İzmir-Ankara arası radar yerleri?

salı günü İstanbul-Eskişehir yapacağım. Zaten Bilecik çıkışına kadar otoban. Yani 132, gerisi bölünmüş yol yani 121. :D
Limitler bu kadar diye hız yaparsan ceza tutanağını da bayram hediyesi olarak eline tutuştururlar :kop:, hız limitlerini artırdıları ama buna karşılık da % 10 teloransını kaldırdılar. Bir de her yerde hız limitleri aynı değil. Hız limitlerini il trafik komisyonları belirleyecek, aksini belirten bir işaret olmadığı sürece sorun yok.

Limitler bu kadar diye hız yaparsan ceza tutanağını da bayram hediyesi olarak eline tutuştururlar :kop:, hız limitlerini artırdıları ama buna karşılık da % 10 teloransını kaldırdılar. Bir de her yerde hız limitleri aynı değil. Hız limitlerini il trafik komisyonları belirleyecek, aksini belirten bir işaret olmadığı sürece sorun yok.

savaş abi internette hız limitleriyle ilgili araştırma yaptım biraz ama %10 toleransın kaldırıldıgına dair bir bilgi bulamadım. varsa bir kaynagın, paylaşabilir misin?

İşin aslına bakarsan böyle bir uygulama zaten yokmuş. Hız limitleri ile ilgili değişikliklerin yapıldığı günlerde bir trafik yetkilisine TV haberlerinde bu durumla ilgili bir soru sormuştu onun verdiği cevap "biz Eskişehir yolunda belediyenin 50 km ile sınırlandırdığı yerlerde radar uygulamasını yol şartlarına göre zaman zaman 70 hatta 90 km ile yapıyoruz, bu şimdi kanun diye algılanmamalı, gerektiği zamanlarda görevliler insiyatif kullanır, dediğiniz şey de bunlardan biridir".

İşin aslına bakarsan böyle bir uygulama zaten yokmuş. Hız limitleri ile ilgili değişikliklerin yapıldığı günlerde bir trafik yetkilisine TV haberlerinde bu durumla ilgili bir soru sormuştu onun verdiği cevap "biz Eskişehir yolunda belediyenin 50 km ile sınırlandırdığı yerlerde radar uygulamasını yol şartlarına göre zaman zaman 70 hatta 90 km ile yapıyoruz, bu şimdi kanun diye algılanmamalı, gerektiği zamanlarda görevliler insiyatif kullanır, dediğiniz şey de bunlardan biridir".

savaş abi bu onların insiyatifi ama artık70 oldu hız sınırı mesela eskişehir yolunda... kimseye 75 ile ceza kesemezler çünkü hız sınırını aşmanın cezası 1 aşama biri 10%-30% arası hız sınırını aşmak diğeride 30% üzerinde hız sınırını aşmak... bu limitlerinde altında ceza kesemezler ama bazen insiyatif kullanıp hız sınırlarını kendileri artırıyor mesela bilkent yolunda 50 hız sınır ama radar kurduklarında 70-80den sonra kesiyorlar ceza çünkü kimse 50 ile gitmiyor 50ninde çok az olduğunun farkında onlarda... ama 10% hız sınırını aşmak serbest :D

Kanunen böyle bir şey olsaydı (http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/ ... 0901-6.htm) buradaki tabloda açık açık belirtilirdi. İnsiyatifin nedenlerinin en başında hassas bir ölçüm tekniğine sahip olmamız gelir. Malüm birçok sürücü aracının orjinal jant ve tekerleklerini değiştiriyor, dolayısı ile km ölçümlerinde hassaslık kayıpları oluyor. Mesela ben eski aracıma uygun orjinal jant ve teker bulamadığım için en piyasada satılan en uygun tekerleklerden aldım, hesaplamalara göre % 2 civarı bir fark var. O nedenle iyi niyetle, kişileri mağdur etmemek için uygulanan bir metod zamanla kurala dönüşmüş. Hız sınırını % 10 aşmak serbest olsa tablonun altında bu husus belirtilirdi. Devletin hız sınırını %10 aşmayanlara ceza uygulamaması bence yanlış anlaşılan bir uygulamadır. Şimdi % 3 veya % 5 aşmalara ceza yazmaya kalkılsa mahkemeler yol olmaz mı?, bildiğim kadarıyla mekanik ve teknik işlerden çok iyi anlıyorsun ölçüm aletlerinin zaman zaman kalibrasyonlarının yapılması lazımdır, zamanında kalibrasyonları yapılmayan, yanlış ölçümlere neden olabilecek cihazlarla kontrol yapmak vicdanlarda yara açmaz mı? Ayrıca benim dikkatimi çeken bir şey, ben yollarda yeni uygulamaya ait hız limitlerini gösteren levhalara nedense henüz hiç denk gelmedim ;).

bende otobanda 90 normal yolda 80 olsun :) denetimler iyice sıkılaşsın önce araba sürmesini öğrensin insanlar... arife gününden 40 adet ölümüz var halen 131 ile gitmekten 121 ile gitmekten bahsediyoruz.

bende otobanda 90 normal yolda 80 olsun :) denetimler iyice sıkılaşsın önce araba sürmesini öğrensin insanlar... arife gününden 40 adet ölümüz var halen 131 ile gitmekten 121 ile gitmekten bahsediyoruz.

:alkis:(Yarın sabah senin memleketten geçeceğiz, kahvaltıya gelemeyeceğiz için hepimiz üzgünüz :). Şimdiden ailecek bayramınız kutlu olsun)

yav bitermi o yollar limite bakın 90 otomobil 115 kamyonet :(:( bayram biter yollar bitmez :):) en güzeli abi gece çıkmak yola tıngır mıngır sakin sakin yollarda
tüm bayram boyunca seyahatte olan arkadaşlara kazasız belasız dikkatli sürüşler diler bayramınızı şimdiden tebrik ederim

gözleriniz numarası 0.0 ise radara kolay kolay yakalanmassınız.

radarın durusu kendini belli ediyor yanınızdaki yolcuda dikkatlice bakarsa rahatca farkedersiniz.

hyundai accent,fiat sieana albea,toyota corolla,renault 19 başta olmak üzere radar arabaları bellidir.

son 5 yıl içinde sadece 1 defa yakalandım oda gezici radardı şimdi saymıs oldugum araclardan birini görürsem radar ekipmanları varmı yokmu görene kadar aracı yavaslatırım.

ama son yıllarda teknoloji gelişti emniyetin yeni gezici radarları şimdilik sivil olmayan normal ekip otolarında deneniyor ilerde sivil bir otoya takılıp iyi kamufle edilirse herkesii yakalar.

bu tarz ekipmanlar plakayı çok net yakaladıgı için ilerde çevirme olmuyor ceza eve geliyor.

Uploaded with ImageShack.us

Geri