Zafer bey,
yazınızı bende kırptım
siyahlar güven bey e maviler savaş abiye yeşiller hakana aittir... kırmızı ben
Siz şimdi diyordunuz ki, ben radarları görüp tedbir alabiliyorum. O zaman demek ki bu
1)Radarlar caydırıcı değiller, olsa da olur olmasa da gibi bir anlam çıkıyor. Oysa bir çok durumda avcılık kabili netice aldıkları da ortada.
Haaa bu radarları bulacağız diye dağılan dikkat de işin cabası. Aman Radara yakalanmayayım derken yol ile ilgili Güvenlik sorunları da ortaya çıkabilir.
ben radarları görüp tedbir almıyorum gene yanlış anlamışsınız... ben zaten karayolunda 95 otobanda 125 e ayarlıyorum hızımı öyle gidiyorum... giderkende yavaş gittiğimden radar araçlarını çok rahat görüyorum. herkes görüyor zaten ama karayolunda 130 basarken diğerleri görmüyor yakalanıyor olay bu
bu nedenle benim dikkatim asla dağılmıyor çünkü ben aranmıyorum radar nerde diye...
2) Ne sıklıkta Trafikte yer aldığınızı bilemiyorum, ancak işi gereği benim ısrarla bahsettiğim bu azami ağırlığı 2 tona kadar olan araçlar sürekli yoldalar ve bir çoğu satış pazarlama kabili işler yüzünden sürekli dere tepe aşıyorlar. Yaptıkları kilometrelerin haddi hesabı yok. Ve çoğunlukla bu araçları kullananlar araç sahibi olmayıp, şoförlük yapıyorlar.
2 sene öncesine kadar navigasyon sektöründe çalışırken şehiriçi sokak sokak şehirler arası şehir şehir ilçe ilçe köy yolu dağ yolu normal sürücülerin (macera arayan endurocu avcı gezgin belgeselci harici) asla girmediğiniz karayollarımızda dünyayı bir kaç kez turladım... şu anda da macera hevesiyle eskisi kadar olmasada turluyorum... yani yukarda yazdığınızı yapıyordum
beni anlatmışsınız tesadüfen
i)Bir taraftan iş/patron baskısı ile hareket edip hızlı iş yapmak zorundalar,
aynen öyleydik
ama ben patron yanımdayken bi kere beraber işe çıkmıştık adam emniyeet şeridi manyaı idi bana diyo gir gir bas bas bişey olmaz aynene dedimki kusura bakmayın buyrun isterseniz siz kullanın ben böyle gidiyorum... benim hayatım değerli ve beni sevenler var. o emniyet şeridinede ,Allah muhtaç etmedikçe yada ilerde sapaktan çıkmayacaksam asla girmem dedim... yanii iş baskısı bahane herkes adam gibi cevabını verirse patronda baskı yapamaz... bu nedenle bir kere çıkmıştık
ii) Diğer taraftan bu araçlara uygulanan Hız Limitleri teknik kapasitelerinin çok altında, yani bu araçlar daha yüksek limite sahip olmalı
bu ne demek şimdi... kamyonet 80 -100 limitli (van corsa karayolu otoban örnek) normal araç 90-120 limitli 10- 20 km mi derdiniz...
örneğin ben c3 ile 5 saatlik yol gitsem 5x90 450 km yol karayolu katettiğimde siz 5x80 400 km yol katedersiniz... (5 saatide molasız azami sürüş gereğinden verdim çoğu şöför bunuda bilmez) yani 5 saatte ben sizden yarım saat önde varırırm... 10 saatte 1 saat önünüzde olurum... bumu dert yanii
Hadi diyelim ki(esasında azami ağırlık kuralına uyan kapalı kasalar da 2 tonu yasal olarak aşamazken) bu en azından bu 5 koltuklu araçlar
M1 sınıfı olmalı. Bunu bas bas bağırıyorum affınıza sığınarak.
haa bu konuda bağırın anlarım ya kanuna uyun ya kanunu değiştirin olay buu yoksa kanuna uyacaksın... (burdan siyasete de lafım olacak aslında ama konuyu karıştırmayayım şimdi
)
Bunları satarken kimse vatandaşı uyarmıyor, bizzat şahidim. Sonrasında bir anda Denetim yapan Trafik polisi ile karşılaştığınız da, Şehirler arası yolda
89km/s yapınca
135TL,
105km/s yapınca
270TL, Otoyolda
99km/s yapınca
135TL,
118km/s yapınca da
270TL ödemek zorundalar.
bizzat sivas çıkışı radara yakalandım. çelişkiye bak ben bakın bennnn radara yakalandım hani yakalanmazdım
90-95 gidiyorum çektik sağa polisler araçta cihazları falan inceliyo. memur bey sakın radar demeyin kontrolse ok. dedim... yok radara yakalandınız dedi... gps cihazını gösterdim kadaran 95i geçmedi gps de de ispatlarım dedim... adam dediki zaten 91 ile girdiniz... o an jeton düştü araç ruhsatta kamyonet yazan fiesta van idi... adam haklı kes dedim 88+3 yani 91 ile cezayo yedim. hiçte ittiraz rüşvet olayına girmedim. kural neyse o. ya uyacaksın ya kuralı değiştireceksin...
25 yıllık araç kullanma tecrübem, eğitimim söz konusu olunca buna beni kimse ikna edemez ki, bu araçlar bu limitlere haklı olarak uymak zorunda diye.
sizi ikna etme derdim yok haddim değil... ama şuda bir gerçek kuralları değiştirmeye gücünüz yoksa haklılığınız yoksa çabanız yoksa uyacaksınız başka yolu yok...
Bunları ve bir sürü detayı da yayınladım esasında
Blogda
Bütün bunlar düşünüldüğünde konuyu bir kez daha gözden geçirmeniz yararlı olur gibi geliyor. Yoksa sırf cevap hakkı yaratmak için yazmıyorum. Yazarak en fazla bu kadar aktarabiliyorum derdimi. Blog'da da bir sürü şey yazdm, ama sanırım yeterince okunmuyor. Ne de olsa okumayı sevmeyen bir milletiz.