Kampana/Disk

zaslanturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 astra h arka kampana diske çevirmek mümkünmüdür?

mümkün fakat fren ana merkezi arka poryalar ve el freni tellerinin değişmesi gerekiyor tabi kaliper balata ve diskte gerekiyor, diskli modellerde 4 bijon olan yok diye biliyorum jantlarınız 4 bijonsa arkaya 5 bijonlu jantta almanız gerekir.Çıkma parçalarla bile yüksek ihtimalle 1000tlnin üzerinde tutacaktır diye tahmin ediyorum.

Sağlıklı olması durumunda aslında 1000TL bana göre şahsen büyük bir rakam değil. Birde araç üreticilerini anlamak mümkün değil dünya da insanlar uzay da yaşamayı planladığı bir dönem de hala kampanalı araçlar yuh....

Evet bende memnun olmadığım için kampana balatalarımı yeni değiştirdim ayarını yaptım fren hidroliğide yenilendi fakat dün arabayı çalıştırmadan kaydırıp el freniyle durmak istedim kampanın fren gücü gerçekten rezalet.

Bu arada katalogdan baktım fren merkezinin değişlmesine gerek yokmuş astra h kasada fakat porya olarak değil komple dingilin değişmesi grekiyormuş. Ayrıca abs sensörünün kablosuda farklıymış maliyeti yüksek bir işlem ama çıkanları vermek üzerine bir anlaşma yapılırsa yapılabilir.

Son düzenleme:
Evet bende memnun olmadığım için kampana balatalarımı yeni değiştirdim ayarını yaptım fren hidroliğide yenilendi fakat dün arabayı çalıştırmadan kaydırıp el freniyle durmak istedim kampanın fren gücü gerçekten rezalet.

Bu arada katalogdan baktım fren merkezinin değişlmesine gerek yokmuş astra h kasada fakat porya olarak değil komple dingilin değişmesi grekiyormuş. Ayrıca abs sensörünün kablosuda farklıymış maliyeti yüksek bir işlem ama çıkanları vermek üzerine bir anlaşma yapılırsa yapılabilir.

Yapan var bu işlemi,

http://www.opelx.com/nasil-yapilir-...a-h-artik-arkalar-disk-fren-ve-5-bijonlu.html

Değişenler.

Alt merkezler, kaliperler ve disk ve balata
poryalar (5 bijon isterseniz 5, 4 bijon isterseniz 4, 4 bijon için diskli porya var essentia konfor paketler ile birlikte çıktı)
el freni teli ve tertibatı komple

arka taşıyıcı ve dingilde fark yok onlar aynı.

Son düzenleme:
çıkmacıdan arka diskli bölümü komple alıp taktırın

Bunun maliyeti 1000tl yi bulur tamam sorun değil absye arabanın yürüyen aksamına bi zararı olur mu?

yok olmaz neden olsun tamamen orj. parçalarla yapılacak yapılırsa. Frenlemede de büyük bir iyileşme olacaktır. bin lira sorun değil diyorsa yaptırın derim.

Arabayı satmayı düşünüyorum eğer ki satamaz isem bu fikir kafama yatmadı dersem yalan olur... neticede ben binici biriyim yaptırırım rahat rahat binerim...

Bence iyi bir iş için masraf 1.000 TL yi geçer gibi. Bu işi yapacak olan arkadaşlara tavsiyem; rastgele yerlerden parça almayın, iyi bir ekiple çalışın, sonuçta fren sistemine müdahale ediyorsunuz.

Geri