Hill Holder

Arkadaşlar biraz düşündüm de,aslında çok ta riskli değil gibi geldiSistem eğimi algışayacak,ki bu basit,arabanın hareketsiz olduğunu algılayacak ki bu da basit ve fren pedalına basıldığını algılayacak,Bu üç şart ta gerçekleşirse freni 1,5 saniye geç bırakacak.Bu arada bir de sorum olacak.Araç arıza yaptığında arıza giderilse bile,tech 2 ile arıza silinmezse arıza lambası yanmaya devam mı eder?Benim aracımda böyle bir problem var.Araçta herhangi bir anormallik yok ama kafasına göre bazen arıza lambası yanıyor.

yolda giderken Arıza Işıgı Yanıyorsa Bu Arızanın Hala Geçerli oldugunu Gösterir.Fakat Kontak açıkken Sönmüyorsa Motoru Çalıştırnca Sönüyorsa SAdece Arıza KAydı oldugunu Gösteriyor.

Teşekkürler.

eski araçlar olsa uygulamaya değer diycem ama şimdiki araçlara birşey ilave etmek , takmak çok riskli. full elektronik kontrol. tutun ki bu sistemi yaptık. sonra bu sistemin otonun ana kontrol sisteminde arıza meydana getirmiyceği ne malum. abi bence bunun orjinal bir aparatı var mı diye bak. boşu boşuna riske atma kendini bence

Bu sistemi illa aracın kendisininmi algılaması gerekiyor..Madem sonradan ilave edilecek sistem o zaman kendi elimizde olsa olmazmı..mesela bazı araçlarda ASR tuşu var istenildiğinde devre dışı bırakmak için..Böyle bir tuşta hill holder için yapılamazmı.Yani ben baktımki egimli riskli bir zemindeyim basarım tuşuma 2 sn frende bekletirim aracımı kalkarım paşa paşa..Olmazmı yani bu ..İlla kendisininmi algılaması lazım...???

Buda güzel bir fikir ve çok mantıklı ve çok kolay uygulanabilir.

hillholder otomatik araçlarda sunulmaz zaten tork konvertörsüz otomatikleştirilmiş manuellerde (easytronik gibi) ve manuel viteslerde sunulur. Araca uygulama fikrini bence iyi düşünmelisiniz çünkü HillHolder düşünüldüğü kadar kolay bir sistem değil örnek Burak abinin Bravo ne demiş az eğimde devreye gitmiyor girmez çünkü eğim sensörü mevcut bu tarz uygulamalar zor ama uygulanamaz değil almanyada olsanız işiniz çok kolay bosch car servise esp sistemini bile istedikleri araca monte edebiliyorlar emde cüzi fiyatlara

yüksel ciddi misin. bu bosch esp flan uyguluyor mu sonradan? gerçi hemen hemen araçlarda kullanılan birçok parçayı bosch yapıyor.abs,esp,yakıt pompası,enjektör.... ama sonradan uygulandığını senden duydum. Türkiye de yok mu böyle şeyler?

Geri