- Konuyu Başlatan
dün sapancada yağmura yakalandım otobanda. deli gibi yağıyordu... hızımı hemen 90 a çektim sağdan sağdan gitmeye başladım tırlar bile yanımdan 100 110 ile beni geçmeye başladılar. birde dibime girip yürrrüü selektörü yapan malları saymıyorum bile. ulan deve deli gibi yağmur yağıyo hızım 90 en sağdayım sxxxxr git ortadan soldan cehennemn dibine kadar yolun var. 3 arabayız çekip dövsen hangi birini dövecen döv döv yolmu biter...
şimdi bu ayılar yollardayken bu cahiller yoldayken ben 2 sene önce sivasta 91 km ile van araçla yediğim cezayı dibine kadar hakettiğime inanıp bu radar noktalarını öğrensem neyime yarar. ben zaten gerektiği yerde gereken hızı yapıyorum ama ben bile kendimi dikkatli sanarken aracın kamyonet olduğunu unutup 99 u geçmeyecem derken 88 hız sınırını aşıp ceza yedim. banada ters geldi ama polis kim ayı kim akıllı bilmiyo. bilmesin zaten... dün gene 2 kere mengen ve kurucaşile taraflarında çevrildim ama radarada girmemiştim kağıtlarımda tamdı yollaaar bozuk dikket edin deyip yolladılar... ama o yolda sınır 90+9 99 iken ben 50 60 gittim niye çünki yol bomboş dümdüz görünüyo ama (gece gidiyorum) o çukurları görmelisiniz durarak geçiyordum çoğunu diğer iki araba amcaoğulları radar meraklısı onlarda asıldılar birinin amortissörler şu an patlak birininde jantlar eğri büğrü... resimdeki c3 ile gittiğim gibi geldim Allaha şükür... şmdi birde bunlar radarların yerini bilse düşünün artık nasıl giderler... birde kurucaşile taraflarında beni durduran radarı bunlara söyledim yavaşlayın diye... yazık paralarına diye söylemesen yeseler cezayı akıllanırlarmı hayır. benle yavaş gidiyon diye dalga geçenler istanbula dönüşte avrupa yakasına benden 45 dakika önümde olmalarına rağmen benden 10 dakika geç geldiler... (aynı köprüden 1.den geçtik ama ben yol durumunu öğrenip bostancı bağdat caddesi kozyatağı altunizade beylerbeyi köprü şeklinde geldim) o kadar sürati boşa yaptılar anlayacağınız...
son olarak inanın aynı marka araçla ankaraya kadar gidelim atıyorum corsa c ben 90 ortalama ile gideyim siz 130 hadi sınırı geçin 150 basın gidinönünüze konvoy çıkıyor yol kalabalık oluyor vs ortalamanız gene düşüyor benden 1 saat önce gidersiniz... atlattığınız tehlikeye inanın değmez... ama yukarda almanya konusundaki gibi olur otobanlarımız yollarımız insanlarımız eğitimli olur o zaman bende basarım yoksa inanın bir tutam bal için 1 kilo keçiboynuzu yemeye değmez...
hepimize kazasız belasız yollar...
İyi de, şikayetinizde son derece haklısınız ama neden yağışlı yolda daha hızlı gidiyorlar diye düşündünüz mü?
Çok basit.
Yağışta yol kayganlaşıyor diye denetim yapmıyor, yapamıyor ekipler.
O zerzevatlar da bunu bilip basıyorlar. Çünkü yollarda yaşıyorlar.
Hikayenin özü budur ve savunulacak tarafı yoktur.
Kameralar deseniz o da yağıştan etkileniyor.
Bunun bizim seslendirdiğimiz konu ile hiç alakası yok.
Denetim olsun, ancak kurallar da makul olsun, diyoruz.