Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kampana çok başarısız bir fren sistemi değildir ki. Yıllarca kullandık, günümüzde bir çok araç halen arka tekerleklerinde kampana fren kullanıyor. Faydasız olsa neden kullansınlar ki? Balata, kampana kalınlığı, fren merkezleri hatta kullanılan hidrolik bile frenlemede önemlidir. Mesela hidrolik yağını (komple) en son ne zaman değiştirdin? . Malüm hidroliğin de bir ömrü var. Hacı Murat'ları herkes bilir. Onların arka frenleri de disktir ama el freni sistemi su koydu mu yandın demektir. Kaliteli malzeme bulamazsın, usta desen ayrı dert, bir iki onarımda tat vermezse ustalar hemen iptal edelim gitsin derler .
o zaman tavsiyem değiştirmeniz yönünde 2 yılda bir değişmesi gerekiyor çünkü,aracı 2. el aldım 2 yıl bindim geçen gün kendim değiştirdim şok oldum rezerve kabında bir sürü tortu, arka sol sistemde de hava çıktı.
Benim araç yurt dışından geldi şu anda 5 yıldır bende bu zaman içinde değiştirmedim. Ama durmadan aklıma kurtlar girmiyor desem yalan olur. Bakalım uygun zaman olursa değiştiririm olmaz ise de zaten ayda sadece 100-200 KM yol anca yapıyorum oda şehir için.