Merhaba Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Bir sorum olacaktı. Bunun için yeni konu açmak yerine bu konu üzerinden yazmak istedim. Aracımın 30.000 bin bakımı için satıcı arkadaş
Opel Astra J 1.6 Benzinli 115 BG Buji Takımı İridyum GM, Bu ürünü kredi kartına taksit veya havale seçeneği ile kolayca sipariş verebilirsiniz.
www.biyedekparca.com
ısrarla bu bujiyi tavsiye etti. Ben motordan çıkacak olan neyse onu takalım dedim. O da motorun üzerinden çıkanın aynısını zaten bulamazsın ama onun yerine muadil olarak
Opel Astra J 1.6 115 BG Buji Takımı GM, Bu ürünü kredi kartına taksit veya havale seçeneği ile kolayca sipariş verebilirsiniz.
www.biyedekparca.com
bu bujiyi alabilirsin ama ben yukardakini tavsiye ederim dedi. Ben de iridyim olan bujinin motordakinin muadili olmadığını, bobini zorlayabileceğini söylediğimde, araca lpg takılması da orjinal bir durum değil, bu bobinler 2.0 insignia'da da kullanılıyor, sorun olmaz dedi.
Bayağı bir tereddütte kaldım.
Klasik görüş iridyum buji takılmaması yönünde ama bu görüş gerçekten teknik bir altyapıya, veriye sahip mi ondan da emin değilim.
Görüşleriniz benim için değerli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not 1: Şu anda online opel yedek parça sisteminde 1.6 115bg araçlar için bu buji öneriliyor. Satıcı arkadaş bizzat sistemden gösterdi.
Not 2: Tereddüdü gidermek için Candan Müh ve Üçel otogazı aradık. Sadece Üçel otogazdan bir arkadaşa ulaşabildik. O da iridyum bujilerin daha iyi ateşleme sağladığından yanma sıcaklığını artırdığını ve araca zarar verebileceğini söyledi.