Işık yanıyor gaz almıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serkan53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2001 vectra 1.6 comfort lpg'li arabamda bugün arıza ışığı( üzerinde anaktar olan) yandı. Gaza bazmama rağmen hiçbir şekilde tepki vermedi. Devir 1500 dev. civarında sabitlendi. Gaza yükleniyorum ama tepki yok. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırıyorum, düzeliyor ve ışık sönüyor. Hareket edip biraz gidince tekrar aynı sıkıntı. Neredeyse yol yardımı çağıracaktım. 8-10 sefer oldu. Eve geldim ve yarım saat sonra tekrar denedim sıkıntı olmadı. Nedeni ne olabilir?

cevap verebilecek yokmu? !!!!

egr valfi büyük ihtimal..

arkadaşım senin sıkıntın LPG öyle sanıyorum ki LPG ömrünü tamamlamış benzinle lpg karışıyor motor boğuluyor aynı şekilde bendede olmuştu aracımla 120 ile ilerlerken aniden motor boğluyordu ve gaz yemiyordu. ne yaptıysam olmadı bendeki lpg voltran idi. miadı dolduğundan yeniledim tüm sorunlarımda bitti. bu tür sorunlar genelde zengin karışımdan dolayı oluyor, ve motor hem benzin hemde lpg yi yakmaya çalışıyor, bunun sonundada egr valfi tıkanıyor,lpgnin regülatörünü ve beynini konrol ettir, birde lpg ısı sensörünü kontrol ettirmende fayda var bunu bende yaşadığım için yazdım koly gelsin

benzinde de yapıyor ise;
cihaza bağlatıp baktırın
gaz pedalı vs gibi bir hata ise
Motor beyni...

Geri