Honda Civic Nasıldır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KRAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herhalde burda opeli savunanlar epeyce bi zengin kesim.. çünki almana biniyorsan ağlayan çocuğa bakar gibi bakımlarını hemen yaptırman lazım. sonra rutin parça değişimi oluyor yani erken parça eskitiyor..japon arabalarının suyuna yağına bak derlerya esastanda öyle başkada bişeye gerek yok bende 1998 2.0 vectra 2012 astra j ve şimdide 99 model corsa b var.. ama bi japon arabasıyla kattiyen opeli bir tutmam..şimdi bana sertt çıkışanlar olacak ... bana cevap vermeden önce bi çıkın bakın sanayide servislerde... sanayilerde bir yığın opel chavrolet varken..(servise gidiyorum yeni astra motoru açmışlar chavrolet cruz motor inik.. bu ne ya 2 yaşındaki arabada bu olurmu)sanayide bitane toyota yada honda göremezsin nadir görülür.. parçası pahalıdır ama koolay kolay bozmaz .. allah gösteremesin kaza yapmadığında bişey olmaz...benim çok honda kullanan arkadaşım var... adam civic in motorunu aşağı indiremedi.. hiç opelinizi 3 ten dip gazla giderken 1 e attınız mı... bişey olmaz diyenler bi denesin... hondada yapan arkadaşlarım var... honda her zaman dayanıklıdır... opelde sağlamdır ama çocuk gibi okşaman lazım.. sütünü etini hemen vereceksin yoksa bi küser kolay kolayda barışmaz...
demek istediğim biraz tarafsız olalım kendini kandırmamk lazım.. burda okadar kişi netten araç almak için marka araştırıyor... onlara yazık :D

herhalde burda opeli savunanlar epeyce bi zengin kesim.. çünki almana biniyorsan ağlayan çocuğa bakar gibi bakımlarını hemen yaptırman lazım. sonra rutin parça değişimi oluyor yani erken parça eskitiyor..japon arabalarının suyuna yağına bak derlerya esastanda öyle başkada bişeye gerek yok bende 1998 2.0 vectra 2012 astra j ve şimdide 99 model corsa b var.. ama bi japon arabasıyla kattiyen opeli bir tutmam..şimdi bana sertt çıkışanlar olacak ... bana cevap vermeden önce bi çıkın bakın sanayide servislerde... sanayilerde bir yığın opel chavrolet varken..(servise gidiyorum yeni astra motoru açmışlar chavrolet cruz motor inik.. bu ne ya 2 yaşındaki arabada bu olurmu)sanayide bitane toyota yada honda göremezsin nadir görülür.. parçası pahalıdır ama koolay kolay bozmaz .. allah gösteremesin kaza yapmadığında bişey olmaz...benim çok honda kullanan arkadaşım var... adam civic in motorunu aşağı indiremedi.. hiç opelinizi 3 ten dip gazla giderken 1 e attınız mı... bişey olmaz diyenler bi denesin... hondada yapan arkadaşlarım var... honda her zaman dayanıklıdır... opelde sağlamdır ama çocuk gibi okşaman lazım.. sütünü etini hemen vereceksin yoksa bi küser kolay kolayda barışmaz...
demek istediğim biraz tarafsız olalım kendini kandırmamk lazım.. burda okadar kişi netten araç almak için marka araştırıyor... onlara yazık :D
toyotanın sorunsuzluk imajını sağladığı araçlardan biri corolla e12 kasa kullandık. japonların sorunsuzluğu şurda dursun. araba sorun yapack bir aksam olmadığı için sorun yapmazlar. az biraz donanımlı olan japonlarda opel vw aşağı kalır yanı yoktur ;)
3 ten 1'e değilde annem 2.vitesten 3 diye 1.vitese attı şanzımanda bir sıkıntımız olmadı ama hondada olmadı diye olmama garantisini kim verebilir ?
fd6 kasa civicler on numara tipi var kendine baktırıyor ancak kalitesiz kim ne derse desin. hele birde bizim ülkede honda nerde apaçi var onun altında. 2000 modelleri yediler şimdi fd6 öncesi doch vteclerde az birazıda fd6'ya geçti çok sürmez 2 seneye alayı patlamış olur.
zaten kıçı önünden önde giden bir araba. ama sorsan hiçbir hondacı kabul etmez köpek gibi yol tutar derler zaten bir çoğuda patlayan kesim allahtan bu arabada vsc varda kaza oranı az :D
yazın başında dayım arkadan çaktı bir tanesine corsa d ile bizim arabada var 100 tl geçmeyen maraf adam neyle vurdunuz dedi :D

"3 ten dip gazla giderken 1 e attınız mı... bişey olmaz diyenler bi denesin... hondada yapan arkadaşlarım var.."

Hiç Honda kullanmasam yiyeceğim ama Allah'tan kullanmışlığım var. O dediğin hareketi benim gözümün önünde yapacak arkadaşın var mı? ;)

Sanayilerde değişik marka araçları izleyerek o araba iyi bu araba kötü demek çok yanlış. Böyle bir yorumu yapabilmek için öncelikle o ülkedeki araçların toplam sayısı, o markanın toplam araçlar içindeki yüzdesi, yaşı, donanım seviyesi gibi bilgilere de bakmak gerekmez mi?

