kapı çıtaları altındaki renk farkı !?

bymerthan

Kayıtlı Kullanıcı
Yurtdışı
merhaba arkadaşlar.
dün akşam Canerle beraber benim arabanın kapısındaki çitaları söktük. yapışkanları temizledik. ama çitanın altında kalan bölge arabanın renginden farklı bir tonda. uzun lafın kısası arabanın zamanla rengi açılmış ama çıta altları orjinal tonda kalmış.
sormak istediğim şu; tahmin ettiğiniz gibi bu farkı nasıl yok edebilirim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

komple boyAaA :rakir:

sana tavsiyemi söylemeyeceeğim artıkın :)

Boyaya yapılacak birşey yok :(

Abi ilk aklıma senin kaputtaki folyodan geldi sonra açtım fotoyu jant renklerinde olsa dedim son kararım rötuş boyasını vur geç :D

Güzel bir pastayla hallolur sanayide gözümün önünde bir araca pasta aıtıyorlardı o kadar nettiki renk değişimi gözüme inanamamıştım..

colorx2.jpg

2008TestSpotwithtape1.jpg

bencede pasta cila ile halledilebilir gibime geliyor, bir dene istersen zararı olmaz:)...

aynen bende pasta ile deneyeceğim. hatta belli aralıklarda 2-3 kez uygulamayı düşünüyorum. mesela 10 gün aralıkla. Caner sen tavsiye verme zaten. :):) allah biliir tinerle sil filan dersin :D:D

Oto boyacılar komple pasta işleminden önce zımpara geçiyorlar, o bölgede daha yoğun uygulanabilir, ancak pasta senin sorununu yüksek ihtimalle çözer.

Vernikli boyalarda renk farkını gidermenin bir yolu yok maalesef. Pasta, zımpara+pasta işe yaramaz. Çünkü verniğin altındaki boya zamanla güneşin etkisiyle rengini kaybediyor. Ama koyu kalan kısımlarda boya hala orijinal renginde. Dolayısıyla sizin verniğin üzerinden yapacağınız pasta vb. işlemler işe yaramaz.. Belki daha parlak bir yüzey elde edeceğinizden fark daha az anlaşılır hale gelebilir. Ama kesin çözümü yok..

Yukarıda örneği verilen kırmızı arabanın boyası opak olduğundan eski haline gelebilir. Çünkü vernik değil direk boyaya müdahale ediliyor.

opak arabalarda boya ile vernik karışık mı atılıyor yoksa hiç vernik yok mu boyada düz boya mı

Geri