Kaçak Elektrik Kullanım Bedeli...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu vana yada doğuya mal etmemek gerekir evet doğrudur doğuda her 10 evden 7si kacak elektrik kullanır buna birşey demiyorum kullanan ve kullanmayanlar belli zaten
aynı mahallede otoruduğum sağım solumdaki komşum elk faturasını ödüyor 7/8/9/ yada 10 tl ben ödüyorum 187 tl ve ben .eşim 2 de cocuğum var bu kadar elk tüketiyorsa 10 tl elk faturası ödeyen nasıl tüketir 10 kişilik bir aile ile kısaca burada kullananda kullanmayanda belli ama devlet bile bile göz yumuyor sayac memurunun girmediği mahallede yok giriyor ama bir mahallede 100 hane varsa 10 liradan anca 1,000 tl cıkarıyor aradaki farkıda tüm abonelere dağıtıyor ve kaldı ki bu kacak olayı sadece doğuda değil batıda hatta fabrikalar bile kullanıyor
doğu mahalleye giremediğinden değil bilerek göz yumuluyor + buralarda devletin göz yumduğu daha bir cok şey var hangisini sayarsın onuda bilemiyorum

Konuyu vana yada doğuya mal etmemek gerekir evet doğrudur doğuda her 10 evden 7si kacak elektrik kullanır buna birşey demiyorum kullanan ve kullanmayanlar belli zaten
aynı mahallede otoruduğum sağım solumdaki komşum elk faturasını ödüyor 7/8/9/ yada 10 tl ben ödüyorum 187 tl ve ben .eşim 2 de cocuğum var bu kadar elk tüketiyorsa 10 tl elk faturası ödeyen nasıl tüketir 10 kişilik bir aile ile kısaca burada kullananda kullanmayanda belli ama devlet bile bile göz yumuyor sayac memurunun girmediği mahallede yok giriyor ama bir mahallede 100 hane varsa 10 liradan anca 1,000 tl cıkarıyor aradaki farkıda tüm abonelere dağıtıyor ve kaldı ki bu kacak olayı sadece doğuda değil batıda hatta fabrikalar bile kullanıyor
doğu mahalleye giremediğinden değil bilerek göz yumuluyor + buralarda devletin göz yumduğu daha bir cok şey var hangisini sayarsın onuda bilemiyorum

Keşke hükümet yetkilileri bunu okusa :) Gerçi okusa ne olur? Belkide okuma yazmaları yoktur, olabilir yani ihtimal dahilinde :D Yoksa bu kadar bakar kör olunmaz...

Her sokağın/caddenin başına bir trafo konacak ve o sokak/cadde sadece oradan enerji alacak. Verilen enerji ile alınan fatura arasında kayıp varsa o sokağın elektriğini komple keseceksin, bak o zaman millet kaçağı nasıl ihbar eder.
Ankara'da bitişik daireye taşınan kiracının geceleri elektrik sayaca müdahale ettiğini tesbit ettim (kış günü elektrikli radyatör kullandıkları halde geceleri saat hiç dönmüyordu), bir sabah çok erken saatlerde elektrik sayacı ile yakın temasta iken yakaladım, ihbar edeceği söyleyince tırstı (6 aylık hapis cezası uygulaması yeni çıkmıştı). O zamanlar apartman yöneticisiydim, bütün daireleri dolaştım, yarıdan fazlasının elektrik saatinde mühür yoktu. Apartmanın ilan panosuna uygun bir dille binamızda kaçak elektrik kullanımlarının olduğunu, mühürsüz elektrik saati kullanmanın suç olduğunu, bu nedenle en kısa zamanda mühürletme işlemlerini yaptırmaları gerektiğini hatırlatan bir yazı astım. Çoğunluk uyarıyı dikkate almayınca elektrik idaresine yönetim adına bir dilekçe ile başvuruda bulunup bütün saatlerin mühürlerini tamamlattım.

Tebrik ederim gerçektende...

Aslında yapılması gereken savaş beyin yaptığı gibi, ister haberli, ister habersiz, elektrik idaresine telefon ile dahi olsa, apartman yada sitemizde, mühürsüz sayaçlar bulunmakta , en kısa zamanda mühürlemenmesi istiyorum diye söylendiğinde, eminim kayıtsız kalınmayacaktır...

Geri