Kalorifer den sicak hava az geliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opelG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opelG

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar benim sorunum 98 model astra G comfort aracimdan ki kalorifer sonu yardim rica edicem fani calisiyor yani hava geliyor fakat sicak hava gelmiyor cok cok ilik hava veriyor sicak hava neden gelmiyor nedeni nedir tsk ederim simdiden.

motor ısındıktan sonra gelmiyorsa servise göster

gokalp' Alıntı:
motor ısındıktan sonra gelmiyorsa servise göster

motor isindiktan sonra bile actim halen ayni en iyisi servis dedigin gibi yok ben yapa bilirsem dedim ben ugrasiyim

motor sıcaklığı 90 a ve da üstüne çıksa bile ıstmıyormu?

hocam 98 model araçta kaloriferde problem olamamsı lazımm
kalorifer zaten en az 6-7 km gtmedkçe dewreye girmez!!!
genelde bu sorun kalo. petekleri tıkalıysa olur amaa
98 model bir arabda bunun olmaması lazım!!!
araba su kaçırıyormu ona bakk
kaputu aç suda azalma warmıı ona bak,bence ondandırr!!!

Bende de aynı proplem vardı. Geçen kış, eski aracımı çok aradım. Nerden aldım bunu bile dedim. Kalorifer peteği tıkalıymış. Yenisini alacaktım. Nasıl olsa yenisini alacağız, kireç çözücü ile bir deneyelim dedik. Kireç çözücüler peteği deliyormuş. Olsun zaten yenisini alacağız bir deneyelim dedik. Su karışımlı kireç çözücüyü kalorifer petek girişinden verdik ardından bahçe hortumuyla basınçlı su. İki kutu kireç çözücü basınçlı su derken petek açıldı. Hiç hava gitmeyen yerden, hortumla su aynen çıkmaya başladı. Adeta londra asfaltı gibi açıldı. Petek de delinmedi. Şimdi gayet iyi ısı veriyor.
Hatta , çok ısı vermesin diye ayarını kısmak için içine biraz kireç mi atsam ne yapsam:)

motordaki su bir yerlerden kaçırıyor olabilir...su seviyesi düşükse o yüzden yapabilir...

Ilık hava geliyorsa, kalorifer ayar dügmesinde de sorun olabilir.Yani sıcak hava ve soguk havayı ayarladıgın dügme arızalanmıştır.Sen komple kırmızıya(sıcak) getirsen bile, o hava kanalını açık bırakıyor olabilir.Benim önceki arabamda başıma gelmişti, onada bir baktır istersen.

senin kalorifer peteğin tıkalıdır değişmesi gerek başka yerde arama

mematibaş' Alıntı:
hocam 98 model araçta kaloriferde problem olamamsı lazımm
kalorifer zaten en az 6-7 km gtmedkçe dewreye girmez!!!
genelde bu sorun kalo. petekleri tıkalıysa olur amaa
98 model bir arabda bunun olmaması lazım!!!
araba su kaçırıyormu ona bakk
kaputu aç suda azalma warmıı ona bak,bence ondandırr!!!
ben 100mt gidince ısıtmaya başlıyor 6*7 km de hamam olur arabanın içi

Geri