İndirim de yakaladım aldım lazım olan arkadaş olabilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi fiyata 100 TL yazıyor %50 indirim yaptık diyor oluyor sana 50 TL. Çok ucuzlamış diye düşündürüyorlar insanı. Dediğim gibi 55 TL civarı alıyorum yağı ücretsiz değişimini de yapıyorlar. Yağ filtresi de oluyor ellerinde 10 TL de o 65 TL işlem tamam. Polen ve hava değiştirirsen onlarda 25 TL toplamda 90 TL bitiyor işin.

Yağ filtresi marka olarak her zaman GM alırım es geçmem. ;) Polen filtresi ve hava filtresi de sanırım 5000 de değişimi oluyor. Yağ değişimi zamanında zaten toptan değişim işi yapılıyor.

Evet yağ filtresi orjinal. Diğerleri dediğin gibi 5000 km de bir değiştirilebilir.

Evet ya sürekli hep 15 000 km de değişim yapılacak diye yazıyor kartta ama ben yılda sadece 4-5 bin zor yapıyorum. Sonra doğru çöpe gidiyor yağ. Yıl doldu diye değiştirmek gerekiyor. Değiştirmesem bu kez de başka dert açar diye düşünüyorum. Düşünüyorum da düşünüyorum işin özü bu yani. Birde piyasa da sahte satmadıklarına emin olsam gider piyasadan alırım da piyasanın da durumu içler acısı...

Fiyatına bakında bende indirim de diye burada konu açayım arkadaşların işine yarar dedim indirimsiz 121 TL deyince arkadaşlar da piyasa da zaten 50-60 TL diyor demek ki fiyat konusunda bir gariplik var. Ya piyasa fiyatı garip yada internet fiyatında.

Yarın aliexpress' de çılgın indirim var. Pek çok satıcı 1-2 hafta kadar öncesinden ürünleri zamlı satmaya başladı. 2 dolarlık ürüne 4 dolar yazdılar. İndirimle gene 2 dolara gelecek. Bazı satıcıları sürekli takip ettiğim için hangilerinin indirim yapıp yapmadığını görebiliyorum, tabi ki gerçekten indirim yapan satıcılardan yana kullandım tercihimi.

Bu da yukarıda yazdığıma benzemiş sanırım 120 lira yazıp üstünü çizmek :(

yetkili serviste, özel servislerde bile bırak mobil 10-40'ı GM yani petrol ofisi 10-40 yağ kullanıyorlar hem de dizel araçlarda.
yetkili servis benim dizel corsa d de bile 10-40 kullandı defalarca.
aslında bizler çok kasıyoruz, millet, sanayide tamirciler ne yağlar kullanıyorlar.
mobil1'in kullanma süresi 50.000 km. biz 10-15.000 de değiştiriyoruz.
hiç sıkıntı yapma Nadir kullan bir sıkıntı olmaz, 8-10.000 de değiştirirsin.

:) Daha hiç 10 000 km bulmadım yağ değişimi için 15 000 km normalde kullandığım yağ ama sanırım 8 bin olunca değişim olacak. Yağ konusu şakaya gelmez. Hem motor yağı olsun hem otomatik vites yağı olsun km aralığı gelmeden değişim yaptırırım. İşin özünde castrol kullanıyor idim. Ama yorumlar falan filan derken en sonunda markadan resmen soğudum. Bende dedim alayım birde mobil olsun yorumlarını filan da okudum. Aldık bakalım zaten şimdi değişim olmayacak evde dursun bakalım zaman geldiğinde değişim yapılır illa. ;) sadece benim kafamı karıştıran 5 30 dan sonra 10 40 yağ kullanacak olmam. Aslında 5 30 bana göre biraz fazla lüks oluyor. Ülkemiz neticede sibirya değil

abi Castrol almadım yazmışsın. yorumlarda ne yazıyordu ki vazgeçtin. Benim araca usta hep 10-40 koyduğu için bende hepsiburada da indirim çekim var diye castrol 10-40 aldım. orda millet çok memnunum filan yazmislardi. iade edip mobil mi alsam diye ikiye düştüm. nedir bu Castrol den vazgeciren yorumlar

abi Castrol almadım yazmışsın. yorumlarda ne yazıyordu ki vazgeçtin. Benim araca usta hep 10-40 koyduğu için bende hepsiburada da indirim çekim var diye castrol 10-40 aldım. orda millet çok memnunum filan yazmislardi. iade edip mobil mi alsam diye ikiye düştüm. nedir bu Castrol den vazgeciren yorumlar

Kardeşim sanırım sahte ürünler filan olayları olmuş. Ceza filan yemiş firma sanırım Amerika da olmuş olay. Bende burada bir kaç konuyu okudum ondan sonra bu markadan soğudum resmen. O yüzden bir daha almama kararı verdim. O yüzden bende mobil aldım.

Yarın aliexpress' de çılgın indirim var. Pek çok satıcı 1-2 hafta kadar öncesinden ürünleri zamlı satmaya başladı. 2 dolarlık ürüne 4 dolar yazdılar. İndirimle gene 2 dolara gelecek. Bazı satıcıları sürekli takip ettiğim için hangilerinin indirim yapıp yapmadığını görebiliyorum, tabi ki gerçekten indirim yapan satıcılardan yana kullandım tercihimi.

