• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

İnsignia 1.6 CDTİ 2000 devir civarında motordan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hlk70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hlk70

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Merhabalar,

2015 Model insignia 1.6cdti aracım var 210.000KM'de aracın motorundan ara ara çok rahatsız edici bir metal sürtmesi gibi ya da motorun içine bir sürü çivi atmışım gibi ses geliyor. Bu ses genellile motor sıcakken geliyor ama soğukken geldiği de oluyor. Tamamen kendi kafasına göre bazen 1 hafta boyunca hiç ses gelmediği de oluyor bazen ses çok şiddetli oluyor. Sesi en çok aldığım zaman yokuş çıkarken devir 2000 bandındayken oluyor devir biraz daha yükselince ya da vites atıp devir düşünce ses bıçak gibi kesiliyor. Ustaya götürdüğümde zincirden olmadığını söyledi. Partikül filtresi tıkalıdır onu temizletmek gerekir dedi ama emin olamadım çünkü sesin geldiği yer o bölgede değil. İnternette bu sorunu başak kişilerin yaşadığınıda gördüm ama bir çözüm önerisi bulamadım. Çıkan sesi videoya aldım umarım bana yardımcı olabilirsiniz. https://streamable.com/e3nezz

Selamlar , Bu harika motorun bakımı düzdün yapılırsa hiçbir kroniği yok , O sesin geleceği tek yer Zincir + paletlerdir ve yağ pompası , değiştimi değişmedimi ?

Selamlar , Bu harika motorun bakımı düzdün yapılırsa hiçbir kroniği yok , O sesin geleceği tek yer Zincir + paletlerdir ve yağ pompası , değiştimi değişmedimi ?
Merhabalar, söylediğiniz kalemler değişmedi bu araçta. Şikayet ettiğim ses zincir sesine çok benziyor evet ama sesi her zaman yapmıyor ses yaptığı zamanda devir yükselince ya da vites atıp hızımı yükselttiğim zaman ses bıçak gibi kesiliyor. 3 ustaya sordum zincirden olsa sesi sürekli yapardı dediler. Ustaya götürdüğüm sırada araçta bu ses olmadığı için teşhis koyamadılar.

Ses bariz zincir den geliyor , paletleri de kırmış olabilir , zincir paletleri aşmış resmen kasaya sürtüyor gibi veya kurma dişlisi kırılmış zincir boş çeviriyor.. ..zaten bu km de değişmediyse büyük risk alıyorsunuz. Acilen değiştirin. Sesi dinleyip de zincirden değil diyen 3 ustaya selam olsun . Bıraksınlar mesleği. rolentide bollaşabilir , devir artınca sıkılaşır bu yüzden ses kesiliyor.

• Beğen
Tepkiler: hlk70
Sesin sorununu bulabildiniz mi

Geri