Hız sensör hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün Astra H Abs lambası yandı, neyse opcom ile baktım, sağ ön teker hız ölçmüyor arızasını sildim, 5 dakka sonra gene yandı, bu sefer silip, bilgisayar araca bağlı iken kullandım, her tekerlekten ayrı ayrı hız verisi alabiliyorum.

Esp veya TC olmayan bir araçta ne gerek var arka tekerlerin her birinden hız almaya? Her teker için ayrı ayrı, Gerek Var da ben mi bilmiyorum? Gerek yoksa Esp li, Espsiz iki farklı model üretmek yerine tek seferde işi bitirmiş opel.

Ha bu arada sağ ön teker ara sıra hız verisi veriyor, toz, yağmur vs. dinsin, bakcam artık.

ya onu bi kere daha söyle. benimde abs lambası yanmıştı adam poryayı değişti yine yandı beyin dedi gittim 400 tl verdim 2. el beyin taktırdım yine yandı poryayla beyinin arasındaki kabloda kopma olmuş :S bi daha aldığım beyni sök eski beyni tak bir sürü zahmet 2 gün uğraştık. biliyorsunuz astra g de abs beyni çok zor yerde vallahi iyi bir usta bir başka oluyor.

ya onu bi kere daha söyle. benimde abs lambası yanmıştı adam poryayı değişti yine yandı beyin dedi gittim 400 tl verdim 2. el beyin taktırdım yine yandı poryayla beyinin arasındaki kabloda kopma olmuş :S bi daha aldığım beyni sök eski beyni tak bir sürü zahmet 2 gün uğraştık. biliyorsunuz astra g de abs beyni çok zor yerde vallahi iyi bir usta bir başka oluyor.

Kaf kef, benim sorum ya derdim arıza değil hallederim, merakım 4 tekerden ayrı ayrı hız verisine gerek var mı? Esp, Tc vs. olmayan düz ilkel Abs de? Tek teker kilitlendiğinde hepsi kilitlenir fren merkezinde, ve lastiklerde sorun yoksa.

opeli anlamak bazen bir bayanı anlamaktanda zor olabiliyor gerçekten...
geçenlerde tecrübe ettiğim bir konu var mesela. arabam lpgli ve depoda benzin çeyrek civarındaysa eğer lpgde kullandıkça benzin ibresi ve yol bilgisayarı menzili 0 a düşüyor. daha sonra arabam arıza lambası yakmadan ve herhangibir arıza vermeden performansını düşürüyordu yani bir nevi korumaya alıyordu kendini. bunu bazen p170 vererek yapıyordu.
hatta bu konu başka bir konuda geçen gün bahsedilmişti.fakat şuan depomda en az 15 lt benzin var ve ben bi kaç haftadır deniyorum performansını ne kıstı nede p170 verdi araç...
ha bu belki iyi birşeydir motoru benzin bitirip zarar vermesine engel olacak bir sistemdir bilemem.ama bana nerdeyse kafayı yedirtip silindir kapağı ve manifoldu söktürtecekti...
bir diğer anlam veremediğim şey bir tanıdığımın başına gelen vectra c nin ön lastik basınçlarının aynı olmaması sonucu aracının sapıtması... denenmeyen kontrol edilmeyen sensör kalmamasına rağmen düzgün çalışmayan sapıtan araç birinin abi lastiğinde çivi var havasını tamamlayalım demesinden sonra düzelmişti...

opeli anlamak bazen bir bayanı anlamaktanda zor olabiliyor gerçekten...
geçenlerde tecrübe ettiğim bir konu var mesela. arabam lpgli ve depoda benzin çeyrek civarındaysa eğer lpgde kullandıkça benzin ibresi ve yol bilgisayarı menzili 0 a düşüyor. daha sonra arabam arıza lambası yakmadan ve herhangibir arıza vermeden performansını düşürüyordu yani bir nevi korumaya alıyordu kendini. bunu bazen p170 vererek yapıyordu.
hatta bu konu başka bir konuda geçen gün bahsedilmişti.fakat şuan depomda en az 15 lt benzin var ve ben bi kaç haftadır deniyorum performansını ne kıstı nede p170 verdi araç...
ha bu belki iyi birşeydir motoru benzin bitirip zarar vermesine engel olacak bir sistemdir bilemem.ama bana nerdeyse kafayı yedirtip silindir kapağı ve manifoldu söktürtecekti...
bir diğer anlam veremediğim şey bir tanıdığımın başına gelen vectra c nin ön lastik basınçlarının aynı olmaması sonucu aracının sapıtması... denenmeyen kontrol edilmeyen sensör kalmamasına rağmen düzgün çalışmayan sapıtan araç birinin abi lastiğinde çivi var havasını tamamlayalım demesinden sonra düzelmişti...

yok artık ya vallahi pes

Bugün Astra H Abs lambası yandı, neyse opcom ile baktım, sağ ön teker hız ölçmüyor arızasını sildim, 5 dakka sonra gene yandı, bu sefer silip, bilgisayar araca bağlı iken kullandım, her tekerlekten ayrı ayrı hız verisi alabiliyorum.

Esp veya TC olmayan bir araçta ne gerek var arka tekerlerin her birinden hız almaya? Her teker için ayrı ayrı, Gerek Var da ben mi bilmiyorum? Gerek yoksa Esp li, Espsiz iki farklı model üretmek yerine tek seferde işi bitirmiş opel.

Ha bu arada sağ ön teker ara sıra hız verisi veriyor, toz, yağmur vs. dinsin, bakcam artık.
Emre her aks ta abs sensoru var doğrumu? ne işe yarıyor? hem devir ve aynı zamanda tekerin frende bloke olmaması için doğrumu? eh abs sensoru varsa her tekerde de teker devir sensoru olması normal..bloke olmaması için,zaten ikisi integre parça..

ABS için her lastikten hız ölçmesi gerekiyor benim astra g kasada da vardı birinin telleri kopunca o zaman araştırdım 2 çeşidi vardı poryaların absliler için olanı hız sensörlüydü. ABSsiz olanlarda yoktu. Sizinde kablolarda temazsızlık olabilir artık söküp bakmadan yapacak pek birşey yok maalesef umarım değişmek zorunda kalmazsınız GM markalısı oldukça pahalı.

Skf Porya aldım, 180 liraya, söktüm kendim taktım sorun bitti.

Savaş Abi, difransiyel mantığı mesela viraj dönerken araç bir tekerleği 21km diğerini 17km ölçüyor ki bu doğru, ama benim düşüncem fren esnasında her birine aynı kuvvet uygulanacağından teki bloke olduğundan hepsinin olacağıdır. Esp, Tc yoksa 4 tekerleği ayrı yönetmek ne derece gerek onu düşünüyorum.

bizim servisçi ramazan abinin dediği gibi "gavur yapıyosa vardır bir bildiği" :D

bizim servisçi ramazan abinin dediği gibi "gavur yapıyosa vardır bir bildiği" :D

Sorsana o ramazan abine;

Hayatı boyunca kaç tane Arıza yapan Vectra B Abs sensörü görmüş? Görse bile 35Tl ye al değiş.

Peki Ya Yeni Opeller, büyük ihtimal arıza yapıyor ve yaptı mı, porya komple değişiyor. Kendisi çokca değiştirmiştir. Sponsorumuz da yan sanayii SKF markası 250TL civarı. Original Gm i sorma. Servis fiyatını hiç sorma.

Sen bir bilye değiştiremedin pahalı diye, biz de gene bilye değişmiyor, porya tamamen değişiyor.

Gevurun bildiği, tamiri ortadan kaldırıp parça satmak. Ticaret.

Geri