Bu da yukarıda yazdığıma benzemiş sanırım 120 lira yazıp üstünü çizmek :(

geçen seneki 11.11 de çoğu satıcı gerçekten indirim yapmışt. bu sene onlarda çözdü işin çakallığını. 5-6 ürün vardı almak için 11.11 i beklediğim. 50 dolarlık ürüne 80 dolar yazmış 11.11 de büyük indirim 45 dolar olacakmış. dolar da neredeyse 3 lira olunca gerçekten ucuz olmayan şeyleri almak mantıksızoluyor aartık. Geçen sene 20 dolara aldığım ürün 40 tl yaparken şimdi 60 tl yapıyor. turkiyede de zaten 80 tl. 20 liralık fark için beklemeye değmiyor. dolar yükseldi yukseleli 3-5 dolarlık ürünleri sipariş eder oldum. Türkiye'de de aynı fiyatlara bulsam bile ucuz ürünlere Türkiye içinde kargo parası vereceğime çinden alıyorum.

Bu Çin'den alma olayını harbi iyi çözmüşsünüz arkadaşlar. İşte şu buji için olan ürün çok lazım bakalım arkadaş sağ olsun verdi umarım kısa zaman içinde gelir. Ya değilse ben bir takım buji kablosu daha almam gerekecek.

geçen seneki 11.11 de çoğu satıcı gerçekten indirim yapmışt. bu sene onlarda çözdü işin çakallığını. 5-6 ürün vardı almak için 11.11 i beklediğim. 50 dolarlık ürüne 80 dolar yazmış 11.11 de büyük indirim 45 dolar olacakmış. dolar da neredeyse 3 lira olunca gerçekten ucuz olmayan şeyleri almak mantıksızoluyor aartık. Geçen sene 20 dolara aldığım ürün 40 tl yaparken şimdi 60 tl yapıyor. turkiyede de zaten 80 tl. 20 liralık fark için beklemeye değmiyor. dolar yükseldi yukseleli 3-5 dolarlık ürünleri sipariş eder oldum. Türkiye'de de aynı fiyatlara bulsam bile ucuz ürünlere Türkiye içinde kargo parası vereceğime çinden alıyorum.

Abi ben paramın dışarı gitmesi konusuna çok üzülüyorum fakat Türk firmalarına olan nefretim ağır bastığı için paramı kazanmalarını istemiyorum.

Mesela bir ürünü piyasadan ucuza bulup sipariş veriyorum 3-4 gün geçiyor ses seda yok. Telefonla arıyorum stoklarımızda kalmadığı için sipariş verdik bekliyoruz gelmesini diyorlar. Ben aramasam söylemeye niyetli değiller.

Adı sanı duyulmuş daha büyük firmalardan sipariş veriyorum. Sipariş verilen ürünler için 24 saatte hızlı kargo diyor, şu kadar üstü ücretsiz kargo diyor. İhtiyaçları toplayıp limiti geçip sipariş veriyorum. Siparişin üstünden 2 gün geçiyor ses seda yok. Sipariş durumuna bakıyorum, tedarik sürecinde yazıyor. Gel de ayar olma.

Çinliler bunu yapmıyor. Takipsiz kargo, takipli kargo, hızlı kargo şeklinde envai çeşit seçenek sunuyor.

Türkiye' de bulamadığım, ve gerçekten çok acil ihtiyacım olan bir ürüne ederinin 5 katından fazla kargo ücreti verip 3. günün sabahı Amerikadan Isparta gibi merkezi olmayan bir yere ulaştırabilen firmalar ve kargo şirketlerini görünce Türk firmalarının vurdum duymazlığından tiksiniyorum, ama kendilerine çeki düzen vermezlerse pek çoğu 10 yıldan daha kısa bir sürede kepengi kapatacaklar ki satışları da gün geçtikçe azalıyor.

İnsanlar için toprak sınırları halen olsa da, para uzun zamandır sınır tanımıyor, tanımamaya da devam edecek.

Çok acil ihtiyacım yoksa, bir fırça, bir mikrofiber bez, led lamba, hatta boş cd' yi bile yurtdışından sipariş veriyorum. Aksilik çıkmadığı sürece de en fazla PTT' ye gidip alıyorum.

Bu Çin'den alma olayını harbi iyi çözmüşsünüz arkadaşlar. İşte şu buji için olan ürün çok lazım bakalım arkadaş sağ olsun verdi umarım kısa zaman içinde gelir. Ya değilse ben bir takım buji kablosu daha almam gerekecek.

Forumda araçları için ebay dan parça aldığını söyleyen çok yorum okumuştum abi. Nasıl güvenip alıyorlar diye şaşırıyordum. Bende uzun süre yurtdışı alışverişlere uzak kaldım. evvelki sene hepsiburadadan huawei marka bir telefon aldım. Türkiye de çok kullanan olmadığı için hiçbir aksesuarı bulamadım. Millet çinden şu fiyata aaldım diye internette yorumlar yazınca bende biraz araştırıp siparişverdim. zorunluluk sebebiyle başladım ama iki sene içindekkargo ları getiren ptt kuryesi arkadaşla iyice samimi olduk. :) hiçingilizce bilmesen bile google ttranslate aracılığı ile alışveriş yapabilirsin. site artık Türkçezaten. satıcı ile konuşurken ingilizce gerekiyor onuda çevirip yollarsın. bazen denemek iiçin satıcılara türkçe mesaj atıyorum. ne dediğimi anlayıp ingilizce cevap veriyorlar :) zor bir yanı yok Türkiye'den alışveriş yapıyormuş gibi. sadece kargo geç geliyor. 9 günegelen ürün de oldu 60 güne de . hatta birkaç siparişte ürün gelmediği için paramı iade aldıktan sonra Ürün geldi.

Geri