ilk hayal kırıklığım :(( tabiki benzin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilk arabamı teslim aldığımda eve geldiğimde 9.5 litreyi gösteriyodu :)

bende ilk gunku trafikte 7.5 ortalama görmüştüm. 2. gun 9-10 gidiyordu. en son yol bilgisayarı ekranını değiştim :D. arac 62000 de. 60000 bakımı yapılmamış. bu hafta onu yaptıracagım. birde egzoz var değişmesi gereken. hava filtreside belki bi etkendir durumu bilmiyorum ama bakımda cıkar heralde.

bide oyle denesem sanırım daha iyi olacak.

ilk arabamı teslim aldığımda eve geldiğimde 9.5 litreyi gösteriyodu :)

Ben minimum 18 litre görüyorum. ortalamam 20-22 litre arası.. bi iki kezde trafikte dur kalk sayesinde 28 litre gördüm :)

Konuyu açan üyemiz için gayet doğal arabasının 39 kuruş yakması..buji,hava filtresi, benzin pompası..vs.. gibi parçaların bakımı gelmişse hele gayet normal..trafikte dur kalk yaparak kullanıyorsanız birde normal diil normal ötesi :)

Aracı iyice tanımadan yargısız infaz yapmayın derim. Daha dün bir bugün iki, birazcık sabır.

ayrıca 60.000 bakımı önemli bakımdır triger setinin de değişmesi gerekiyor aman atlamayın büyük işler açar başınıza yoksa.

Normalde o araç 9 lt. geçmez. Gerekli bakımları ( Bujiler, hava ve benzin filitresi vb.)yaptırıp tekrar ölçün.

eyvAllah arkadaşlar. 1 saat once bi usta arkadaş var görüştüm. 3-4 gibi gel bakımı yapalım dedi. bugun inşAllah halledeceğim hepsini. bir haftadada diğer ölçüm sonuçlarını çıkarırım artık.

Arkadaşlar abiler, benzinle ilgili bir sorum olacak konu üzerine.. 2005 Model 1.2i Tp Essentia aracımda benzin seviyesi 2 kırmızı çizginin tam üstndeydi 3.biteste 4000dd ile baya seyrettkten snra 2 çizginin tam altına geldi Anadolu kavağı'na gidiyrduk ve kadıköyden beykoza gfelmiştik ve benzin aldım çokmu yaktı yoksa devirli kullanmamın etkisimidir bu yani 2 çizginin üstünde iken beni Anadolu Kavağına götrmesini bekledm :S ..? Teşekkürler

50tl lik benzinle 130 km yol yapıyorum şehir içi yani 13,77 lt ye 130 km sizce nasıl bana biraz fazla gibi geldi.

50tl lik benzinle 130 km yol yapıyorum şehir içi yani 13,77 lt ye 130 km sizce nasıl bana biraz fazla gibi geldi.

16v 1.6 araç ama bana 13lt fazla geldi..

beniim 50 tl'lik ölçümüm 165 km ( ışık sinyal vermeden )

Son düzenleme:
Geri