İstanbulda Kural Sökmez..

Ağzına sağlık Alican(tunerrus)

Yanlışlık olmasın, bence durum tam tersi. İzmir'de frene basmadan evvel gözün mutlaka dikiz aynasında olacak, zira büyük ihtimalle bagajına girmek üzere olan bir araç mutlaka vardır. Tek yönlü yollarda asla yol benim diye gazlamayacaksın, zira her an karşına bir veya birkaç araba çıkabilir. İzmir trafiğinin en olumsuz yönlerinden biri de, özellikle eski semtlerde sokak aralarındaki yollar çok çok dar, apartmanlarda otopark için ayrılan yer hiç yok, dolayısı ile araçlar yol kenarına park ediyor, bu durumda karşıdan bir araç geldiğinde seyreyleyin çümbüşü, Allah korusun bir yangın çıksa itfaiye aracı birçok sokağa asla giremeyecek durumda, bu nedenle çoğu çöp kamyonları bile neredeyse kamyonet boyunda :). Bir de İzmir trafiğinde kavga gürültüye pek denk gelmezsiniz, en fazla höt möt denir o kadar, yani İzmir trafiğinin de kendine has kuralları var, özellikle de Menemen dolmuşlarının durumu tam evlere şenlik boyutunda :D.

aman savaş abi ben geldiğimden beri üç kez kavga ettim hatta birinde tekme (haksız olduğu halde diklendi)tokat giriştik birbirimize.evet sokakları çok dar kesinlikle karşıdan araba gelince ben yanaşıyorum da karşı taraf genellikle çok ağırkanlı davranıyor.acelem yoksa izlemek çok eğlenceli oluyor:)ne bileyim bir iki araba haricinde öyle tamponuma girenle karşılaşmadım.Menemen dolmuşları gerçekten trafik teröristi.ayvalığa gidip gelirken çok denk geldim.bir de eshot şoförleri var asıl onlar evlere şenlik:)o cesaret nereden geliyorsa artık:)

@tunerrus gerçekten çok iyi açıklamışsın tebrik ederim.

Ağzına sağlık Alican(tunerrus)

Benimle aynı fikirde olan insanlar olması sevindirici. Aslında uzun uzun bir yazı daha yazdım ama. Daha doğrusu geçen gün başıma gelen bir şeyi anlatacaktım tepki gelir diye sildim. Ama ana fikri şu gün içinde istanbul trafiğinde yapılan 200km ardından dönüş yolunda tesadüfen trafiğin açık zamanını yakalamışsınız yol sol şeritte 150 civarı bir hızla çok stabil biçimde gidiyor. 35 plakalı bir araba sol şeridi 90 la kapatmış kimseye yol vermemeyi görev edinip aklı sıra trafiği düzene sokuyor. Ne yaparsınız?? Dürüst bir biçimde cevap verin ne yaparsınız. Ben mi anormalim yada o an orada bulunan diğer araçlar da mı anormaldi merak ettim. Bir kaç kişi cevap versin ona göre tepkimi değerlendireceğim :D

sol şerit 90 la kapatılırsa magandanın biri o araca sıkar.:D

aman savaş abi ben geldiğimden beri üç kez kavga ettim hatta birinde tekme (haksız olduğu halde diklendi)tokat giriştik birbirimize.evet sokakları çok dar kesinlikle karşıdan araba gelince ben yanaşıyorum da karşı taraf genellikle çok ağırkanlı davranıyor.acelem yoksa izlemek çok eğlenceli oluyor:)ne bileyim bir iki araba haricinde öyle tamponuma girenle karşılaşmadım.Menemen dolmuşları gerçekten trafik teröristi.ayvalığa gidip gelirken çok denk geldim.bir de eshot şoförleri var asıl onlar evlere şenlik:)o cesaret nereden geliyorsa artık:)
Yabancıların ortama alışması zaman alıyor. Ben 4 senede bir kere kaba kuvvete dayanan trafik tartışması gördüm, onda da araç başka bir ilin plakasını taşıyordu :). Dün Hatay taraflarında dar bir sokağa girdim, kamyonetin biri yolu trafiğe kapatmış, sözüm ona mal yükleyecekmiş. 5-10 metre ileriye veya geriye gitse trafiği engellemeyecek ama bu durum, bırak adamı hiç kimsenin umurunda bile değil. Gelen bakıyor ki yol kapalı takıyor geri vitese. (trafik polisi dahil :)) Anlayacağım geçen zaman içinde ben de geri vitese takmaya alıştım.

bakın 48 plaka ile izmirde yanlış yola girsem yol vermezler ama istanbulu iyi bildiğim halde yanlış yere girsem yabancı plaka diye komple trafik aksasa gene o kadar tepki olmaz....

tunerrus haklı..

ben ıstanbulu severım. çok da guzel uyum sağlarım trafıgıne :) korkun benden.. 34 BK 57** :)

ya zaten olay adapte olmak değil illa ki alışıyoruz bi sıkıntımız yok :) ama anormal birşeyde yapmıyorum niye bu insanların tahammülsüzlüğü nedir yani.. yani kural sökmez derken bunu kastettim uymak zaten saçma abartmamak lazım... 100 le orta şeritte rahat bile bırakmıyorlar:D ha denemek için yaptım sadece severim böyle şeyleri denemeyi :D

Hemen hemen her sene İstanbul trafiğine girerim. İstanbul'daki evimiz Maltepe'de olduğu için E-5 'in en sadık yolcularından biriyim. Araçlarımın birinde sağ ayna olmadığı için (50 yıllık aracın orjinaline yakın sağ ayna bulamadım, zaten orjinalinde de bulunmuyor) onunla değil E-5 de artık ülkenin hemen hemen hiç bir yerinde adam gibi yolculuk yapma imkanımız yok. İstanbul E-5 de bu aracı kullanırken mümkün mertebe orta şeriti, durak için ayrılan ceplerin olmadığı yerlerde ise yolun sağı bana aittir, kimseye kaptırmıyorum. Belki aracım yaşından dolayı onlara sempatik geldiği için taciz etmiyorlar ama ne zaman sol şeride girmeye kalksam işte o zaman iş değişiyor, 50 senelik aracın sol şeritte ne işi var diye başlıyorlar sellektöre. Ama inan sürücülerin bu tutumu sadece İstanbul'da değil bütün büyük şehirlerde aynı, sanki onlardan başka hiç kimse sol şeridi kullanamaz.

aynı sorun benimde başıma geliyor genelde ben hep orta şeridi kullanırım çünki ankara yollarında sol şerit kanalizasyon kapakları sağ şerit çukurlarla döşeli olduğu için :D
sol şeride geçtiğim zaman affetmem akabildiğince akıtırım arabayı :D

Geri