Kaçak Elektrik Kullanım Bedeli...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vurun abalıya kuralını çok güzel uyguluyorlar.
Bu ayki su faturam: 43,15 TL Dökümü: Kullanılan su miktarı:13 metreküp Katı atık bedeli (sudan katı atık bedeli alınması ne kadar komik):7,39 katı atık bertaraf bedeli ( bu da neyse):01,4 Çevre temizlik vergisi (güya kalkmıştı):2,99 KVD'ydi, itelemeydi derken fatura olmuş 43.15 TL. :(

En komik olanıda şu: 13 metreküp su harcamışım katı atık bedeli için istenen rakam:7,39 TL, boş evin sarfiyatı "0" metreküp ondan istenen bedel de aynı 7,39 TL :). Yani kullan veya kullanma kurtuluş yok. Diğer yandan burası sıcak şehir, yazın günde birkaç kere bile duş alınıyor, önümüz yaz şimdi ne yapacağız, hiç duş almayacakmıyız? Hani temizlik imandan gelirdi? Fatura korkusuna imamsız mı olacağız? Havalar ısınınca klimalar da devreye girmek zorunda, yandık ki ne yandık :(.

Kullanın yada kullanmayın, K.A.B ödeniyor... Durulmayan yazlık, iş yeri v.s. gibi gayri menkuller varsa , kullanılmıyor diye başvuruda bulunmak gerekiyor diye biliyorum... :mad:

Van Merkez de ismini yanlış hatırlamıyorsam Haşot mahallesi vardı, girilemezmiş fatura okumaya, Kış aylarında abartısız söylüyorum Van Merkez de, günde 7-8 kez elektrikler gider gelirdi... QUOTE]

Devletin bazı konularda aciz kalmasını aklım hayalim almıyor. Yüksek mevkilerde görev yapanları/yapmış olanları sabaha karşı evlerinden alan devlet gücü elektrik/su faturasını okumak için bile bazı sokaklara giremiyorsa daha ne diyebiliriz ki? :(

Galiba bu saçmalığa insan hakları deniliyor... Zarar verilemez, orantısız güç kullanılamaz, oradan geçen birinin kılına bile zarar gelse , asker-polis işinden olduğu için galiba...

Bizim mükemmel medyamız da, sokaklar yağmalanıp, milyonlarca lira zarar verilirken, kayda alırlar, 10 dk ana haber de gösterirler, 5 dk da, ağzı burnu kan içinde polisin asayişi sağlaması için vurduğu 2 jop, 2 tekme gösterilir...

Elmanın içinde kurt var, gıdım gıdım kemiriliyoruz...

Polis orantısız güç kullandı, açığa alındı, 2 çocuğuyla aç.....

Okuyamadığın - tahsil edemediğin faturayı başkasından al.Hani senin girişimciliğin gereği riskin ? Koç'u moçu bilirdik zaten de Sabancı grubu da etik tanımaz olmuş.
Adı da ticaret olmuş.Gidin bu kafayla gelişmiş ülkelerde iş yapın bakalım haliniz ne ola ?

Sayaç değişimi için kağıt atmışlar posta kutuma.Seçim yapmazsam 15 güne gelip sayaç takacaklarmış.Aradım bastım kalayı.İmzasız tebliğsiz posta kutusundaki kağıt ile değiştir bakalım sayacı da gör ne oluyor ? sayacımın kalibrasyonu gerekiyor ise sen en fazla kalibrasyonsuz sayaca elektrik vermem diyebilirsin dedim.Ardından da ben sayaç değiştirmiyorum , gelin eskisini kalibrasyona götürün dedim. Aynen cevap :
" ücretinden haberiniz var mı ? "
Ne kadar mahalle ağzı bir cevap değil mi ?

