ilk arabamı alacagım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat101
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

murat101

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar bıse sormam gerekıyor aranıza yenı katıldım arabadan da anlamam sayılmaz ama anlamada dıyebılırız 1-2 haftaya kadar opel corsa 2004 model 1.3 CDTI Essentia almayı dusnuyorum.. Pazarlık sonucu 14.000 Tl ye kadar ındırdım aracı 15.000 den arac ta degısen yok tum parcaları orijinal yanlız bel altı boyalı birde 150.000km de.. Sizce alınır mı bu arac motoruna falan baktırıp guzelse sorun yoksa olur mu. Boyayı pek sorun etmıyorum cunku alınca Allah ızın verırse 6-7 yıl bende kalacak satmayıda dusunmuyorum..? Simdiden tesekkurler..

ben motor kompleksi olan biriyim açıkcası. 150bin görmüş bir araba benim için ömrünün yarısını çoktan tamamlamıştır. senede 25-30.000 km az değil. bence bide dizel araç için 100bin altı bakmanı öneririm.

150.000 Deki dizel motoru pek tavsiye etmem.Tabiiki kullanıma bağlı ancak motor ömrünün yarısını bitirmiştir Büyük ihtimalle..Eğer o paranın üstüne 3 4 daha koyabilirseniz 2006 model 70 80 bin km de corsa bulursunuz diye düşünüyorum..Ama imkan yoksada bahsettiğiniz araca girmenizi tavsiye etmem şahsen.

o kadar uzun süre binecekseniz daha düzgün bir araç almakta fayda var.

HASAR bir boşluk PLAKA NO'yu Turkcellden 5664'e yollayın.Hasar geçmişini öğrenin.Bir iki parçası boyalı denilen arabalarda 10 tane kaza çıkıyor.defalarca başıma geldi.Adam 2 parçada boya var diyor bakıyorsun arabada 10 adet hasar 5 bin tl üstü. 14 bin TL'lik hasarlar var.Piyasada sağlam araba kalmamış.Bizde böylece sıfıra yöneldik.

100 bin km üstü almamaya çalışın.Vede kaza durumunu ve araç geçmişini iyi araştırın.

km'si çok fazla birde dizel zaten bundan sonra bir masraf çıkarmaya başlarsa önünü alamazsınız.5-6 sene sizde kalsa dizel arabada sizde ortalama 100bin yapsanız oldu 250bin sonra sat satabilirsen yada masrafrafıyla uğraş.

dizel ise 100 binin üzerinde arama sakata gelirsin

araç temiz ise alırsın nolcak... ama 5 6 sene sende kalıcakmıs o ara ne kadar surersın ne kadar surmezsın bilmiyorum ama tek sorun bence sonra satmaya calısman olcak... 6 sene sonra 2016 nın ortası 13 yıllık arac olucak...

150.000 km lik dizel alma sakata gelirsin.. arkadaşların dediği gibi 100.000 altında bak..biraz uğraştınmı bulursun.. araba işi aceleye gelmez..

bana göre 150,000km'de dizel bi araç alınır ama kalkıp motoru 1.3 ise ben o arabayı almam. sahibi araç gitsin diye zorlamıştır, hor kullanmıştır vs.. dizel araç alınacaksa nasıl kullanıldığı bilinmeli aksi takdirde çıkartacağı sorunları hergün forumlarda okuyoruz.

tavsiyem 2 3 daha koy daha temizini bul derim

Geri