İndirim de yakaladım aldım lazım olan arkadaş olabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi ben paramın dışarı gitmesi konusuna çok üzülüyorum fakat Türk firmalarına olan nefretim ağır bastığı için paramı kazanmalarını istemiyorum.

Mesela bir ürünü piyasadan ucuza bulup sipariş veriyorum 3-4 gün geçiyor ses seda yok. Telefonla arıyorum stoklarımızda kalmadığı için sipariş verdik bekliyoruz gelmesini diyorlar. Ben aramasam söylemeye niyetli değiller.
sanı duyulmuş daha büyük firmalardan sipariş veriyorum. Sipariş verilen ürünler için 24 saatte hızlı kargo diyor, şu kadar üstü ücretsiz kargo diyor. İhtiyaçları toplayıp limiti geçip sipariş veriyorum. Siparişin üstünden 2 gün geçiyor ses seda yok. Sipariş durumuna bakıyorum, tedarik sürecinde yazıyor. Gel de ayar olma.

Çinliler bunu yapmıyor. Takipsiz kargo, takipli kargo, hızlı kargo şeklinde envai çeşit seçenek sunuyor.

Türkiye' de bulamadığım, ve gerçekten çok acil ihtiyacım olan bir ürüne ederinin 5 katından fazla kargo ücreti verip 3. günün sabahı Amerikadan Isparta gibi merkezi olmayan bir yere ulaştırabilen firmalar ve kargo şirketlerini görünce Türk firmalarının vurdum duymazlığından tiksiniyorum, ama kendilerine çeki düzen vermezlerse pek çoğu 10 yıldan daha kısa bir sürede kepengi kapatacaklar ki satışları da gün geçtikçe azalıyor.

İnsanlar için toprak sınırları halen olsa da, para uzun zamandır sınır tanımıyor, tanımamaya da devam edecek.

Çok acil ihtiyacım yoksa, bir fırça, bir mikrofiber bez, led lamba, hatta boş cd' yi bile yurtdışından sipariş veriyorum. Aksilik çıkmadığı sürece de en fazla PTT' ye gidip alıyorum.
gecen seneki 11.11 de drl gündüz led i almıştım. İki çift 3 dolar. aynı ürün kutusu bile aynı burdaki internet sitesinde 70 tl idi. şuanda burda da 20 tlye satıyorlar. buradan alsam 140 tl odeyecem ki ürün öyle 140 tl lik filan bir ürün değil. 140 tl nerede 3 dolar nerede o zamn 6 tl yapıyor. Arada 134 lira fark var. bende çinden alışveriş yaptığımda çevremdekiler cinlilere para kazandiriyirsun diyordu ama 6 liraya alabileceğim ürüne sırf Türkiye'deki çakallar para kazansın diye neden 140 lira vereyim. burdaki satıcı biraz insaflı olsunda 10 liraya satsın bende buradan alayım. üç kuruşlukmali 50 kkuruşa sat sonra paramız dışarı çıkmasın. para her hhalükarda dışarı gidiyor. zaten. ha ben direk Çinden almışım ha çinden ithal edip üzerine kar koyan firmadan almışım aynı sey. ben ücretsiz kargo ile alabiliyorsam oda aynı şekilde ücretsiz getirebilir. toptan getirdiği için ticari mal olduğundan vergi öder onuda üzerine köy öyle sat. bizimkiler vergi koyduktan sonrabile ffiyatı 2-3 kat arttırıp öyle satıyorlar. eee durum böyle olunca da direk Çinden sipariş vermek çok cazip oluyor

Kargo firmasının tüm koliyi ezme çalışmalarına karşın ürün elime geldi. Sanırım 31.08.2015 dolum tarihi.

attachment.php

Ekli dosyalar

• IMG_20151113_141811 (Small).webp
    IMG_20151113_141811 (Small).webp
    30 KB · Görüntüleme: 20
Geri