ilk hayal kırıklığım :(( tabiki benzin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
devir ekonomi devri... ama yinede 2 kere düşünmekte fayda var lpgyi...

Türkiye şartlarında arabaya binmekte lüks oldu ama ihtiyaçtan biniyoruz işte benimde aracım 1.6 ortalam şehir içi 35-36 kuruş yakıyor şehir dışı uzun yol 90-120 km arasıda 26-27 kuruş ama bugune kadar tüm bakımları yapıldı bunun aşağısınada düşmedi şimdilik.

3-5 güne kendisini belli eder :) bende performans hava filtresi taktıracam kutu içi performansı arttırmak maksatıyla ama kulak dolgunluğuna dayanarak şunu söyleyeyim performans artıyor ve yakıt sarfiyatı azalıyormuş nasıl olduğunu hala anlamış değilim ben yapıştırdıkça nasıl azalacak bir de 3000 devir i geçmezsen yakmaz diyorlar zaten ben arabamda 3000 i nadir geçiyorum o da yokuş yukarı dik çıkarsam onun dışında standartlarında kullanıyorum benim fikrim tabi ama gazlamayın derim malum kontrol sizde de olsa araç bu olmadık şeylere mahal verebilir

saygılar... mltcdt

ufak motorlu araçlarda tasarruf sağladığı kesin..

Aracının aynısı bedede var sadece renk royal mavi,istabul içi şu an 465 km yaptım ve ceyrekten biraz düştü,eger çok trafikte kalmazsam 500-550 arası yapar diyorum,bence araca alışamadığın için gaza çok yükleniyosundur,1 vites içiyo benzini dur kalk bide akşam trafiği,ne takılırsan normal değer.Ben 1vites 2000-2500 devir diger viteslerde 3000 devir kullanıyorum sizde bu şekil deneyin.Ben ilk aldığım ay 1 depo ile 450 km yapmıştım.Eksozum benimde sorunlu içi dagılmış onunda etkisi varmış.Uzun yol yapmadım hiç ama yaza bakalım sabit 90-100km hızla ne kadar yapcam 1 depo ile.

10-15 dk yola aracını kullanma bile daha motor ısınmadan dur kalk vs 50 krş yaksa yeridir.lpg taktırsan bile o mesafeya yine benzinde kalır.Bildiğim kadarı ile cok kısa kullanımlar motor ömrünüde kısaltır.

10-15 dk yola aracını kullanma bile daha motor ısınmadan dur kalk vs 50 krş yaksa yeridir.lpg taktırsan bile o mesafeya yine benzinde kalır.Bildiğim kadarı ile cok kısa kullanımlar motor ömrünüde kısaltır.

Hakan Bey sizin aracınız Opel Astranın hangi modeli ve motoru neydi acaba? Verdiğiniz benzin değerleri hakikaten çok iyiymiş merak ettim.

astra g njoy 2004 model. 1,6 motor.

480 km de ışık yandı 20 km daha götürse 1 depo ile 500 km şehir içi yani ortalama 30krş yakıyo araç.

Uzun yolda 4.vit. 4000 dd de gittiğimde alt kızmızı çizginin altına gelyr ibre ve benzin ha bitcek diye korkyrm :S doğrumudur?

Geri