kaç bin devirden sonra yakıt %25 daha fazla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trakopel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim bildiğimde 3000 devir. 3000 üstü yakıta biraz bidiriyo. gerçi ben pek bakmam yolda ne gerekiyosa ona göre giderim yeri gelir basarım yeri gelir yavaş giderim.

senin ayağına kalmış yakma durumu,bu işin değişmez formülünü yazayım sana ki sanırım yanıtı artık sen çıkarırsın sorduğun sorunun :) ''performans=fazla yakıt''

...

cevaplar için sağolun arkadaşlar :)

beni aydınlattınız :)

Yakıt bence tamamen ayak kaslarıyla ilgili bi durum :D Ne kadar basarsan o kadar :D

arkadaşlar

90km'de 5. viteste arabanız rahat gidiyor mu ki(1.3 dizeller için)
ben 100'e gelene kadar 5'e atarsam bi süre araba iyi hızlanamıyor. 100ü geçince iyi hızlanıyor.

arkadaşlar

90km'de 5. viteste arabanız rahat gidiyor mu ki(1.3 dizeller için)
ben 100'e gelene kadar 5'e atarsam bi süre araba iyi hızlanamıyor. 100ü geçince iyi hızlanıyor.

Ben 70'te 5'e atıyorum, gayet toplayıp gidiyor, şehiriçi 50 lirayla 200 km gitmesinin sebebi bu olsa gerek :D

max. tork ve max. güç bandı arasında kalmaya bak aracın en az yaktığı devirlerdir altı aracı bitirir üstüde fazla yakar ama yaktığının karşılığını vermez

max. tork ve max. güç bandı arasında kalmaya bak aracın en az yaktığı devirlerdir altı aracı bitirir üstüde fazla yakar ama yaktığının karşılığını vermez

Bu dediğiniz dizel için :) X16XE'de maksimum tork 4000 devirde, maksimum beygir 6000 devirde, bu ikisinin arasında sürmek hem motora zarar hem de cebe zarar.

Atmosferik benzinli motorda 1500-3000 arası düz yolda en ekonomiktir.

Geri