Aklı başında bir sürücü neden 3. vites de tam gaz giderken 1. vitese taksın bunu anlayamıyorum.
esas konuya gelecek olursak. yaklaşık 7 sene astra G kullandım bu süre boyunca periyodik bakımı haricinde bir kere benim hatamdan dolayı benzin pompası yandı (araç LPG liydi) bir kerede tozdan dolayı kontak sıkıştı. ve aracımı 123.000 km de sattım. ve şimdi 2011 23.000 km de corolla aldım. Yalıtımı kötü, parke vs. yollarda aşırı şekilde konsoldan, emniyet kemerlerinden vs. çok ses geliyor. direksiyon kutusu kronik sorunlu, ve özellikle 6 viteslilerde hafif gaza basıp ayağınızı çektiğinizde zırr diye bir ses geliyor. (bende farkında değildim fakat biryer de okuyunca dikkat ettim malisef geliyor). Yani corollanında sorunsuzluğu eskidendi . Bana göre corollanın artısı, süspansiyonu ve vites geçişleri astraya göre yumuşak ve 2. el fiyatları iyi.

Corolla 1.4 bi komşum Aldı.bildiğim kadarıyla her 10 binde bir Lt yag eksiltiyor.bakımsız araba marka model farketmez.sıkıntı yaratır.bakım sadece yag suda depildir

Sent from my iPad using Tapatalk

Corolla 1.4 bi komşum Aldı.bildiğim kadarıyla her 10 binde bir Lt yag eksiltiyor.bakımsız araba marka model farketmez.sıkıntı yaratır.bakım sadece yag suda depildir

Sent from my iPad using Tapatalk

sanırım dizel corollalarda 2009 ve 2010 modellerinde yağ yakma sorunu var. 2011 den itibaren sorun yok diye biliyorum.

Öncelikle 2 seneye yakın hort konu :)

Tanıdığımda 2010 model 1.6 otm. elegance vardı. Fakat yakıtını şehir içi 10 lt' den aşağı inmiyordu ve hızlanması 1.6 gibi değildi. Hızlanınca kapı kolları kısmı ve fitillerden hafif rüzgar geliyordu. Eski n-cap düzeni testine göre 4 yıldız almış zaten.

Aşırı derece konforlu ve rahat bir araç, otm şanzuman şahane. Tek sıkıntı şase, kaporta biraz zayıf. Temiz düşük km alınıp LPG ile mügen rüzgarlık, petek panjur, ince rüzgarlık takılarak karizma bir araç yapılabilir. Ben şahsen beğeniyorum o kasaları.

Eski mesajlara bakıyorum hep ezberlenmiş laflar :) piyasada aklı başında bir tane alman kaldımı acaba çok merak ediyorum. Mercedes bile eski Mercedes değil Bmw bile eski Bmw değil gerisini saymıyorum zaten.

PES :).. tamam sustum.. benim demek istediğimi anlamamışsınız.. herkesin babası kendi gözünde 1 numaradır...
ama ne deyim artık.. hani bi laf vardırya güvenme güzelliğine bi sivilce yeter '' diye.. arkadaşlarım abilerim o sivilceleri bulup bulup yazmışsınız.. ben kendimden diyorum opel sağlamdır ancak japon kendi gözümde sorunsuzdur... ama ben sadece vites örneği verdim neredeyse döveceksiniz.. :D gine tarafsız yazıyorum.. lütfen yanlış anlamayın.. benim 98 model gls vectra vardı arabam çok temizdi maşallahı vardı..ama 1 sene içinde bi bobin..3 kerede debriyaz üst merkez değiştirdim.sonra zor çalışma problemi hafiften çıkmayabaşlamıştı sattım... 2012 model astra j ldık sıfır...15000 bile olmadan esp ışığı yanmaya başladı ki aracı stabilizeye bile vurmuş adam değilim astval olsun 10 km uzak olsun... şimdide corsam var .. içlerinde en sorunsuzu... ama bu ileettede çalışma problemi çıktı kimse neden olduğunu bilemedi...ne bileyim belki ben şanssızım ama bunlar olduktan sonra her sanaiye gidişimde daha nicelerini gördüm... neyse kusura bakmayın ..

Kurti kardeşim seni burada kimseye yem etmeyiz, o konuda rahat ol. Belli ki Opel markasında bir takım sıkıntılar yaşamışsın, ama bu sıkıntılar her marka araçlarda da olabilir. Benim şu an kullandığım Opel 4 ncü (1972 Kadett, 1975 Rekord, 1998 Vectra B 2.0, 1991 Vectra A 2.0) Opel. Ben bu dört arabada da sıkıntı yaşamadım. Sıkıntı yaşamamın nedeni araçlarıma gereken değeri verdim. Özellikle yeni nesil Opel'ler fazla kurcalanmayı ve kalitesiz yan sanayi parçaları sevmezler. Örnek verdiğin Vectra GLS'nin aynısını 10 sene kadar kullandım, güneş yanığı haricinde bir kusurunu da görmedim. Ben de 10 sene boyunca hiç bobin değiştirmedim dersem bu Opel'in çok çok kaliteli olduğu anlamına mı gelir? Dediğim gibi her markanın hatalı üretimi olabileceği gibi hatalı sahibi de olabilir ;). Önemli olan objektif olarak değerlendirme yapabilmek, sonuçta bu arabaların fabrikaları bizim değil, bize satıştan pay da vermiyorlar.

Geri