İthal Danadan Sonra İthal Öğretmen (Gülmek İsteyen Baksın)

Arkadaşlar bu daha kanun metni değil, sadece halkı hazırlamak için ufaktan yemliyorlar. Başta ingilizce öğretmeni diyecekler, yetersiz kalıyor diyecekler, sonra bi gece mesaisinde 40 kişilik imzayla kanun metnine BEden Eğitimi de dahil olmak üzere 30 branş daha eklenecek, sonra hooooooop bi dünya abuk subuk branş öğretmeni yabancı menşeli gelecek. Ondan sonra bi Kanun hükmünde Kararname ile bu kontenjan 40.000 den 400.000 e çıkarılır, iş bitti. Burası Türkiye burda herşey mümkün. Unutmayın LPG tüpüyle Nükleer Reaktörü aynı şey sayan bir başbakanımız var, bu adamın beyni bu mantıkla çalıştığı, ve bu halk bu adamlara %60 destek verdiği sürece, türkiye ye daha ne ithaller gelir.

ithal millii eğitim bakanına ne dersiniz demek lazım onlara :)
Kısaca "Yetmez ama evet " desek :kop:. E be saf MEB bacım, beğenmediğin, yetersiz gördüğünüz yerli öğretmen adayları sizlerin yönettiği, sizlerin belirlediği müfredatlar sayesinde eğitim verilen okullardan mezun olmuyorlar mı? Madem bu okullardan mezun olanları yetersiz/cahil olarak görüyorsunuz o zaman daha kaliteli bir eğitim için neden kendinize çeki düzen vermiyorsunuz? Unutmayın bu halk kendilerini beğenmeyen, aşağılayan siyasilere hiç bir zaman iyi gözle bakmazlar :mad:.

ingiliz dili edebiyatı mezunuyum ve eğitim bilimleri üzerine master yapıyorum. ingilizce öğretmenliği mezunları için zaten bir iş sıkıntısı yok. buna rağmen çok büyük bir ingilizce öğretmen açığı var. mevcut ingilizce öğretmenlerinin çoğu diğer branşlardan geçme. bir çoğu da yardımcı fiile "auxilliary verb"e "helping verb" diyecek kadar ingilizce bilgisinden yoksun. dışarıdan ingilizce öğretmeni getirilmesine karşı değilim.

Dışarıdan öğretmen getirmek çare değil, sonuçta teknik direktör getirtmiyorsunuz. Üniversitelerde ders saatini tamamlayacağız diye meslekle ilgisi alakası olmayan dersleri okutacaklarına, mesleki eğitim ağırlıklı müfredatların uygulanması daha mantıklı olmaz mı? Okullarda illaki bu şekilde ders vereceksiniz diye diretenlerin daha sonra buradan mezun olan gençlere "sizden hiçbir halt olmaz" demeleri ne derece doğrudur? Ya da hiç bir alt yapı hazırlığı yapmadan, sırf siyasi yaklaşımlardan dolayı bakkal dükkanı açar gibi yeni yeni üniversiteler açmak ne kadar mantıklıdır? Şimdi bir vatandaş da meydana çıkıp yurt dışından öğretmen ....... vb getirmek yerine bir iki tane iyi yönetici transfer edelim derse iktidar ne yapar?

Getirsinler bakalım neler olacak. Eğitim sistemi deneme tahtası oldu zaten bir de bunu denesinler. Sen okulundaki öğretmenin halini sorma, varsa yoksa okul binası, çevre düzeni, öğrenci-veli hakları. Hiç kimse öğretmenlerin ihtiyaçlarından bahsetmez. Yeni gelecek yabancı öğretmenleri şöyle dünyanın dört bir tarafından seçselerde 3 ay çalışıp kaçınca ülkelerinde bizim eğitim sistemini anlatsalar. O zaman belki sesimizi duyan olur ve birşeylerin yanlış olduğuna inanırlar.
Sonuçta biz reklam olacağız ama bu hususta reklamın iyisi kötüsü olur mu tartışılır:)

söylediklerinde haklısın. ancak buradaki sorun kpss sisteminde. herkesi kendi branşına göre sınav yapılmalı. branşında yetersiz olan öğretmen olamasın.

Bende KPSS'ye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. Bu konu her defasında gündeme geliyor ama uygulanmasının imkansız olduğunu herkes adı gibi biliyor. Bende isterim tarih, coğrafya yerine branşımdan soru gelmesini.

Her branş için sınav hazırlamak için her branş için komisyon kurmanız gerek. Binlerce öğretim görevlisi görevlendirmeniz gerek. Okulda ders vermeyi bırakıp günlerce soru hazırlama şansınız yok. Hadi bunu geçtim, X branşı için komisyon kurdunuz. Bu komisyona A ve B üniversitelerinden öğretim görevlileri görevlendirdiniz. (Her üniversiteden bir branş için bir kişi görevlendirmeniz de imkansız). A ve B üniversitelerinin X branşından mezun olan öğrenciler doğrudan şanslı olacaklar. Herkes bilirki her hoca kitabı varsa eğer önce kendi kitabından soru sorar.

Uzun lafın kısası her branşa has sınav yapılması imkansız. 100'den fazla branş olduğunu da unutmayın tabi.