Tabiki de var , ama ben mekanik sayaç müptelası bir elektronikçiyim dedim. Pahalı da olsa seviyorum onu.Tercihim bu yönde ve kayda alın dedim :)

Eminim böyle bir saçmalık Dünya'da başka bir ülkede yoktur.Sen elektrik dağım şirketi olarak belli başlı sorumluluklarını yerine getiremiyorsan (sayaç okuyamamak - kaçak kullanıma engel olamamak vb...) bizim gibilerin günahı ne?
İtiraz edenlerin itirazı kabul ediliyor ve paraları geri ödeniyor,ama itiraz etmezsen paşa paşa ödüyorsun.Madem ki itiraz edenleri haklı görüyorsun bu demektir ki bu durum yasal değil.Yasal olsa itirazlar kabul olmaz,e peki yasal değil ise neden bütün abonelerin itiraz etmesi gerekiyor ???bunu bir türlü anlayamıyorum.
Benim mesleğim elektrikçilik olmasına rağmen 1 gün bile kaçak kullanmadım Allah böyle bir şeyi nasip etmesin.Kul hakkı yemekten başka birşey değil.
Birazcık dini inancı ve Allah sevgisi olan bir kişi zaten yapamaz.
En güzeli kaçak kullanan mahallelerin elektriğini kes akılları başlarına gelsin.

yada ver o mahalleye 360 volt elektrıgı 2 dakkalıgına kullancak aletlerı kalmasın evde.. sinir oluyorum sinir...

..........Stajımı TEDAŞ ta yapmıştım ünv. yıllarında... Aydın da... Kaçak servisinde staj yapmıştım 3 hafta, 2 kez bıçak ve sopayla kovalandık, 1 kez de devletin aracı taşlandı... Polisle gidiliyor, o adamlar napsın, saçma sapan T.C. yasaları yüzünden, üzerine taş, sopa atıyorlar, bizim asayişin elinde kalkan, korunmaya çalışıyor...

......Çocuğu hasta olur, acile gider 5 dk bekletilse ortalığı yıkar, çocuğu iyidir, belirli günlerde ortalığı yıkarlar... Kaçak kullanırlar...

ABD gibi olmalı polislerin yetkileri... Bu tür konularda konuşunca canı sıkılıyor insanın...:)
İşte devletin otorite sahibi olamamasına en güzel örnek. Bırak sayaç okuyan görevlileri bir kenara, devletin güvenlik güçlerinin bile tartaklandığına şahit olmuyormuyuz? Belki yanlış düşünüyor olabilirim ama ben onu bunu bilmem, insan hakları insanlar için vardır, o hakkı kullanmayı bilmeyenler benim nazarımda insan değildir. ABD polisleri ile Türk polisler arasında biyolojik olarak bir fark yok, ama uygulamalarda üç fark var. Bunlardan biri yasaların herkese eşit ve adam gibi uygulanmaması ikincisi polislere verilen eğitim+zihniyet yapısı, sonuncusu ise vatandaşların özgürlük ve demokrasinin ne olduğunu hiç bilmemeleri.

Son düzenleme:
Bu işin çözümü o kadar kolayki;
Nasıl büyükşehirlerde dağıtımını ve tahsilatını özelleştirdiysen oralardada özelleştireceksin.
Hatta kürt aşiret reislerine veya ağalarına satacaksın bölgesel olarak.
diyeceksinki buranın elektrik dağıtımı ve tahsilatı senin, aldığın bedelin şukadarını özelleştirme için bana gerisi sana kalacak.
Bak ozaman bunların kafasına sıka sıka nasıl tahsil ediyorlar.
hem nüfusda denge olur hemde kaça maçak kalmaz.
bunlar bir aşiret reisinden yada ağasından bırak elektriği arpa tanesini çalamazlar.
Devlet onlar için hiçbişey tabiki ödemez.

Bence bir iki bölümü hariç çok güzel bir öneri

Ne kadar garip öyle değil mi :)

Okunamayan sayaç mevcut, mahalle veya hane yada; mitinglerde kamu malını yakan, hasar verenlere müdalale de dikkatli vavranmak gerekiyor, insan haklarına giriyor,

Onların elektrik faturalarını, harap ettikleri yerlerin parasını ilgisi alakası olmayan vatandaş ödüyorsa;

**Biz de insanız, bizimde haklarımız yok mu, bizim de insan haklarımız yok mu???

bu mu demokrasi :) Eşitlik :)

Konuşursam ağır konuşurum o yüzden konuşmayacağım.Tek diyeceğim bir vatandaş olarak hakkımı yiyen var ise haram olsun, bu dünyada da öbür tarafta da fitil fitil burunlarından gelsin...

Geri