Arkdaslar eger aramızda hukukcu arkdaslar varsa lutfen yardım ıstıyorum oncelıkle lazım olurmu bılmem ama yasım 25 okulumu bitirir bitirmez turkıyenın devlerınden bırı olan yaklasık içerisinde 1000 kişiden fazla işçi memur barındıran bı fabrıkada 3.5 yıl'a yakın çalıştım ve kadro aldım daimi işçi oldum yanlız askerlik hizmetim için fabrikadan ayrıldım bana dondugun zaman kadrolu olugun ıcın ve askerlik hizmeti için ayrıldıgın için ilk tercih sen olacaksın demişlerdi sendıkacılarla falan konustum şuan işe alsalar her kazandıgım hakkıda kaybedıyormusum mesela maasım ayrıldıgım zamanda 1000tl cıvarında idi ama şimdi girsem 650tl cıvarında ve kadrosuz olarak dewam edecekmısım . ( 14/12/2009) halen cagırmadılar içerde kendı arkdaslarımda var birlikte calıstıgım ben askerden geldıgım tarıhten ıhtıbaren yaklasık 30 kişiye yakın adam aldılar ve yılbaşında duyduguma gore bı 80 kişi daha alacaklarmıs sizce izlemem gereken yollar neler bana yardımcı olursanız cok sevınırım birde
Askerlik ve kanundan doğan çalışma
MADDE 31- 1475 sayılı Kanunun 27 nci maddesi genel olarak korunmuş, son fıkrasında öngörülen sözleşme yapma zorunluluğuyla ilgili hukuki yaptırım boşluğu doldurulmuştur. Buna göre, herhangi bir askeri veya kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçileri, başvurmalarına ve şartlar da uygun olmasına rağmen işe almayan işverene tazminat ödeme yaptırımı getirilmiştir.
diye bir kanun okudum eger olurda benı halen almazlarsa o 80 kişinin arasına sizce ne yapmalıyım 9 ay işsizlik maası aldıgım için baska bır işede girmedım giriş cıkıs yapmadım yanı
cevap veren arkdaslara şimdiden teşekkür ederım ...
işe giriş tarihi 20-08-2004
işten ayrılıs 19-11-2007
askere gidiş 21-11-2007
askerden geliş 08-02-2009
Askerlik ve kanundan doğan çalışma
MADDE 31- 1475 sayılı Kanunun 27 nci maddesi genel olarak korunmuş, son fıkrasında öngörülen sözleşme yapma zorunluluğuyla ilgili hukuki yaptırım boşluğu doldurulmuştur. Buna göre, herhangi bir askeri veya kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçileri, başvurmalarına ve şartlar da uygun olmasına rağmen işe almayan işverene tazminat ödeme yaptırımı getirilmiştir.
diye bir kanun okudum eger olurda benı halen almazlarsa o 80 kişinin arasına sizce ne yapmalıyım 9 ay işsizlik maası aldıgım için baska bır işede girmedım giriş cıkıs yapmadım yanı
cevap veren arkdaslara şimdiden teşekkür ederım ...
işe giriş tarihi 20-08-2004
işten ayrılıs 19-11-2007
askere gidiş 21-11-2007
askerden geliş 08-02-2009