Hyundai Era yapilicaklar

DogukanGeyik

Kayıtlı Kullanıcı
44-Malatya
Herkese merhabalar , iyi forumlar
Aracim daha cok yeni oldugu icin bir kac eksigi var simdi hepsini madde halinde siraliyorum
1- Aracimda fabrikan muhafazasiz bir sekilde geliyor. Bende cukurlarda tumseklerde bir sikinti yasamayalim diye sac muhafaza taktirmayi dusunuyorum piyasada cok uygun fiyata fonksiyonel muhafazalar buldum muhafaza alip taktirsam bir sikinti yasarmiyim tavsiye edermisiniz ?
2- Aracimin lastikleri orjinal lastikleri ve bayat durumdalar bende yenilemek istiyorum aracib yol tutusunuda goz onunde bulundurursak alinicak en iyi marka model hangusi olur sizce ?
3- Birde aracima uygun accent logolu hos bir hali paspas buldum orjinali ile birebir kis gununde taksam bir olumsuzluk yasarmiyim ?
Simdilik yapacaklarim bunlar maddeler halinde cevaplarsaniz cok sevinirim . :)

1-Muhafaza taktırabılırsın ıyı ıs goruyor helekı su ankı kış koşullarında yerdeki setler buz kaplaması sonucu bırazdaha sertlestı dık konuma geldı
2- Maddiyata bağlı biraz bana sorarsan paran varsa mıchelin yada continental yoksa hankook yada falken tercihimdir(yazlık lastikler için).
3- Neden olumsuzluk yaşayasın ki tercih meselesi kimi tak kimi takma der bana kalsa kışı atlatır yaza girişte takarım ki fiyakası fazla bozulmasın kışın malum vıcık vıcık oluyor halı paspaslar

hali paspası yağmurlu karlı havalarda kullanma ben ilk aracı çıkardığımda arkadaşları aldım kapılarının önünde kazı çalışması vardı 3 sene oldu hala çamur lekesi çıkmadı paspastan:(

Muhafaza da, yağ değişimi için, tıpa vs. yeri boşluk varsa iyi olur. Her yağ değişimi esnasında muhafaza sökmezsiniz.

1- Evet
2- Jant ebatınızı yazsaydınız keçke. En iyisi 4 mevsim bir lastik almanız. Michelin biraz yumşak diyorlar ama iyisidir. fiyatı sıkıntı olursa Petlas gibi bişeyler olabilir.
3- Hiç tavsiye etmem. Kışın ıslaklık ve çamur, yazında toz tutuyor. Havuzlu Kavçuk tavsiye ederim. Logo mogo hikaye.

* Korumayı her arabaya tavsiye ederim.
* Jant olarak "STYLE" donanımlı eralarda bulunan alaşım jant hoş duruyor, o olmazsa uygun ebattaki hyundai jantları gayet iyi durur, diğerleri %90 oranda sırıtacaktır(ticari gibi duruyo sırıtmaktan kastım)
* Fabrikasyon olarak paspassız mı araba? 15 yaşındaki arabamda orijinal paspasları duruyo yiyolarmı insanlar paspası napıyolar :D

1) Karter muhafaza moturun kendini bırakması gerektiği durumda (Allah korusun) buna engel olabilir. Onun dışında köye bayıra giden biri değilsen, ya da aracını kaldırıma çekmen gerekmiyorsa ("kaldırıma araç çeken şöyledir böyledir" diyen arkadaşları Ankara'ya davet ediyorum, gelin bizim sokakta bir çay ikram edeyim size :) ) gerek yok bence. Zaten era biraz yüksek, kolay kolay karteri süreteceğini sanmam.
2) Lastik bütçe ile doğrudan bağlantılı, bütçeye göre lastik var.
3) Kışın yağmuruna çamuruna halı paspası kurban etme derim. Hatta tamam halı paspas şık görünüyor olabilir ancak kişisel kanaatim yaz-kış en güzeli iyisinden bir kauçuk paspas. Kışın çamuru yazın tozu, benim gibi çocuklu aileysen cikletiydi çikolatasıydı vs. yıkamadan çıkmaz, kışın yıkarsın kurumaz, yazın 2 günde yeniden toz tutar. Ben kauçuk paspasla rahat ettim. Konuyu da dağıttım kusura bakma :)

Edit: 20 yaşındaki adama da "çocuklu aileysen sakız çikolata yapışır" muhabeti yapılır mı demeyin, belki çocuklu aile biner aracına, yeğeni vs biner. :)

Son düzenleme:
Lastiği söylemeyi unuttum, şöyle mart sonu nisan gibi continental al mutlaka. Kumho 580 liraydı, ben 620 liraya continental aldım, az bi farkla en iyisini alabiliyosun, farkı hissettiriyor :)

Ankarada taksicilerin şuan neredeyse hepsi Era. Bazıları aksesuarlı ve çok hoş duruyor. Ankaraya gelseniz biraz fikir edinirsiniz.

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler aracın orjinal paspasları zaten mevcut benim amacım daha hoş bir görüntü olmasıydı onu zaten 2. plana attım :) 2. olarak karter muhafaza hakkında bence çok gerekli bişey dağlık taşlık yola girsek yada kasislerden hızlı geçsek sıkıntı yaratacak karteri deldikmi arabaya adamda edemeyecez o yüzden ilk yapacağım işlem karter koruma olucak
Hyundai Accent Era Karter Muhafaza
3. olarak genel yorumlara bakıcak olursak Micheal ve Continental öneriliyor bende ikisinden birini tercih edicem. Ayrıca bu iki markadan birisini kullanıcak olsam Era'ların sıkıntı olan yol tutuşlarında düzelme olma şansı olur dersiniz ?
Vakit ayırıp yorum yapan herkeze çok teşekkürler :)

Geri