İddia Konusu; Otomatik Vites ve "N"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Otomatik vites araba da rampayı boşta inmenin zararı varmıdır?

• Evet vardır.

Oy: 59 52.2%
  • Hayır yoktur.

Oy: 54 47.8%

• Kullanılan toplam oy
    113
hayır ne kadar süre bekleyeceginize baglı..
mesela 1 dk'lık bir bekleme süresi için veya buna ışıklarıda dahil edebiliriz..
aracınız durur vaziyette iken n yi kullanabilirsiniz,ama yarım saatlik bir rampa inişi şanzumana zarar verir..

yetkili bir kimseden guzel bır açıklama beklıyorum çıktı alabileceğim... kaybedersek kaybederiz yapacak bişey yok. bugun 200 lıra kazandım başka bırınden ıdda dan zaten :)

Bir arkadaşımla bugün iddaya girdik; sizle paylaşmak istedim.

Rampa aşşağı bir yol var ve yaklaşık yarım saatiniz bu yolda dur kalk ile geçiyor.

Şimdi gelelim idda konusuna ;
araç OTOMATIK VITES . yol rampa. yolun başında duruyoruz ve N ye atıyoruz. yol boyunca N de ilerliyoruz fren yapıyoruz, tekrar ilerliyoruz. yarım saat boyunca 2 km yol gıdıyoruz farzedin. vitesi N (BOŞ) ye atarak rampayı boşta inmenin yani frenden bas çek yaparak ilerlemenin aracın şanzumanına bir zararı varmıdır.

Önemli NOT: vereceğiniz cevaplar bilgi nitelikli olursa sevinirim. sayfadan direk çıktı alacağım.

Önemli Not2: artık çıktı alamayacağım malesef. cevaplar konunun yanlış anlaşıldığına işaret.

Hiç bir zararı yoktur bence, olması da mantıklı değil zaten. Dur kalk trafikle normal seyir hali farklı şeyler. Eğer bahsettiğiniz yokuşun başında N ye alıp frene basmak, sonra önceki araç ilerleyince ayağınızı frenden çekip az ilerleyip tekrar frene basmak ise hiç bir zararı olmaz, asıl böyle bir trafikte aracı D de tutarsanız sürekli fren bas-çek durumlarında araç daha çok zarar görür (debriyaj balatası) çünkü otomatik arabalarda frene bastıktan sonra debriyaj ayırıyor.

yetkili bir kimseden guzel bır açıklama beklıyorum çıktı alabileceğim... kaybedersek kaybederiz yapacak bişey yok. bugun 200 lıra kazandım başka bırınden ıdda dan zaten :)
siz iddayı kaybetmişsiniz bunun başka acıklaması yok;)

Bence bir zararı olmaz. Zaten yol rampa aşağı. Freni bıraksan gidecek hızlanmaya da bir ihtiyaç yok trafik var. D konumunda gitsen yine frene basmayacak mısın? Hatta D konumunda araba gitmeye zorlarken frene basacaksın. N de araba kendiliğinden gidecek. Şanzımana, frenlere veya başka bir şeye zararı yok.

Hiç bir zararı yoktur bence, olması da mantıklı değil zaten. Dur kalk trafikle normal seyir hali farklı şeyler. Eğer bahsettiğiniz yokuşun başında N ye alıp frene basmak, sonra önceki araç ilerleyince ayağınızı frenden çekip az ilerleyip tekrar frene basmak ise hiç bir zararı olmaz, asıl böyle bir trafikte aracı D de tutarsanız sürekli fren bas-çek durumlarında araç daha çok zarar görür (debriyaj balatası) çünkü otomatik arabalarda frene bastıktan sonra debriyaj ayırıyor.

buğra abi allah aşkına ben sana bi soru sorayım..
otomatik bir aractan bahsediyoruz.
d konumundaki yag basıncı ile n konumundaki yag basıncı bir olurmu hiç..
bana bunun cevabını ver tmm eyw..
çünkü senin böyle yaklaşman garibime gitti..
o zaman ben yanlış biliyorum..??

hayır ne kadar süre bekleyeceginize baglı..
mesela 1 dk'lık bir bekleme süresi için veya buna ışıklarıda dahil edebiliriz..
aracınız durur vaziyette iken n yi kullanabilirsiniz,ama yarım saatlik bir rampa inişi şanzumana zarar verir..
Tamam işte Furkan senin çözemediğin o, araç sürekli seyir halinde değil ki, sıkışık trafik araba 15sn ilerleyip 30 saniye duraklıyor diye düşün mesela. yarım saatte 2km yol gitmek demek ortalama saatte 4km hızla ilerlemek demek. Bir de bu açıdan düşün istersen olayı... anladığım kadarıyla senin aklın boşa atıp yarım saat boyunca 90km hızla beleşten rampa aşağı inmeye gidiyor sürekli. zaten öyle rampa yoktur dünyada :) 45km uzunluğunda rampa mı olur?

Ben yanlışlıkla "Evet, vardır" seçeneğine oy vermişim yanlışlık olmuş "Hayır, yoktur".

cevaplarınız için teşekkurler ama ben, bence li kişisel görüşeli dayalı bir cevap aramıyorum.
100% bir cevap arıyorum yetkin bir kimseden. print edicem cevabı... normalde butun sayfaları prınt edıp çıktı goturecektım ama yanlış anlaşılıp verılmış yanlış cevaplar var o yuzden hepsını çıktı edemeyeceğim malesef.

Tamam işte Furkan senin çözemediğin o, araç sürekli seyir halinde değil ki, sıkışık trafik araba 15sn ilerleyip 30 saniye duraklıyor diye düşün mesela.
:ozur: dilerim bugra abi,
bende yarım saat boyunca yüksek hızlarda anladım:sorry:

Geri