jantlar içten eğikse dıreksıyonda tıtreme yapar mı?

speedy_forever

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar benım jantların ıcten egıkmıs afıf..dıreksıyonda tıtreme yapar mı?ben yapar dıye bılıyorum...tehlıkesı var mıdır?

120den sonra bı tıtreme oluyo dıreksıyonda onu solıyım unuttum solemeyı...bunun bı tehlıkesı var mı arkdslar?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sen o konumda rahat kullanabiliyomusun ki? Zararı vardır tabiki,teknik olarak nasıl bir duruma yol açar bilemiyorum ama presle doğrulttursana, zor olur öyle kullanmak hakimiyetin zorlaşır sen bi zorluk hissetmiyomusun.?

Kısa vadede çok bi zararı yok gibi görünsede mekanik titreşimler aracında erken yorulmalara yol açar..

İçten eğik olması en basit olarak balansının bozuk olması anlamına gelir.. Bence biran ewwel düzelttir ve 4 tekerinede balans yaptır.. En fazla vereceğin 20 - 30 YTL olur yaptırmadığına değmez..

zaten balans makınasına baglanınca balans tutmaz o jant.. o şekılde rot bası ve rot kollarına asırı derecede zarar verır

tşk ederım arkdslar saolun ılgınız ıcın..önerılerınızı dıkkate alıyorum...

direksiyondaki titreme hariç, aracin yol tutuşunda tutta, lastiklerin yıpranmasina kadar birçok şeyi etkiler, opel servisene gittiginde 4 tekeride rot ve balans ayar aletine taktirip, jantin egriliğinden dolayı tekerlerin sağa sola sapmasi var mı yok mu kontrol ettir tahminen 25 30 ytl ye yapiyorlar we düzeltiyorlar.

astrammm' Alıntı:
zaten balans makınasına baglanınca balans tutmaz o jant.. o şekılde rot bası ve rot kollarına asırı derecede zarar verır

Rot balans'a girersen sorunun çözülür. Usta olanlar ne yapacağını sana söylerler.

aynı sorun bendede vardı..çelik janttan dediler jant eğriymiş orjinal jantlarını taktım değişen fazla bişey olmadı..110-120 den sonra titriyor..rot başını falan değiştirdik yinede aynı..bana kalırsa iyi bir servise git...yada ikinci el temiz ön aks bul,hesaplı bulursan tabi komple değiştir..yada 120km yi geçme...selamlar

jant egri olabilir arkadaşların da dediği gibi sanayide değiştiriyorlar bi uğra bence sanayiye

Geri