Unutmadan şunu da söyleyeyim. Lise ve üni'de birer yıl olmak üzere 2 yıl ingilizce hazırlık okudum. Hala ingilizce konuşamıyorum:S Ancak okuduğumu anlayabiliyorum. Duyduklarımdan birşey anlamıyorum. Her iki hazırlık sınıfını da başarı ile bitirdim. Sebebi derste ingilizce konuşulmadığından. Herkes bilirki dil dile değmeden dil öğrenilmez demiş atalarımız. Yabancı hoca getirilmeli getirilmemeli mi bilmiyorum ama mevcut düzen ile ingilizce öğrenilmiyor malesef:S

Son düzenleme:
1- Uzun lafın kısası her branşa has sınav yapılması imkansız. 100'den fazla branş olduğunu da unutmayın tabi.

2- Yabancı hoca getirilmeli getirilmemeli mi bilmiyorum ama mevcut düzen ile ingilizce öğrenilmiyor malesef:S

1- Desene ÖSS'de ne haklar gasp ediliyor :(.

2- Yabancı hocalara, yabancı futbolcular gibi kucak dolusu paralar ödenirse bu durumda bir haksızlık olmaz mı? Öyle ya, yerli öğretmenlerin ödedikleri vergilerden yabancı rakiplerine kucak dolusu paraların ödenmesi çok can sıkar ;).

1- Desene ÖSS'de ne haklar gasp ediliyor :(.

2- Yabancı hocalara, yabancı futbolcular gibi kucak dolusu paralar ödenirse bu durumda bir haksızlık olmaz mı? Öyle ya, yerli öğretmenlerin ödedikleri vergilerden yabancı rakiplerine kucak dolusu paraların ödenmesi çok can sıkar ;).

Savaş abi birinci maddeyi anlamadım malesef:(
İkincisi için ben getirilsin demiyorum. Bu konuda uzman değilim. Ancak bu düzen ile dil öğrenilmiyor. Verilen ingilizce dersleri tamamen boşa zaman ve para kaybı. Dil öğrenmek istiyorsanız o dilin konuşulduğu ülkeye gideceksiniz. Dil, dile değmeden dil öğrenilmiyor.

Savaş abi birinci maddeyi anlamadım malesef:(
İkincisi için ben getirilsin demiyorum. Bu konuda uzman değilim. Ancak bu düzen ile dil öğrenilmiyor. Verilen ingilizce dersleri tamamen boşa zaman ve para kaybı. Dil öğrenmek istiyorsanız o dilin konuşulduğu ülkeye gideceksiniz. Dil, dile değmeden dil öğrenilmiyor.
Birinci maddeyi yazmamın amacı her branş için ayrı sınav yapılmasının zorluğundan bahsedilmiş, günümüzde değişik isimler altında birden çok lise var, hepsinin müfredatları, imkanları kendine has ama ÖSS de 3-5 tane gurup belirlenip bütün talebeler aynı sınava giriyor.

Elbette, bu eğitim düzeninde yeterince yabancı dil öğrenilmiyor ama diğer branşlar da tam öğrenilemiyor. Mesela sence yeni mezun bir mimar, mühendis, bir doktor yeterince eğitim almışmıdır. Devletin imkanları bu kadar denebilir, o zaman hatamızı kabul edip ithal eğitmenlere bel bağlayacağımıza adam gibi çalışıp kaliteli eğitim almanın ve vermenin yollarına bakacağız. Yetersiz kişilere kolayca eğitmen/öğretim üyesi payesi verirlerse sonucun böyle olması da kaçınılmazdır. Bu müfredat proğramını hazırlayanların da, bu eğitimi verenlerin de, bu öğrencileri mezun edenlerin de, bu mezunların aldıkları eğitimleri beğenmeyenlerin de aynı kişiler olması sence de çok ilginç değil mi? Benim özellikle vurgulamak istediğim nokta burası.

İlgisiz kişilerin "görgü ve bilgilerini" artırmak bahanesiyle devlet kesesinde yurt dışına turistik seyahat için gönderilmeleri yerine, gerçek ihtiyaç sahiplerinin gönderimesini her zaman desteklerim.

Birinci maddeyi yazmamın amacı her branş için ayrı sınav yapılmasının zorluğundan bahsedilmiş, günümüzde değişik isimler altında birden çok lise var, hepsinin müfredatları, imkanları kendine has ama ÖSS de 3-5 tane gurup belirlenip bütün talebeler aynı sınava giriyor.

Elbette, bu eğitim düzeninde yeterince yabancı dil öğrenilmiyor ama diğer branşlar da tam öğrenilemiyor. Mesela sence yeni mezun bir mimar, mühendis, bir doktor yeterince eğitim almışmıdır. Devletin imkanları bu kadar denebilir, o zaman hatamızı kabul edip ithal eğitmenlere bel bağlayacağımıza adam gibi çalışıp kaliteli eğitim almanın ve vermenin yollarına bakacağız. Yetersiz kişilere kolayca eğitmen/öğretim üyesi payesi verirlerse sonucun böyle olması da kaçınılmazdır. Bu müfredat proğramını hazırlayanların da, bu eğitimi verenlerin de, bu öğrencileri mezun edenlerin de, bu mezunların aldıkları eğitimleri beğenmeyenlerin de aynı kişiler olması sence de çok ilginç değil mi? Benim özellikle vurgulamak istediğim nokta burası.

İlgisiz kişilerin "görgü ve bilgilerini" artırmak bahanesiyle devlet kesesinde yurt dışına turistik seyahat için gönderilmeleri yerine, gerçek ihtiyaç sahiplerinin gönderimesini her zaman desteklerim.

Savaş Abinin bahsettiği kişilerden biri
Haberi burda http://haber.mynet.com/detay/guncel/mudurun-rakibi-evliya-celebi/519181
gusamettin-erdogan.jpg

Geri