ilk çalıştırmda 1 ve 2 viteslerde gaz yememe ve kesiklik

tayfunozkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1998 tek nokta x14sz aracım havalar ısındığı zaman sabah ilk çalıştırmada 1 ve 2 viteslerde gaza tepkisi azalıyor ve ara sıra kesiklik yapıyor. Motor sıcaklığı 70 derece olunca ise her şey normale dönüyor. Ama ilk 10 dk kabus. aracı stop edip 4-5 saat sonra tekrar çalıştırıldığımda yine aynı problem. ancak motor tam soğumadan çalıştırınca (1-2 saat) problem yok ısı sensörünü 3 kez değiştirdim orjinal kullanıyorum. ama değişen bir şey yok. ısı sensörüne 300 ohmluk bir direnci seri bağladım. yani ecu motoru soğuk algılıyor (90 derece iken 60 derece) bu şekilde kullanırken problem ortadan kalkıyor ama yakıt artıyor. arızayı nerde aramam lazım değerli yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

benim arabadada kesiklik ve gaz yememe sorunu vardı bujileri ve buji kablolarını değiştırdim aama stop etme sorunu yıne vardı usta rölantı ayarlayıcısından dedı ama ben yolda 80-90 ile gıderken vıtes kuculttugumde gaza basınca ataba apışıp kalıyodu stop edıyodu ben ayarlayıcıdan zannetmıyorum araba gaz yemiyo dedım benzın pompasından olabilir dedım söktuler ve pompa bi çalışıyo bi calışmıyodu değiştırdık şimdı cok daha ii gıtmeye başladı ayarlayıcı ve hava debimetresınden kurtulmuş oldum malum baya bi fıyatlı parcalar

96 vectra b aynı sorun bende de var, fakat LPG de oluyor. benzinde sıkıntı yok.
Servise sorduğumda benzindede yapıp yapmadığını sordular, yapmadığı söyledim, normal dediler, gaz benzine göre daha soğuk ve sert olur, yanma odaları ısındıktan sonra keser dediler. öylede oluyor zaten...

başka yorum yok mu

buna benzer sorun benim opel corsamdada var bi türlü çözemedik araç tekleme yapıyor ve gaza yüklendikçe yığılıyor... hem lpg de hemde benzinde yapıyor bunun sebebini bir türlü bulamadık...

alaminyum folyo bantı (3,4 kat) manifold üstündeki emme (yani yuvarlak küçük kısım) kısmına yapıştırarak egr yi iptal ettim. kesiklik gitti testteyim. arıza lambası yanmıyor. gaza tepki arttı alt devirler canlandı.

resmi ekledim

Ekli dosyalar

• egr.webp
    egr.webp
    35 KB · Görüntüleme: 38
bujıler gıbı gelıyor...

egr valfı bu saydıklarınıza yol acar , benzın pompası bujı bujı kablosu vs bunlarda sorunu aramayın bunlar olsa hep yapar aynı sorunu .. muhtemelen motor ısanasıa kadar fazla zengınden boguluyor gıbıme gelıyor . tech 2 ye baglanıp oksıjen sensorunu bı kontrol etmenızını onerırım yeterınce okuyabılıryormu degerlerı nasıl ? eger okuyamıyorsa yada az okuyorsa motor sagukkenkı zengın karısım dahada zengınlesır , bu sorunu yaratabılır

ben oksijen sensörünün motor ısınana kadar görev yapmadığını biliyorum yanlış mı

Geri