Hız sabitleyici...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aKSeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aKSeL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
s.a

haftasonu forumumuzda da satlık olan 2004 vectra ile niğdeden antalyaya gittik ama ben şu hız sabitleme meselesini tam yapamadım...mesela 100 le giderken sinyalin olduğu kolun üstündeki düğmelerden alttakine biraz basılı tutuyorum ve hızı 88 civarı bişeye sabitliyor...tam 95-100 arasına sabitleyemedim...ama 120 ile giderken bastığımda 120 ye sabitledi acaba bu neden kaynaklanıyor ???

kolda tuşun üst tarafındaki butonunua basacaksınız o tuş hızınız neyse onda sabit kalır diğeri ise otomatik ayarlar.

kolda tuşun üst tarafındaki butonunua basacaksınız o tuş hızınız neyse onda sabit kalır diğeri ise otomatik ayarlar.

otomatik mi ayarlıyor? benim bildiğim sabit durumdayken sabitleyici devreden çıkarırsan ona basarak aracın yine bir önceki hıza ulaşıp orada devam etmesini sağlıyor. yanılıyor olabilirim....

bak resimde verdim bu şekilde daha iyi anlayacaksın. hatta hızı arttırmak istediğin zamanda kabarık değilde içe doğru bombeli tuşa ne kadar basılı tutarsan o kdr hızın artar.

Ekli dosyalar

• IMG_0085 [HDTV (1080)] copy.webp
    IMG_0085 [HDTV (1080)] copy.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 71
bak resimde verdim bu şekilde daha iyi anlayacaksın. hatta hızı arttırmak istediğin zamanda kabarık değilde içe doğru bombeli tuşa ne kadar basılı tutarsan o kdr hızın artar.

Hocam kusura bakma ama oldukça yanliş bilgiler vermişsin :):)

Ben tam açıklamayı yapayım tuşlarla alakalı..

30KM üstünde herhangi bir hızda giderken. Dışa bombeli yani üstteki tuşa basarsanız hız sabitlenir. Mesela 90KM ile giderken ona basarsanız o hızda sabit kalir.

Bundan sonra dışa bombeli tuşa her bastıgınızda hızınız ortala 2-3 km kadar artar.
Aynı şekilde içe bombeli yani alttaki tuşa basarsanız hızınız 2-3 km azalir.
Arkadaki diket tuş sistemi devreden çıkartır..

Eğer seyir halinde ilk ince hizi sabitler sonrada iptal etmişseniz.
Ve daha sonrada içe dönük alttaki tuşa basarsanız bir onceki hıza geri sabitler..
Örneğin 90KMye sabitlediniz. Sonra bir şekilde frene basmanız gerekti ve iptal oldu.. Daha sonra alttaki içe bombeli tuşa basarak. Eski sabitlediginz yani 90KM hıza geri çıkarsınız..

Ayrıca hızı otomatik sabitler diye birşey yok. hangi hizdaysaniz ona sabitler.

Kolay gelsin..

anlamadığım kısım üst kısımdaki tuşla hiçbir zaman sabitleme yapamadım...alttakine bastığımda sabitledi mesela 100 le giderken alttaki tuşa basınca sabitleme işareti çıktı ama hız 88 civarına gelince sabitledi....120 ile giderken bastığımda ise direk o andaki hıza sabitledi....aslında bu tarz şeyleri hemen kavrarım ama bunun nası olduğunu kafam birtürlü almadı :D

anlamadığım kısım üst kısımdaki tuşla hiçbir zaman sabitleme yapamadım...alttakine bastığımda sabitledi mesela 100 le giderken alttaki tuşa basınca sabitleme işareti çıktı ama hız 88 civarına gelince sabitledi....120 ile giderken bastığımda ise direk o andaki hıza sabitledi....aslında bu tarz şeyleri hemen kavrarım ama bunun nası olduğunu kafam birtürlü almadı :D

hocam belkide senin sistemde bir sıkıntı vardır. düşük bir ihtimal ama. anlattigimdan farkli bir şekilde olamaz..

kolay gelsin.

Teşekkürler..

benim arabada kolu çeviriyorsun...

Hocam kusura bakma ama oldukça yanliş bilgiler vermişsin :):)

Ben tam açıklamayı yapayım tuşlarla alakalı..

30KM üstünde herhangi bir hızda giderken. Dışa bombeli yani üstteki tuşa basarsanız hız sabitlenir. Mesela 90KM ile giderken ona basarsanız o hızda sabit kalir.

Bundan sonra dışa bombeli tuşa her bastıgınızda hızınız ortala 2-3 km kadar artar.
Aynı şekilde içe bombeli yani alttaki tuşa basarsanız hızınız 2-3 km azalir.
Arkadaki diket tuş sistemi devreden çıkartır..

Eğer seyir halinde ilk ince hizi sabitler sonrada iptal etmişseniz.
Ve daha sonrada içe dönük alttaki tuşa basarsanız bir onceki hıza geri sabitler..
Örneğin 90KMye sabitlediniz. Sonra bir şekilde frene basmanız gerekti ve iptal oldu.. Daha sonra alttaki içe bombeli tuşa basarak. Eski sabitlediginz yani 90KM hıza geri çıkarsınız..

Ayrıca hızı otomatik sabitler diye birşey yok. hangi hizdaysaniz ona sabitler.

Kolay gelsin..

aynen burada yazdığı gibi.
daha güzel anlatılamaz...

Geri