Hükümetin cok övdüğü duble yol

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan decoder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu kadarmı zordur bu iş Amerika 50 yıllık otobanları ,yolları kullanıyor ya bari 20 sene gitsin bi yol bizde yazık..

Karadeniz Otoyolunu 20 yılda hizmete açılabildik...

Kaç hükümet eskitti ...

2 sene önce gittiğimde Gerede-Samsun arasında çalışmalar devam etmekteydi...

Ortada ne var, güzelim Karadeniz sahilini bitirdiler...

o karadenizden aldıklarını karadeniz yanlarına bırakırmı sanıyosun sen???

artı uzağa gitmeyin ankara kırıkkale arası göyaa yeni yol yapıldıgeçen bi çukura girdim gece orda dedim ön takım gitti heralde niye herşeyimiz baştan savma olmak zorunda ben anlamyorum

Bu kış 2 kere rot balans yaptırmak zorunda kaldım.

temelsiz ve asfalttan yol olmaz bu patika oluyo zaten. normalde asfalt esnek ve sünek malzemedir şehirlerarası otoyollarda asfalt tercih edilmez betonarme yol yapılır her ikisi de temeli olmadan yapılmaz mıcırla silindirle presle olacak işler değil. önce yol yapmayı öğrenseler belki bidaha yaptıkları yollar bu hale gelmiycek

Ben 3 yıldır Ağrı Eleşkirt teyim.Aynı sıkıntılar burda da var.İnanın öyle yerler varki arabana kıyıpta 3. vitese dahi atamıyosun.Her yıl asfalt çalışması var.Hainlik dağa cıkmakla olmuyor sadece.Paramızı böyle ziyan eden dağdakinden daha tehlikeli.Hiç değilse adama diyorki ben sizin düşmanınızım.Ama böylesei içten kemiriyor bizi.Burda araba sürmenin keyfini unuttum.

Tabiki de yeni yapılan yolların, eski yollara göre avantajları var.

Ama sorun şu ki, bu işler hadi kalkın yol yapalım diyerek başlandığı zaman, harcanan paranında, geçen zamanında haddi hesabı olmayacak...

Şaka gibi gelecek ama Karadeniz otoyolu işi, projesiz ihale edilmiş...

Kimbilir, hangi müteahhitte, hangi iş kalemi için ne ödendi ?

Ayrıca, Karadenizde yapılmış olan yolun SAMSUN dan RİZE ye kadar ki güzergahında ORDU hariç tüm sahil yerleşimlerinin içinden geçiyorsunuz.

Kimbilir ne gereksiz kamulaştırma bedelleri ödendi ...

Bu bedeller hep sizin, bizim, hepimizin cebinden çıktı ve malesef çıkıyor...

Yapılan işin kalitesizliğide, bu kadar olumsuzluğun cabası ...

2003-2009 yılları arasında Trabzonda yaşadım ben. o yolları gayet iyi bilirim ama yeni yapılan devlet sahil yollarının hepsi şehir ile deniz arası doldurularak insa edilmiştir. bazı bölümlerde deniz doldurma olayı yapılamadığı için eski yollar ile bağlantı yapılarak kullanılmıstır. mesela trabzon merkezden yeni yol ile çıkarsınız şehrin bitti yerde (beşirli mah.) eski yola girersiniz. akçaabattan sonra uzun süre eski yolda devam edersiniz ki o yol yeni yapılmamış zaten var olan yoldur. giresundan sonra yeni yol tekrar başlar ve kesintiiz olarak fatsaya kadar uzanır.

benim görüp bildiğim kadarıyla yeni yapılan yollar muhteşem güzel ki onunda nedeni bir çok üst düzey bürokratın karadeniz kökenli olması. diğer tarafları bilmem ama özellikle rize-samsun arasında yeni yapılmış kısımlar çok kaliteli şekilde yapıldı. size şöyle söyleyim ankara-istanbul otobanından daha iyi durumda...

keşke bütün hepsi aynı kalitede olabilse ama denildiği gibi: PARA PARA PARA! :D

Son düzenleme:
2003-2009 yılları arasında Trabzonda yaşadım ben. o yolları gayet iyi bilirim ama yeni yapılan devlet sahil yollarının hepsi şehir ile deniz arası doldurularak insa edilmiştir. bazı bölümlerde deniz doldurma olayı yapılamadığı için eski yollar ile bağlantı yapılarak kullanılmıstır. mesela trabzon merkezden yeni yol ile çıkarsınız şehrin bitti yerde (beşirli mah.) eski yola girersiniz. akçaabattan sonra uzun süre eski yolda devam edersiniz ki o yol yeni yapılmamış zaten var olan yoldur. giresundan sonra yeni yol tekrar başlar ve kesintiiz olarak fatsaya kadar uzanır.

benim görüp bildiğim kadarıyla yeni yapılan yollar muhteşem güzel ki onunda nedeni bir çok üst düzey bürokratın karadeniz kökenli olması. diğer tarafları bilmem ama özellikle rize-samsun arasında yeni yapılmış kısımlar çok kaliteli şekilde yapıldı. size şöyle söyleyim ankara-istanbul otobanından daha iyi durumda...

keşke bütün hepsi aynı kalitede olabilse ama denildiği gibi: PARA PARA PARA! :D

karadeniz sahil yolu bu ülkeye atılmış en büyük kazıklardan biridir. hatta dünyaya.

yolların halini savunmuşsun hayretler içinde okudum en azından gidiş geliş var diyorsun böyle mantık varmı?

Bi iş yapıyorsan tam yap zaten işe girmişsin para harcıyorsun eşine dostuna peşkeş çekmene de sesimiz çıkmıyor. Bari her sene peşkeş çektirme bi kere kazansın tam kazansın. Peşkeşi fazla fazla çektir yolda fazla fazla sağlam olsun dime yani...

bacadir kusura bakma ama bu zihniyet yüzünden memlekette başımıza gelenler tamamen kendi fikrimdir, hakaret ,saygısızlık olarak algılanmamalıdır.

ne diyelim Allah devletimeze zeval vermesin bunada şükür :):)

Tamamiyle yapılıp trafiğe açılan yolların hiç birisinde sıkıntı görmedim.Konunun başlığındaki resimlere bakıp yol yapıldı sonra böyle oldu demek yanlış olur o resimlerde yolda sadece alt plakaj var yolun yarısı bile bitmemiş ama ne hikmetse trafiğe açılmış öyle olunca yolun bu hale gelmesi normal.

Karedeniz yolu çok uzun sürdü bazı siyasi nedenlerle ama otoban ayarında yol oldu.Bulunduğum yerdeki sinop kastamonu samsun bağlantı yollarında da her hangi bir sıkıntı yok kalitesi üst düzey.

bildiğin köstebek yuvası .

Geri