istanbul dışı araç satış işlemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y@vuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bide bize dedikleri şu yeni sistem gelirse çok daha güzel olur noterleri aradan çıkartıp artık herşeyin trafik şubeden halledilecekmiş

Şu an kullanılan sistemde plaka il geğişimlerinde zorunlu olarak değişiyor. Mayıs ayından itibaren bu gerekmeyecek. Kişiye özel plaka olacak ve herkes tc numarasına kayıtlı o plakayı kullanacak. Bir de mayıs ayından itibaren tüm işlemler noterde yapılacak. Sadece ilk trafiğe çıkışta yani sıfır arabada trafiğe gidilecek. Siz noter satışını yaptıktan sonra ruhsat posta ile size yollanacak. Değerli evrak parası olmayacak. zaten noter ücretleri geçen yıla göre dörtte bire indi.

Şu an kullanılan sistemde plaka il geğişimlerinde zorunlu olarak değişiyor. Mayıs ayından itibaren bu gerekmeyecek. Kişiye özel plaka olacak ve herkes tc numarasına kayıtlı o plakayı kullanacak. Bir de mayıs ayından itibaren tüm işlemler noterde yapılacak. Sadece ilk trafiğe çıkışta yani sıfır arabada trafiğe gidilecek. Siz noter satışını yaptıktan sonra ruhsat posta ile size yollanacak. Değerli evrak parası olmayacak. zaten noter ücretleri geçen yıla göre dörtte bire indi.

İlginç bizede noterler bu konuda aradan çıkartılacak demişlerdi :S

çok teşekkürler. bilgiler için. haftasonu belki arabaya bakmaya giderim anlaşabilirsek de önce noter sonra da artık istanbula gelince üstümüze alırız.

bu arada astra cosmo bakıyorum kaç zamandır. kısmetse bi tane bulduk. ama o da istanbul dışında. uğraştıracak yani.

yeni plaka alırken ne için masraf veriyoruz ve ne kadar?

onu hiç hatırlamıyorum ya:S

Fiyatlarını bilmiyorum ama yeni plaka basım ücreti, yeni ruhsat harcı, tesbit işlemi gerekli görülürse TÜV'de kontrol işlemi.

Geri