarında merkezi kilit motoru ve kabloları görürsünüz buradaki soketi çıkarıp bir fren yada sinyal ampulünün altına (+) ampulün yan kısmına (-) kablo baplayıp soketin (+) ve (-) sine temas ettirerek kapıyı kilitleyin eğer akım geliyorsa lamba yanacaktır akım var ama kilitlemiyorsa merkezi kilit motoru arızalı demektir. genelde opel parçaları biraz pahalıdır kilitle beraber satıldığı için çıkma alabilirsiniz veya sanayide bazı elektrikciler başka araçların merkezi kilidini uyduruyolar ama tavsiye etmem en güzeli orjinali. eğer akım gelmiyor yani lamba yanmıyorsa doğru bağlantıları yaptığınızdan eminseniz kablo tesisatına bakmak lazım.
 
Geri
Üst